СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 720
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 545
Сутринта и ние подадохме за Николета, по-скоро тя си ги нареди. Няма промяна в желанията СМГ с АЕ, СМГ с НЕ и НЕГ. Като единственото желание е първото и не очакваме проблем с приема.
С другата близначка се забавлявахме тримата с баща и и наредихме дотук 16 желания. Покрай разговорите ни с мъжът ми тя си промени мнението и добави паралелки, които не искаше преди това, а други пък отпаднаха. Засега съм запазила на снимка текущата подредба, но все още не сме подали. Очаквам да има размествания определено.
Само искам да обърна внимание при по-ниските балове, както е при нас, да се редят паралелки с по-нисък от очакваният минимален бал тази година, който за повечето училища е по-висок или пък ако се гледат миналогодишните балове да се ползва коригираният спрямо миналата година бал, за да няма изненади.
Езиковите паралелки в училищата от втори ешалон са намалени значително. 18, 22, 31, 32, 35 са орязали по една паралелка. Това са 130 деца, така че сложете и тях ако се ориентирате по място в статистиката.

# 1 546
  • София
Айде, малко да ви разсея от напрегнатото чакане. Един текст на Траяна Кайракова, който миналото лято забавлява стресираните майки и тук-таме татковци
НВО https://loshitemomicheta.com/nvo-neveroyatna-i-velika-ontoge … ES0YsUOeGbTGKZ0Us
Да му се не види, никога няма да се науча да вмъквам прегледно линк Anguished

# 1 547
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте,мили мами!
Бих искала да ви попитам дали някоя от вас има  информация за обучението в техникума в Правец. Ще ми е полезно всичко, което знаете.
Другият ми въпрос е понеже сме о София, кандидатстването там с едно заявление ли става наред със софийските гимназии?

Неуморни сте в писането и помощта. За пореден път мога само да кажа огромно благодаря!

# 1 548
Оф най-накрая ни синхорнизираха (така ли беше?). Дъщерята гледа телевизия и още не е решила. Всичко ѝ харесвало. Гадно било, че имала избор. Поне СМГ не ще, едно училище отпада. Как може да иска всичко, бе? Triumph

И нас ни синхронизираха оценките от дипломата. В желанията бал все още не излиза обаче.

# 1 549
  • Стара Загора
Най-после някой от Зарата! Sunglasses И моят син иска там АЕ,НЕ . Според Вас колко ще е минималният бал?

Предходните две години е бил около 400 точки.
Очаквам и тази да е там някъде.

2019 е имало и с 380 т. Тази година, май също ще има.
Въобще не се наемам. Има много фактори, които също влияят. Мисля,че тази година ще са по-ниски баловете в града. Масово чувам...обаче от агенцията ЕЖК, че баловете са 5-10 пункта надолу.Отделно АЕ-НЕ е само една паралелка и ще влезнат 13 момчета само. Колко има преди Вас по бал въобще в областта?

# 1 550
  • София
Здравейте, догодина дъщеря ми, ще е 7ми клас, вече сме намерили препоръчани учители за уроци по БЕЛ и Математика, но госпожата по БЕЛ е решила да преподава на този етап онлайн..При вас как бяха частните уроци по време на ИП и дали тази дистационна форма ще е успешна за обучение?

# 1 551
  • София
Оф най-накрая ни синхорнизираха (така ли беше?). Дъщерята гледа телевизия и още не е решила. Всичко ѝ харесвало. Гадно било, че имала избор. Поне СМГ не ще, едно училище отпада. Как може да иска всичко, бе? Triumph
Нормално е и на мен ми се иска да учи едновременно и в НЕГ и в НПМГ и в 73то, а и други училища предлагат я интересни профили, я  атмосфера. Истината е, че все с нещо трябва да се направи компромис.
green down, радвам се за окончателното решение. Факт е, че в което и от 4те на да попадне, няма да съжалява.

# 1 552
  • София
Здравейте,мили мами!
Бих искала да ви попитам дали някоя от вас има  информация за обучението в техникума в Правец. Ще ми е полезно всичко, което знаете.
Другият ми въпрос е понеже сме о София, кандидатстването там с едно заявление ли става наред със софийските гимназии?

