СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 667
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Стара Загора
Мъжът ми пусна на младежа по няколко онлайн урока по немски, испански, френски и руски за да направел информиран избор 😉 Да не каже после, че му е скучно или не му харесва. Немският  ми се видя ужас, нищо не можах да изговоря🙃
Ей това по-рано да го бях прочела значи:) Хич не се сетих така да процедирам. Синковеца много държи на НЕ-АЕ или АЕ-НЕ в езиковата в Стара Загора. Аз съм я завършила, но по мои наблюдения от близки деца...деца знаещи английски език трудно им се отдава немския. Лично мое мнение разбира се.
Все си мисля,че нашата е игра е с английския и френския. И без това харесвам много континента Африка, а там на доста места се говори френски+местен...та па може да ме заведе някой ден там. Аз френски не говоря...само английски, немски и руски Simple Smile)))
Любимото ми място е....о.Мавриций...бога ми там ще отида след класиранията....имам нужда вече...неистова нужда. Мавриций е бивша френска колония.....там е нашата игра!
Подадохме вчера. Нямам все още оценки в МОН. Не се притеснявам...все ще се появят. Диплома има поне черно на бяло:)))

# 1 456
  • Plovdiv
трябва да мисля подредбата  на училища и паралелки такава, каквато бих я мислила, ако можеше да избираме от всичко.

Ето това е.

И това визират всички тук, като казват - подредете по желание на детето и ваше.

Вчера финално си говорехме с мои приятелки, майки на седмокласници точно за това.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 08:44 от N i y a

# 1 457
Подадохме и ние вчера. Паралелки с водещ английски език. Немски отказа като втори. Оценките се появиха в системата. Чакаме... Дано ни изненадат по-рано!

# 1 458
  • София
трябва да мисля подредбата  на училища и паралелки такава, каквато бих я мислила, ако можеше да избираме от всичко.

Ето това е.

Вчера финално си говорехме с мои приятелки, майки на седмокласници точно за това.
Да, обаче баща му настоява да учи немски. Аз съм ок, но не и ученика. Вярно, че звучи кофти, но знаете колко се използва в Европа. От практична гледна точка е добре да го знае. Но на сила хубост не става. От друга страна на тази възраст не знаят кое е добре, кое е зле за тях.... Като цяло не знам какво да правя.
Ноел, сега остава да кажеш коя си. 😀

# 1 459
  • Plovdiv
трябва да мисля подредбата  на училища и паралелки такава, каквато бих я мислила, ако можеше да избираме от всичко.

Ето това е.

Да, обаче баща му настоява да учи немски. Аз съм ок, но не и ученика. Вярно, че звучи кофти, но знаете колко се използва в Европа. От практична гледна точка е добре да го знае. Но на сила хубост не става. От друга страна на тази възраст не знаят кое е добре, кое е зле за тях.... Като цяло не знам какво да правя.

Grinning Е, това вече влиза в графата " желание на детето и ваше".  Не са намесени балове. Blush

# 1 460
Мъжът ми пусна на младежа по няколко онлайн урока по немски, испански, френски и руски за да направел информиран избор 😉 Да не каже после, че му е скучно или не му харесва. Немският  ми се видя ужас, нищо не можах да изговоря🙃
Ей това по-рано да го бях прочела значи:) Хич не се сетих така да процедирам. Синковеца много държи на НЕ-АЕ или АЕ-НЕ в езиковата в Стара Загора. Аз съм я завършила, но по мои наблюдения от близки деца...деца знаещи английски език трудно им се отдава немския. Лично мое мнение разбира се.

А моето мнение по въпроса е точно обратното.Този,който знае АЕ много по-лесно учи НЕ и обратното.Двата езика са в една езикова група и имат сходства.При НЕ е по-трудно със съставните им думи.Когато кандидатстваше първата девойка трябваше да избираме само втори език,защото бяхме сигурни ,че ще учи по  първо желание.Аз се съпротивлявах срещу НЕ и добре ,че не ме послушаха.Майка и е завършила немска гимназия и настояваше,че може да и помага.Сега вече не съжалявам,защото се убедих,че НЕ не изостава от АЕ.Даже твърди,че и е много лесно.

Ето това е.

Аз не мисля така,защото мисля за детето си.Не мога да му причиня 5 години учене с нежелание ,ако не иска определени паралелки,а балът му стигне за тях.Децата ни са по-скъпи от елитното у-ще.Даже от всички и за това избрахме само това,което искат те. При първите двама няма проблеми и не се оплакват,че не са избрали нещо друго.Има известно колебание при внука,защото не успя с ЯЕ, а аз не посмях да рискувам на 3-то и сега съжалявам,защото единственото дете прието на това класиране е с много по-нисък бал от неговия. Никой не очакваше такова спадане на бала.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 08:55 от Didia

# 1 461
По повод на езиците, все се сещам за онзи скеч на Камен Донев като президент. Ако имат чуденка децата, нека го изгледат, ще вземат най-информираното решение 😂.

# 1 462
  • софия
Кой е този клип? Този https://youtu.be/QW3kMlCcFnw?
Знам си аз, че не трябва да бързам да подаваме най-първи.

# 1 463
  • София
...Дано правилно да съм запомнила прогнозните балове на sanaka за 133 и да има някакъв минимален шанс за паралелката английски с руски. Колебанията са ми за първото що годе реалистично желание... А ако е с английски, 133 натежава преди 31 и 22, защото е с квоти. Кофти е клас с по няколко момчета.
Или не съм права...? Той ми казва, че няма проблем да учи и немски, испански и френски. Ама дали преценява реалистично? Даже рече, че няма проблем и с два нови езика, но тъй като нищо не разбирал от училища, ние с баща му да ги подредим.
Аманда, и аз бих ги подредила така. Само дето преди 133то бих се опитала да постигна съгласие да се сложи и ФЕГ. 😊
Доколкото разбирам твоят момък се увлича от чужди езици, та поне отстрани не мисля, че би имал проблем с който и да е чужд език.

# 1 464
По стара българска традиция се чака последния момент!

# 1 465
  • Plovdiv

Ето това е.

Аз не мисля така,защото мисля за детето си.Не мога да му причиня 5 години учене с нежелание ,ако не иска определени паралелки,а балът му стигне за тях.Децата ни са по-скъпи от елитното у-ще.Даже от всички и за това избрахме само това,което искат те.

Didia, нали и аз това казвам. Подчертано е даже. Blush

# 1 466
Звънче, да 😂😂😂.
Данибон са публикували класация на училищата:
http://www.danybon.com/obrazovanie/top-100-gimnazii-sofia-dzi-2020/

# 1 467
  • София
Amanda, това е единственото правилно решение. Независимо дали ви стига балът, пишете и английските, нищо не ви пречи. А, за квотите, доколкото си споделяла, детето май ще се чувства добре и в изцяло женска паралелка 😋, ще бъде обгрижван.
 Не е труден НЕ при ниво на английски, има объркващи неща, но пък е много по логичен и всичко зависи от мотивацията.
Големият в 7клас имаше В2 по английски и започна немски, който беше слушал само от песни на Рамщайн. Еми още в края на осми клас беше на доста високо ниво.

# 1 468
  • София
И само да кажа, още нещо, което няма как да твърдя като факт, но имам голеееееми съмнения, е че в ЧСОУ СС има изтичане на инфо и няма да се очудя, ако не е само там. Тази година визирам преразказа, а 18' задачата с допълнителното построяване.
Интересно?!За коя задача става въпрос?

# 1 469
  • София
Warwick, нашата госпожа (на а и б) вероятно ще вземе немска като класна. Другите математици дори не знам още кои ще са.

Общи условия

Активация на акаунт