Глезени отичат, корема натежава, мама е щастлива - ОКТОМВРИ наближава!

• 18 817
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Rosi и ние постоянно се колебаем за името, направо ужас. Добре, че в родилния дом не те карат веднага да го кажеш. Ама накрая ще стане така, че ще си го кръстя както ми хрумне в последния момент. Или ще теглим чоп Simple Smile
валка това с острия корем са го вярвали едно време, няма нищо общо формата на корема с пола. Моята мама казваше преди, че щом повръщам бебето е момиче и има коса, паднах от смях. Поне първото вече се видя, че не е така.
евелинка аз халката още преди 2 седмици я свалих.
И аз бая набъбвам напоследък. Иначе вчера на консултацията се оказа, че съм + 7 кг., което значи, че последния месец съм трупнала 3, т.е. до края може да сложа още 4-5 сигурно, дано не са повече. А вече трудно си обувам чорапите.
Вчера на консултацията ме изплашиха, че имам кетотела в урината, днес пак давах урина и май са се разкарали, явно са се явили вчера, понеже съм я дала на гладно. И ми препоръчаха да пия много течности - сокове, млека, та да нямам такива гадости, че те могат да са начален признак за албумин. Хемоглобинът ми е 112, пак е паднал, акушерката каза, че е нисък, но докторката каза засега да не пия хапове. Иначе на бебчо пулса е 136-140 (в норма), имам добър таз за нормално раждане, кръвното ми е ниско, което е добре, а и да се похваля - дадоха ми 45-дневния болничен. Днес ходих в работата да го нося, шефът само се схваща как толкова време няма да ме има, иначе всички колеги много ми се радваха.
Кръц успокои ме, че мъжагите са главчовци, моят и той. Главата му 2 седмици по-напред от бедрото... Сигурно си е метнал на татко си, който се е родил главундър, въпреки, че сега главицата му е карфичеста.
Тедито много ми харесва Владислав - има такъв бг болярин, а и имам един приятел пилот Владислав, който е голям сладур и страхотен човек. Но ти си знаеш де.
Весето ти днес да не разхождаше тумбаче към 10 ч. по Раковска, в нещо цикламено? Стори ми се, че те зърнах за миг.
ели аз разбрах, че за 12 ч. трябва да са поне 10 движения, не за 30 мин.  newsm78 Ние абсурд да си докараме за 30 мин...

# 196
голям сън Rolling Eyes и дъщеря ми включително днес спахме за следобед - от 1часа до 6 без прекъсване, май и нея ще я тръшне ставам само до компютъра да и пусна детско и пак се тръшвам - пия много чай с лимон, и си лежа както ми казахте  Laughing местния антибиотик май вече взе да деиства - дишам по леко, ама хич не ги харесвам тея инхалации  Sick все едно дезодорант съм си пръснала в носа
а маето бебе ще се казва Ева Heart Eyes  - може би съм споменала - означава живот, от иврит,
 иначе владимир и от мен  Peace

# 197
     Теди и двете много ми харесват,но натежава Владимир.Но аз не съм обективна.Първата ми любов,с която изкарахме седем години така се казваше и от тогава името ми харесва много Wink.Нашето име е решено от години.....на баща си ще го нари4аме.У дома ще си имам младши и старши Laughing

# 198
Здравейте вси4ки!!
Днес ми е много лош ден !! От сутринта се занимавам с майстори!! То не беше ремонт, не бе чудо!!!!! Вече цял месец!!! Излизат все нови и нови проблеми, съответно сметката и мръсотията нарастват!!! Cry  Вече имам чувството,че цял живот няма да ми стигне да си оправя къщата Cry Cry Cry
Освен това таткото работи в Русе и все съм сама, понеже вече ме е страх да пътувам!!!! Sad
Не знам как е при вас , но усещам как към мен се задава ГОЛЯМАТА ДЕПРЕСИЯ!!!!! Непрекъснато мисля,че няма да се подготвя добре и бебо ще ме изненада.... Самосъжалявам се нон стоп , а по принцип не ми се случва често Sad Явно наистина хормоните те променят толкова, или просто се утешавам Sad
 Чета и септемврийските майки и хем ми се иска и на мен още утре да родя, хем имам чувството,че няма да се справя както ми се иска!! Sad По повод коластрата- няма и намек за нещо подобно!! Ще се съсипя , ако нямам кърма!!! Искам да дам всичко най-добро на детето си!!
Хайде стига съм ви занимавала с моите глупости!!! Извинете ме ,но нямам с кого друг да споделя в момента!!
Радвам се ,че ви има!!
Прегръдки на всички и лека и щастлива вечер!! Hug Hug