Неуморни сте в писането и помощта. За пореден път мога само да кажа огромно благодаря!
Правец е в РУО София област . Подава се отделно заявление за там и се участва в отделно класиране

# 1 553
  • София
Здравейте, догодина дъщеря ми, ще е 7ми клас, вече сме намерили препоръчани учители за уроци по БЕЛ и Математика, но госпожата по БЕЛ е решила да преподава на този етап онлайн..При вас как бяха частните уроци по време на ИП и дали тази дистационна форма ще е успешна за обучение?
Специално по БЕЛ според мен се получи  що-годе и с дистанционно преподаване, но си трябва контрол от родителя. Или поне при нас отчитам това като слаб момент.  С МАТ беше много по-трудно.

# 1 554
Дъщеря ми беше в школа с групи по 12-13 деца. Преминаването на ДО беше изключително бързо и организирано, за разлика от училище. Но школите по принцип си имат опции за онлайн обучение-собствени сайтове,  програми... Не знам как ще е при отделните учители,  преподаващи индивидуални частни уроци. Сега май всички минават някакво обучение.

# 1 555
  • София
Сутринта и ние подадохме за Николета, по-скоро тя си ги нареди. Няма промяна в желанията СМГ с АЕ, СМГ с НЕ и НЕГ. Като единственото желание е първото и не очакваме проблем с приема.
С другата близначка се забавлявахме тримата с баща и и наредихме дотук 16 желания.
Езиковите паралелки в училищата от втори ешалон са намалени значително. 18, 22, 31, 32, 35 са орязали по една паралелка. Това са 130 деца, така че сложете и тях ако се ориентирате по място в статистиката.
Мерси за съвета. Сега още повече се притесних дали са достатъчно паралелките, които сме подбрали за Ваня.
За първата близначка, честно казано не мисля че има риск да не влезе по първо желание предвид бала - 497 за там, но на втората близначка бала изобщо не позволява да гледаме посочените от вас училища - около 300. Към момента сме наредили ПГ по дизайн "Елисавета Вазова", 127-мо, 7-мо , НФСГ, 19-то, 12-то и 125-то, като за половината няма шанс, другата е на кантар и в 125-то не би трябвало да има проблем да влезе.
Чудя се дали все пак имаме някакъв шанс за ПГ по дизайн Елисавета Вазова предвид наличието на нова паралелка с немски за интериорен дизайн.  Какво ще е търсенето и как ще се отрази на бала наличието на две паралелки вече по интериорен дизайн. Също ми е интересно в 127-мо новата мат паралелка с какъв бал ще е.

# 1 556
Момичета , моля ви за мнение за 127.Някой от вас може ли да каже шанса за 22 при бал 360 .Благодаря!

# 1 557
  • София

Дъщеря ми ходеше на курс по БЕЛ и на частни уроци по математика. И в двата случая ДО не я ощети. По БЕЛ дори си провеждаха и пробни изпити. А за мен беше рахат, т.к. не губех време в логистика (и двете бяха на такива места, че дъщеря ми нямаше как сама да ходи).

# 1 558
LusiMilla, синът ми дълго време имаше намерение да учи точно в гимназията в Правец. Аз бях 50 на 50. Даже събирах информация и си писах с потребителки, чиито деца са завършили или в момента учат там. Докрай си мислех, че гимназията си има плюсове и минуси. В крайна сметка се отказахме от нея по разни причини - в това извънредно положение така и не можахме да отидем и да разгледаме на място, синът ми се присети, че ако отиде да учи там колелото му ще остане тук, не знаем как ще е обучението догодина покрай този вирус. В един момент сякаш минусите и неяснотите надделяха. Никога няма да съм наясно дали сме взели правилното решението, но това е. Подадохме снощи - две желания. Второто е само, защото четох, че системата не допуска само едно, но така и не пробвах. Ще бъде приет по първото МатИнф с ИИАЕ. Надявам се да се съберат хубав клас с ученолюбиви и добри деца.

# 1 559
Специално по БЕЛ според мен се получи  що-годе и с дистанционно преподаване, но си трябва контрол от родителя. Или поне при нас отчитам това като слаб момент.  С МАТ беше много по-трудно.

При нас дистанционното в школата хич не се получи. Госпожата по български език е отличен преподавател, но е възрастна и не се оправя с техниката. Добре, че бяха взели целия материал преди ИП. Математиката не ни беше проблем, защото в ПЧМГ си ги натискат здраво и нямаше “лабаво”.

Общи условия

Активация на акаунт