СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 933
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
Да ви питам какво ви е мнението за започване на два нови езика? Английският да де продължи на школа.Товс е плана на щерката ,но не ми се вижда много реалистичен .Не съм сигурна доколко осъзнава  последствията от едно такова решение...А и с оглед на евентуално ДО наесен....Излишно ми е.Знам че има родители с по-големи деца и опит.Ще се радвам да споделите мнение

# 1 066
  • София
За мен това не е оптимално. Накрая с нито един на високо ниво език.

# 1 067
Да ви питам какво ви е мнението за започване на два нови езика? Английският да де продължи на школа.Товс е плана на щерката ,но не ми се вижда много реалистичен .Не съм сигурна доколко осъзнава  последствията от едно такова решение...А и с оглед на евентуално ДО наесен....Излишно ми е.Знам че има родители с по-големи деца и опит.Ще се радвам да споделите мнение

Нищо лошо.
Вторият без друго не е товар някакъв,  с оглед миниатюрната бройка часове, които се учи през седмицата, най-често.
Ако обаче държите да се научи добре този втори, то и за него  ще трябва да предвидите допълнителна извънучилищна подготовка. Ако ли не - просто ще придобие човекът обща представа за езика, което пак не е лошо.

# 1 068
  • София
Наборката обича математиката, но не може да избере между Езикова (не английска) и НПМГ.
Този въпрос взе да придобива епидемиологичен характер. Joy
😂
И не мога да разбера защо! Който го е страх от мечки, не ходи в гората! И обикновено не стои сам в тъмното, да чака някой да каже БАУ! Joy

съвсем сериозно ви казвам, че няма нищо смешно в дилемата.

разбирам, че е трудно да се влезе в чужди обувки и че понеже някой не е имал колебания от първи клас какво точно иска, му е трудно да проумее колко много различни казуси може да има. но има - и не са плод на причини, които заслужават присмех...

не разбирам подигравателния ви тон към нещо толкова сериозно.
А аз съвсем сериозно ви казвам, че така зададен въпрос, не може да получи адекватен отговор.

# 1 069
  • София
Ох, завиждам ви на дилемите.
Мойто дете иска, цитирам: "да ми е лесно". Следователно, въпреки че вече има В1 (или отгоре, не съм съвсем сигурна), иска пак АЕ. За да си починела една година.
Училището, което харесва е 127, заради близостта до вкъщи, до Витошка, камионите за стрийт фуд, павилиона за палачинки и малката книжарничка до училището. Но да не мислите, че е заради книги. Не. За да си купувала химикалка, когато е забравила да си вземе, защото често се случва.
А, спомена и някакво момче в 9-ти клас в училището, но не разпитвах повече.

Казах ѝ, че ще го напишем в желанията, но да проучи има ли предмети, които се изучават на АЕ. Вече трети ден я чакам да говори с някакви "френдове", които учат там.

Баща ѝ, който по принцип е "доброто ченге" у дома, вече клони към тоталитарното решение ние да подреждаме желанията.

Много я обичам, но ученолибието не е сред силните ѝ страни поне засега.

# 1 070
Илит, Blue Heart Успокоявам се, че има и такива деца. Не сме изключение.

# 1 071
  • София
Вторият език, струва ми се, започва да се изучава в девети клас. 😊

# 1 072
  • София
Илит,сподели резултатите след проучването за 127,моля Simple Smile Аз съм с малко смесени чувства към него...

# 1 073
A защо да не започнете с два нови...? По новата програма с профилирането в ЕГ и първият, и вторият език се изучават по 4-5 часа седмично в 11 и 12 клас. Това е солиден хорариум за втория чужд език и добра предпоставка за научаване. Всеки казва: език се учи и в школа, но като че ли важи най- вече за английския, който е по-популярен и почти всички са го изучавали до 7 клас и то на по-високо ниво извън училище.

# 1 074
Това, че някой е издал сборник с тези за пари, не знам как обуславя необходимостта от зазубрянето им.
По наше време се зубреха цели литературни въпроси - нещо напълно непонятно за мен.
В тезата имаш да напишеш точно с 2-3 изречения какво мислиш - очаква се все пак 13-14-годишно дете да може да мисли самостоятелно.
Както споделих, тезата на щерката на мен не ми харесва и ми прилича на преразказ на цитат, но е оценена с 5 т. Все й повтарях да си разгръща малко повече мисълта - не обичала да пише локуми. Няма никакви високопарности и не мисля, че се изискват.

# 1 075
  • Някъде в Европа...
Дидева, за СХН-то поне 5 пъти си го писала, не 1..Даже преди месеци на мен го обяснява..Шапка ти свалям за търпението 💐💐💐

# 1 076
  • София
Ако първият и вторият чужд език са профилиращи в 11 и 12 клас учениците ще имат общо 6/7 часа. 2 часа ЗП и 4/5 часа ПП.
Дидева да ме поправи, ако греша.

# 1 077
  • у дома
Ние понеже не редим желания,та скитосвам из чуждите теми и си  записах една полезна табличка от 9-то класната тема за това,което ще се учи па бел следващите класове-като поутихнат страстите,който пуска тема може да я сложи на 1 стр

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 17:27 от svetlaem

# 1 078
  • Пловдив
Илит , какво прагматично дете! Браво! Поздрави я! Моят синковец има същите чувства, ама го е страх да си признае, за това и окончателно се отказа от техникум, пардон, професионална гимназия. И малко дръпна напред желанията с английски 😅 Момичета, не спорете, не се свършва света с един грешен избор на 14. Радвайте се, че децата са умни, имат си път, ще го начертаят. Едното от децата ми е с ДЦП и колкото и да е умна, скоростта й е таква, писането с треперещата ръка толкова четливо, че ще завърши само заради СОПа. Та, в този ред на мисли е радостно, когато единственото нещо, което отличава дететето му от другите, е оценката на  НВО. Ще си се оправят децата, спокойно само.

# 1 079
  • София
И в нашето училище днес даваха свидетелствата. Подарък книга за учениците, които са пълни отличници общо за 5, 6, 7 клас.
Въвели са система с лицево разпознаване при влизане и излизане от училище (вярно, че директорката обича новите технологии и техническото оборудване на класните стаи е на ниво, но чак лицево разпознаване... може децата нещо да не са доразбрали). Минавали по няколко пъти, за да пробват и да се позабавляват Simple Smile Системата  мерела и температурата.
Утре ще си получат и сертификатите от Гьоте институт. Малко странно, защото предишните пъти ги бавиха повече от месец, а сега за седмица са готови... Та си мисля, че може да са някакви сертификати на Шилер, а не от Гьоте толкова бързо, ще видим като го донесе.
Ходихме да чакаме и за лична карта - час и половина на една тънка сянка...
Кое е това иновативно училище?

145-то.

Общи условия

Активация на акаунт