# 199
  • -
Ето ме и мен!За килограмите какво да ви кажа-вече съм +12...но пък аз съм висока и не ги усещам толкова,дори познати ми казват,че чак сега съм приличала вече на бременна Joy
krissie  дано скоро да се оправиш-пий повече течности и витамин С
galentse мерси много за информацията за търговията-утре смятам да отидем да поразгледаме.За прането на одеялцето-може да го изпереш само него с някакъв течен препарат например.А ти къде ходиш на консултация?И къде си решила да раждаш?
 В големите жеги много ми се надуваха краката,сега вече съм добре,но пък много започнаха да ме болят ръцете в пръстите/ставите/-особено сутрин като се събудя Sad Коластра и аз нямам още,от 2-3дни ми капват няколко капки прозрачни като вода,но мисля че не е коластра това newsm78
Чао от мене засега!

# 200
  • Виена
Мерси мамчета за отговорите newsm51
 Май още повече се обърках пък сега... ooooh!Ама май ще реша в последния момент в болницата като си видя бебко Heart Eyes,ще видя аз как ще ми се иска да му кажа.Баща ми се казва Владимир,наистина е хубаво име.Но от къде ми се наби това другото име  в главата newsm78..ами ще решавам,да ми се роди живичко и здравичко пък без име няма да остане мъничето smile3521.
 Днес голямо мързелуване,направо ме е срам от мене си Embarassed,но ми е мн.отпаднало и само ми се спи,не съм болна,шантава работа Crazy.
 И на мен ми се подуваха мн.краката в жегите.Сега не,обаче пръстите на ръцете са ми като \"кебапчета\",халката яз отдавна я махнах.И особено дясната ръка много ми изтръпва,постоянно Confused.
Ангелина,наистина хормоните са виновни до голяма степен Rolling Eyes.Не се самосъжелявай,всичко ще е наред ще видиш Peace.Дори и бебко да те изненада ще се справиш,сигурна съм.Не се притеснявай да пишеш за тревогите си,нали за това сме тук да се подкрепяме и успокояваме взаимно Hug Hug
 Ами хайде Лека Нощ от мен newsm46,ще си пускам пък аз 1 филм да се приспя,че иначе няма заспиване.
  Целувки на всички тумбачета  love001  love001  love001

# 201
Мили,ма4ета,НЕ СЕ САМОНАКАЗВАЙТЕ психи4ески от сега за коластрата,моля ви.Появява се с раждането и това 4е на някой им се появява предварително не трябва да се превръща в правило.И още нещо.Стресът е допълнително препятствие за успешно кърмене,а и самото това зависи до голяма степен от бебетата не от майките.Су4енето е трудоемко за тях и има такива на който просто им коства голямо усилие и се отказват.НО НЕ Е ВИНА НА МАЙКАТА.Ние можеме да помогнеме с правилното поставяне на гърдата и с доброто познаване на бебоците ни,за да знаеме в кой момент какво искат.НЕ СЕ СТРЕСИРАЙТЕ,само може да си навредите.В кърма4еския форим в библиотеката има доста информация,която е полезна. Hug

# 202
# 203
Здравейте мамчета
И аз да ви успокоя нито преди нито сега имам коластра пък си кърмих доста успешно детенце до 10 месеца Това с по-ранната коластра изобщо не е показател
Теди аз бих го кръстила на баща си точно и без промени Лично мое мнение
Ангелинка и аз бях като теб Бях се побъркала но сега му се вижда края и съм по-обнадеждена Така че дръж се ремонтът е за хубаво
Криси оправяйте се бързо Hug
Диди и моят младеж расте с по-голяма главичка Моята докторка каза че тов било типично за бг мъжете Такава ни била нацията Раждали се с по-големи главички  и по-къси бедра Каза ми изобщо да не се притеснявам

Кала в началото смятай мин по 7 пелени на ден Но ти ако си купиш от тези джъмбо по 96 броя мисля че два пакета ще те оправят за един месец а и колкото по-голямо става толкова по-малко пелени хаби

Ма4о ама на теб почти нищо не ти е останало Стискам паллци всичко да е наред Praynig

И мен от кг не ме е страх Може би защото са ми малко де но от стрии много ме е страх Станах примерен клиент на мустела С такива количества се клепам че могат за реклама да ме снимат
Поздрави и лека вечер

# 204
  • София
Добро утро, бъдещи мамчета!

Какви са тези притеснения за липса на коластра и много качени килограми? Покрай тези притеснения ще пропуснете най-хубавите моменти от бременността... Всички ще кърмим, не се притеснявайте. Няма смисъл отсега да се притесняваме за нещо, което не знаем как ще се случи.

За протокола, аз съм качила 14 кг - док казва, че не знае къде са... Аз съм висока и не ми личи чак толкова, но определено дупето ми е станало огромно. Не знам как ще свалям, надявам се поне до края на този месец да не кача още много. Уж не ям много, но си качвам. Дали не е от витамините? Аз вече започнах да пия Пренатал по едно на ден. Мисля си, че последният месец няма как да набавям всичко необходимо за бебо само от храна...

Ангелинка, ти ако знаеш нашите майстори как ни прецакаха, та още им оправяме бъкиите. Трябваше да приключат на 31 юли, а на 25 август ги изгонихме, защото не издържахме. Та има още много време, докато се оправим. Така че не се ядосвай излишно, моля те!

Моето бебе също върви с по-голяма глава - с две седмици и с бедро, почти към термин, така че това е нормално.

За памперсите, аз лично съм решила да купувам само тези на Памперс. Няма да си правя експерименти с други марки. А дрехи не съм купила никакви. Ама нищичко - все ремонта е на преден план, но следващата седмица ще се постарая поне нещо да купя, както и да си приготвя багажа за болницата.

Теди, аз съм за Владимир определено  Peace

Пожелавам ви приятен ден и само положителни емоции.

# 205
то4но коластрата си е такава прозрачна,Валка77 !!! ще я имаш до 3-5 дена след раждането и после идва кърмата,която също не е много бяла като краве мляко;-) водниста е...
сега е толкова студено във Варна,4е се чудя каква е тази есен - от 33 С паднаха на 18..и сега пак ще почнат едни болести...;-(

# 206
вече съм в деветия месец   newsm44  newsm68
херка ти защо секцио? бебока ли е голям ?
а намен не ми е спирала коластрата още от миналата ми бременност, но тогава нямах никаква два дни след раждането чак ми текна / такна е силно казано - налагаше се доста да се поизмъча кърпи с гореща вода и едно цедене падна докато ми се отпушиха каналите, замалко да експлодирам   bombs  размер д чашка ми стоеше като лепенка  newsm62
така че се подготете и вие ако има някоя затруднения да не се притеснява - иска се търпение и повечко цедене / бебока и той върши добра работа само трябва да се сменят позите на кърмене, за да се отворят всички канали/

Последна редакция: сб, 02 сеп 2006, 13:13 от krissie

# 207
  • Стара Загора
Ха добър ден и от нас с бебчо bowuu
Честит девети месец на krissie   bouquet Ние в понеделник влизаме в деветия месец вече...дано всичко е наред. Снощи нашия тати нали беше наряд и аз като се събудих по едно време...та като ме обзеха едни мисли..да не ви казвам ooooh! Чудех се сега ако почне нещо какво ще правя..ношница нямам дори...че се зачудих и личната ми карта де е Mr. Green С ей такива мисли преминах два часа..до пет сутринта и съм заспала Crazy
krissie нашия бебчо върви за сега голям...с две седмици дори напред Flutter Явно ще е моржче като майка си Mr. Green

# 208
а аз съм си сложила вече четири нощнички в една чантичка , чехлички - едни за мен и едни за мъжо, хавлииките, малки кърпички за лице-ръце, лигнин, памперси за бебка, сапунчета и кремчета, вече ми станаха три голеееми чанти а има още неща дето да слагам  smile3506, иначе в къщи кипи още ремонт, мъжо са го хванали за чирак и свекито прави ремонт и свекъра и той с претенции - а накрая всички "той нищо не правел - нищо не помагал" зарязал е нещата вкъщи за да им помогне а те  smile3512

# 209
Здрасти от северния полюс!!!!!!!!!!!
Ох мамита тук много студено бе брррррррррр,имам 4увството 4е доди зимата един студен вятър като духа ужас ooooh! #Crazy.
Да се похваля комшийката ми над нас роди в4ера секцио сега 4акам да си доиде 4е да се нарадвам на бебо.Около нас нищо ново,утре ще разхвърлям дрехите на бебо за да видя кое става и кое не за бебо 4е те са от каката купихме му и нови дрешки но и тези ще вършат работа baby_neutral.
От днес официално съм в 45-дневния болни4ен по май4инство,много бързо ми мина времето,като се замисля само 4е ми остава толкова време и направо отка4ам

Общи условия

Активация на акаунт