СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 792
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 185

Айде, готово!
До 13-ти!
И да се похвалите всички с успех!
Да вървим на работа вече!

..............

Добро утро....Служебната бележка , която им е дадена от училище  за удостоверяване на точките от НВО, нали не трябва да се сканира и прикачва преподаване на заявлението?И всъщност тя при записване ли ще е необходима?
Нищо не сканираш сега, освен медицинското, а и това не е задължително дори.
Само желания редиш, пишеш имена на родител и тел./ел. поща и - подаваш.
Пазиш всички документи в плик - служебна бележка, удостоверение, медицинско, и ги носиш на записването.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 07:26 от Judy

# 1 186
Успешно да е класирането за всички!

Вие си го знаете, но все пак, подреждайте желанията от сърце, наистина според желанията, без да се съобразявате много с миналогодишния рейтинг. Разбира се, за застраховка е добре да има две-три паралелки със значително по-нисък миналогодишен бал от този на детето. Но идеята е, че нагласите се променят.

Миналата година-минава първо класиране, пишем в групата на класа кой къде е. Отличникът на класа, винаги всичко 6, Първа ЕГ, Варна, Немски, английски. Казвам си-очаквано, тази гимназия години наред е била така да се каже лицето на града. Обаче бащата съобщава факта някак безизразно, като да не се радва. Минава второ класиране, бащата на детето пише Х... сбъдна желанието си да учи в Пета гимназия. Направо се ококорих пак НЕ, АЕ, но Пета дори не е ЕГ, а с изучаване на чужд език и години наред догонваше Първа. Погледнах баловете(гимназиите не бяха в полезрението на моето дете), оказа се Пета, неезикова НЕ, АЕ, с около 30 точки, малко под 30 напред на 2 класиране.

Бях готова да се закълна, че въпросното дете би искало да учи само и единствено в Първа(за Варна става въпрос)

Имало е години, когато ФЕ е бил преди ИЕ, имало е години с АЕ преди НЕ, нагласите се сменят. Освен това, много деца гледат 3,4 профил, в нашия клас(бивш седми) се получи така.
Така че, ако се питате има ли смисъл, няма ли-всичко има смисъл, както казваше една потребителка, не ви искат такса за брой редове.

Още веднъж-Успех!

# 1 187
  • Бургас
Готови сме  с подаването на желания !Днес взимат свидетелствата от училище.

# 1 188
  • Някъде в Европа...
Добро утро и от мен!
Разцъках системата, не изглежда сложно..
Довечера или утре ще редим - желанието на кандидат-гимназиста е такова 😃
Също нямаме оценки още от свидетелството.
Въпрос: медицинското нали има две страни - в два файла ли го скенирахте?

# 1 189
Добро утро!
Не сме подали още. Искам на спокойствие да седнем всички и да го направим.
Но...има оценки от свидетелството! Simple Smile

# 1 190
  • софия
Добро дъждовно утро!
Ще въвеждаме желания съботно-неделно.
Не бих сложила 2 АЕГ след 133то.

Успешно да бъде класирането за всички!

# 1 191
Мили дами,
Аз също ще се присъединя към "гърмяните зайци", два пъти. Simple Smile
Системата е изследвана и тествана подробно, питайте Дидева. 😀
Статистиките са за ориентир, зареждане/разреждане на емоции и споделяне във форума.
Забравете ги.
Редете опциите според желанието на детето. Няма да му стигне бала за СМГ? Нищо, ако го иска, пишете го на първо място. НИЩО НЕ ГУБИТЕ, нищо не променяте. И така смело надолу.
Едната паралелка с по-нисък бал да я слагам ли пред другата с по-висок? Ако е по-желана -ДА. Пак нищо не губите и не променяте.
Алгоритъмът реди по желания и първото, за което ви стига балът е вашето място.
Това е, простичко е и няма игри, схеми, хакване и тарикатски логики.
И един съвет. Попълвайте достатъчно желания и надолу. Миналата година голям брой деца "изгоряха" и не се класираха въобще на първо и отидоха направо на трето, поради надценен бал. 10 желания с бал 30-40 точки по-нисък от вашия нищо не пречат.
Като цяло системата е лесна, интуитивна, ако си имате списъка с кодовете пред вас, 50 желания се попълват за 15 мин. Да, така е.
Желая ви успех, спокойствие, слушайте децата и помнете. Не е нито началото, нито краят на живота, а просто един от етапите и съвсем не най-важният, както може би повечето си мислят.
За 90% от приятелите ми, смислени, успешни, грамотни хора нямам идея коя гимназия са завършили и не ми пука. Защото не тя ги е направила Човеци.
Бъдете здрави. Hug

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 08:23 от Na_Vesi_Pateto

# 1 192
Относно тези служебни бележки с оценките, за които пишете те задължителни ли са? Защото ние нямаме такава. Дадоха им свидетелствата и там са вписани точките, но не виждам отделна служебна бележка.

# 1 193
  • Бургас
Относно тези служебни бележки с оценките, за които пишете те задължителни ли са? Защото ние нямаме такава. Дадоха им свидетелствата и там са вписани точките, но не виждам отделна служебна бележка.
При нас (в Бургас) ги искат при записване в училището, където е прието детето.

# 1 194
Тия дни нещо съм все назад с наваксването, още имам около 7 страници да прочета.
Наредихме желанията, днес или утре ще ги подадем. Написали сме паралелки в 5-6 училища. Надявам се всичко да приключи още на първо класиране. Очаквам да влезе по второто ни желание (желано училище), защото за първото шанс няма, но ще си го запишем най-отгоре, за всеки случай.
Аз получих благодарствено писмо от училището за представянето на детето ми през всичките години в училище. От първи до седми клас завършва с пълно 6 всяка година.
Не спирам да се чудя дали има шанс класирането да излезе в петък, вместо в понеделник, както стана с резултатите...

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 08:51 от Betty L.

# 1 195
  • София
Трябва да имате служебната бележка.  Училището ги получава по мейл и трябва да ви ги даде. Потърсете си я от училището. Ще ви е необходима

# 1 196
Аз пък мисля, че служебните бележки вече не са част от документите. Издават ги и ги искат по навик. Точките се записват в свидетелството.

# 1 197
  • Пловдив
При мен се появиха оценките от свидетелството...има ги и като цифра и като точки.
В нашето у-ще днес от 9ч ще връщат учебници, снимки ще си правят и свидетелствата...

Успех и от мен!

# 1 198
А след като напишеш желанията и ги пратиш, можеш ли да направиш проверка какво си изпратил?

# 1 199
  • София
AIR, не, като 1 файл ги направих. Ето тук: https://jpg2pdf.com. Сигурно има и други програмки, но аз тази знам.

Общи условия

Активация на акаунт