СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 737
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 215
Моята щерка съвсем се обърка. Принципно искаше втора  английска, но е с висок бал и всички я убеждават да пробва и в немската, и в испанската. Дразня се. Испанската ни е много неудобна. А немски не е учила никога. А 73-то ни е по-удобно, ако е за немски. Първа английска сме не, баща ѝ не иска във френската, пък аз нямам нищо против. Снобария ли е или желание за по-добра среда? Пффф, май се отказа малката от НПМГ, а си е точно за там.

Извинете, мога ли да Ви питам за посоката на разсъжденията. Според Вас каква е разликата между I и II - ра АЕГ? И защо едната е ок, а другата - не? И френската е проблем заради езика или?

# 1 216
Аз ще оставя Ния да си пусне желанието. И тя се вълнува и иска да участва във всички етапи на лудостта нво.

Днес ще имат тържествено връчване на удостоверенията. В  двора ще е, за да може и родителите да гледаме, а и всички да са по-спокойни и без маски. Дано не вали.

# 1 217
При профил, който не е чуждоезиков, може да се постигне по-голямо разнообразие от профилиращи предмети, стига да имаш условия и сили да учиш чужд език извън училище, при условие, че ти е важен.

# 1 218
При нас първото желание не се е променило, но възникнаха съмнения за второто...

# 1 219
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро. И мен ме събуди дъждът, но после съм заспала и за първи път от месеци насам, спах почти до 9.00 часа. Ема си има приятелка на гости, още спят, сигурно са гледали тийн сериали в Нетфликс цяла нощ.

green_dawn, много ни е далеч 18, но той сякаш има предпочитания към него. Заради сградата и една негова приятелка Simple Smile
133 си го харесвам, но само с руския не успяхме да пробием. А така ми се искаше. Бих го сложила преди всички от изброените от мен, но надали преди 2 АЕГ, ако имаше бал.

И аз не успях да пробия за 133, категорично отказва заради руския език. Убеждавам я, че ще е само 2 език, че почти няма го учи, но ми забрани да го пиша. Аз ще подавам утре желанията, че днес съм много натоварена на работа и ще й кажа да си подреди и премисли желанията за последно.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 09:41 от gadamer

# 1 220
Аз се дразня, че отказва, а  в същото време редовно си чете на руски разни сайтове. Не мога да разбера защо толкова не му харесва като звучене. Брат му обожава да слуша руска музика и само припява "Кукушка" на Виктор Цой напоследък. Много са различни децата.

# 1 221
  • Отвъд алеята зад шкафа
И Ема изпитва непоносимост към звученето на руския език, казва, че е "ужасен". Също нямам обяснение.

# 1 222
  • София
Amanda. D, да, благодаря, попадна ми 157мо в полезрението снощи и ще го пишем. Той предпочита френски (защото чул, че има танцово училище, в което се преподава точно любимият му стил), та изровихме паралелки с френски и испански. За твоите колебания за близост  какво мисли детето? Аз предложих на моето да пишем 2ро, защото живеем до него, но категорично отказа, защото не му харесвали хората, които се мотаят в това училище. Flushed

# 1 223
Аз обичам да слушам децата от руски и украински формати за пеене. Много са добри! Руските им песни са много въздействащи. Покрай тях децата свикнаха с езика, но в желаните гимназии няма руски. Инъче бихме го писали за 2 език!

# 1 224
  • София
Моята щерка съвсем се обърка. Принципно искаше втора  английска, но е с висок бал и всички я убеждават да пробва и в немската, и в испанската. Дразня се. Испанската ни е много неудобна. А немски не е учила никога. А 73-то ни е по-удобно, ако е за немски. Първа английска сме не, баща ѝ не иска във френската, пък аз нямам нищо против. Снобария ли е или желание за по-добра среда? Пффф, май се отказа малката от НПМГ, а си е точно за там.

Извинете, мога ли да Ви питам за посоката на разсъжденията. Според Вас каква е разликата между I и II - ра АЕГ? И защо едната е ок, а другата - не? И френската е проблем заради езика или?
Първа не искаме, чуваме лоши работи за нея. Дали са истина, не знам. Още по мое време беше прехвалена. А и ни е по-далеч. Детето ми има и други сериозни времеемки интереси и времето за път е фактор с голяма тежест.
За френската - мъжът ми е против, но заради лошата слава на средата там, не езикът е проблем, ние даже искаме френски. Аз нямам нищо особено против.
В крайна сметка водещо ще е желанието на детето, а не предразсъдъците на родителите му.

# 1 225
  • у дома...
Аз да попитам - първо желание ни е ясно. ИЕ/АЕ/БЕЛ като профилиращи. За второ се чудим - паралелка в същото училище, но трети профилиращ е БЗО. До десети клас програмите и часовете са идентични. Мисълта ми е дали може по принцип след някои от класовете да смени паралелката, но не и училището? В смисъл по-лесна ли би трябвало да е процедурата, като става въпрос за промяна в рамките на едно и също училище?

# 1 226
  • София
Дъщеря ми не понася руски и дума не искаше да издума за него, а го учи в 32-ро до 7 клас. Едвам. Синът ми пък сега иска да го учи катко втори. Казва, че му харесва. Разни деца...

# 1 227
Защо за 1 АЕГ сте не?
И аз не съм много хепи, че моята си смени желанието от немски на английски, но ще я оставя тя да избере финално.

# 1 228
  • гр.София
Бендива- във 2-ра има униформи. То и в 1-ва има, но имам впечатление за сериозна сума за 2-ра,за нещо, което няма да се носи после, но пък целта е училищата да приберат едни пари.   Разбира се, въпросът за униформата не ни е водещ.

# 1 229
Хм, странно...Всички училища,които знам, и прогимназии и гимназии са с униформи. Учудвате ме, че в София не са Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт