СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 728
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 560
Сутринта и ние подадохме за Николета, по-скоро тя си ги нареди. Няма промяна в желанията СМГ с АЕ, СМГ с НЕ и НЕГ. Като единственото желание е първото и не очакваме проблем с приема.
С другата близначка се забавлявахме тримата с баща и и наредихме дотук 16 желания.
Езиковите паралелки в училищата от втори ешалон са намалени значително. 18, 22, 31, 32, 35 са орязали по една паралелка. Това са 130 деца, така че сложете и тях ако се ориентирате по място в статистиката.
Мерси за съвета. Сега още повече се притесних дали са достатъчно паралелките, които сме подбрали за Ваня.
За първата близначка, честно казано не мисля че има риск да не влезе по първо желание предвид бала - 497 за там, но на втората близначка бала изобщо не позволява да гледаме посочените от вас училища - около 300. Към момента сме наредили ПГ по дизайн "Елисавета Вазова", 127-мо, 7-мо , НФСГ, 19-то, 12-то и 125-то, като за половината няма шанс, другата е на кантар и в 125-то не би трябвало да има проблем да влезе.
Чудя се дали все пак имаме някакъв шанс за ПГ по дизайн Елисавета Вазова предвид наличието на нова паралелка с немски за интериорен дизайн.  Какво ще е търсенето и как ще се отрази на бала наличието на две паралелки вече по интериорен дизайн. Също ми е интересно в 127-мо новата мат паралелка с какъв бал ще е.
Защо не включите СГСАГ?
https://sgcag.info/pr_2020.jpg
Математиката се утроява, на хубаво място е, училище с традиции и перспективни специалности.

# 1 561
Да попитам за сигурност: “Нали в заявлението не се попълва допълнителна лична информация, освен имена, телефон и мейл на родител?”. Не видях такава опция, пък във версията за печат излизат празни редове за адрес, номер на диплома.

# 1 562
Сутринта и ние подадохме за Николета, по-скоро тя си ги нареди. Няма промяна в желанията СМГ с АЕ, СМГ с НЕ и НЕГ. Като единственото желание е първото и не очакваме проблем с приема.
С другата близначка се забавлявахме тримата с баща и и наредихме дотук 16 желания. Покрай разговорите ни с мъжът ми тя си промени мнението и добави паралелки, които не искаше преди това, а други пък отпаднаха. Засега съм запазила на снимка текущата подредба, но все още не сме подали. Очаквам да има размествания определено.
Само искам да обърна внимание при по-ниските балове, както е при нас, да се редят паралелки с по-нисък от очакваният минимален бал тази година, който за повечето училища е по-висок или пък ако се гледат миналогодишните балове да се ползва коригираният спрямо миналата година бал, за да няма изненади.

Няма ли да приемат едната близначка в СМГ заедно с другата?
Предполагам сте отхвърлили този вариант?

# 1 563
  • София
Моля ви кажете ми с думи прости - какво означава профил БеЛ или профил Математика в 1 АЕГ? Ей, не ги разбирам тия неща и това си е.

# 1 564
Моля ви кажете ми с думи прости - какво означава профил БеЛ или профил Математика в 1 АЕГ? Ей, не ги разбирам тия неща и това си е.

Ами, тази година не ги делят на профили от 8 клас. В заявлението профилиращ е само втория език.

# 1 565
Да попитам за сигурност: “Нали в заявлението не се попълва допълнителна лична информация, освен имена, телефон и мейл на родител?”. Не видях такава опция, пък във версията за печат излизат празни редове за адрес, номер на диплома.

Три имена на родителя, имейл или телефон за връзка.

# 1 566
  • София

Защо не включите СГСАГ?
https://sgcag.info/pr_2020.jpg
Математиката се утроява, на хубаво място е, училище с традиции и перспективни специалности.
Защото мат е 50 при нея. Самата тя не си хареса паралелка там, а и мъжът ми е против.
repichka* смятаме да не ползваме предимството. Мъжът ми е категорично против и аз разбирам доводите му.
Честно казано аз съм на кантар. Странното е, че той пък настоява да включим на някое от последните места новооткритата математическа паралелка в 127-мо. Според него, там няма да е толкова трудно както в СМГ, а аз смятам, че или изцяло избягваме този профил тъй като не е за нея или ако ще е мат паралелка по-добре да се ползва предимството за близнаци и да продължи в СМГ. Така или иначе стискам палци за интериорният дизайн и другите езикови паралелки в 127-мо най-вече, които са първите паралелки в списъка.

# 1 567

Ами, тази година не ги делят на профили от 8 клас. В заявлението профилиращ е само втория език.
Първа АЕГ има не само в София.

# 1 568
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Благодаря ти, Ston
Аз също разговарях с една мама на осмокласник там. Получих много хубави отзиви и настана въодушевление.
Колебанията ми идват от това дали са достатъчно зрели за самостоятелност. Съответно се появиха и лоши отзиви за пушене, пиене и наркотици в общежитията.
Съзнавам, че тази опасност е навсякъде, но и  страха ми да не направя голяма грешка проработи с пълна сила😇
LusiMilla, синът ми дълго време имаше намерение да учи точно в гимназията в Правец. Аз бях 50 на 50. Даже събирах информация и си писах с потребителки, чиито деца са завършили или в момента учат там. Докрай си мислех, че гимназията си има плюсове и минуси. В крайна сметка се отказахме от нея по разни причини - в това извънредно положение така и не можахме да отидем и да разгледаме на място, синът ми се присети, че ако отиде да учи там колелото му ще остане тук, не знаем как ще е обучението догодина покрай този вирус. В един момент сякаш минусите и неяснотите надделяха. Никога няма да съм наясно дали сме взели правилното решението, но това е. Подадохме снощи - две желания. Второто е само, защото четох, че системата не допуска само едно, но така и не пробвах. Ще бъде приет по първото МатИнф с ИИАЕ. Надявам се да се съберат хубав клас с ученолюбиви и добри деца.

# 1 569
Какво значение е в коя гимназия е профил математика? Дали е в нег, аег, фег, 31... би трябвало навсякъде да се учи едно и също, нали така? Теоритично профил мат и в МГ май трябва да е същото като профил мат в ЕГ, както и профил АЕ в МГ трябва да е същият като в АЕГ, но на практика, естествено, не е така.

# 1 570
  • София
Извинявай, Дидева, в бързината пропуснах да напиша - в София.

# 1 571
Относно математическия профил, ако балът не стига за СМГ или НПМГ, възможностите са само 125, 31 и 127 -нова паралелка?

# 1 572
Ще си позволя да се самоцитирам, като ще внеса леки корекции заради контекста на написаното.
В ЕГ може да има паралелки, които не са профил " Чуждоезиков", и В МГ  и ПМГ може да има профили , които не са  "Математически" и "Софтуерни и хардуерни науки". Може да има дори професионални паралелки.
Освен това, рамковият учебен план, учебните програми за ООП и ПП са едни и същи за всяка паралелка с даден профил, независимо от училището, в което се намира тя. Няма пречка чужд език да бъде профилиращ в МГ и ПМГ, както и математиката и природните науки да са профилиращи в ЕГ.
Конкретните разлики идват от това как ще бъдат разпределени часовете по ИУЧ и ФУЧ и разбира се от отношението на преподавателите и учениците към учебния процес.

# 1 573
Има ли ученици с несинхронизирани оценки?

# 1 574
Има, нормално е. При моето дете има оценки, но няма сметнат бал. Ще се появи, няма как да останат бе оценки или без бал.

Общи условия

Активация на акаунт