За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 383
  • 906
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Здравейте!
Днес сложихме последната ваксина, която е за 1г. и 4м. - пентаксим (мисля, че беше). Но доста сме позакъсняли с ваксините и бебка е на 2г. и 3 дни. Преди никога не ми е вдигала Т от тази ваксина, а ето, че тази вечер я усетих леко топличка по краченцата и челото. Премерих и беше 37,4...
Дали е от ваксината?

Понеже и ние се движим назад с ваксините се включвам. Моята логика е, че колко са по-големи, толкова имунитета е по-засилен и реакцията би трябвало да е по-малка...или греша?

# 196
Куул пач ми казаха да купя за първата ваксина ,която е след две седмици.Останах с впечатление,че се слага и без температура ,за всеки случай.
Ох,аз съм голяма бяла птица,смейте ми се,ама ще ми е жално да бодат детето.Дано мъжа ми да може да дойде,ако е свободен ще идем заедно,ама ако е зает..
Не за друго,ами на мен да дава кураж😐

# 197
Куул пач ми казаха да купя за първата ваксина ,която е след две седмици.Останах с впечатление,че се слага и без температура ,за всеки случай.
Ох,аз съм голяма бяла птица,смейте ми се,ама ще ми е жално да бодат детето.Дано мъжа ми да може да дойде,ако е свободен ще идем заедно,ама ако е зает..
Аз не бих слагала/давала нищо без причина. Купи си Кул пач, Панадол, но изчакай да видиш дали изобщо ще има нужда. И на мен личната ми каза да ги приготвя, но когато отидохме да бият първата ваксина, каза че всички давали, но не е задължително. Ами на 1г.7м. е синът ми, с всички задължителни ваксини + Ротарикс и не е вдигаш температура. Ако ще те успокои, не е и плакал, когато го боцкат, нито за ваксини, нито за изследвания. Примрънква, докато вкарват ваксината, но 30 секунди след. Като извадят иглата е забравил. Децата сякаш не ги приемат като нас тези неща, но ще усети ако ти си напрегната, така че спокойно Hug

# 198
На моя син му биха преди седмица и малко първата ваксина, лекарката сложи веднага след убождането куул пач и нямахме никакви проблеми. Каза ми да сложа нова лепенка вечерта и на следващия ден още два пъти. Така и направих, по-добре се презастраховай за твое успокоение, напълно безвредни са лепенките. И ако може мъжът ти да дойде с теб няма да е зле, моят беше с мен и държа малкия, докато му биха ваксината. Синът ми плака в кабинета, но после се успокои и беше добре, не сме имали проблеми. Успех Simple Smile

# 199
Здравейте, дъщеря ми на 2 месеца имаше период от 6-7 дни в който ядеше 22. 00 и после към 6.00.Тамън решихме, че си е спряла нощното хранене, нопак започна да се буди към 2.30 да яде. Педиатърката каза да увеличим малко храната, да не би да не стига, но и това не помогна. Буди се за да яде, смуче пръсти, реве, като и дадем накрая биберона смуче като невиждала. Дали е просто период, вашите бебчета как отказаха нощното хранене?

# 200
Здравейте, дъщеря ми на 2 месеца имаше период от 6-7 дни в който ядеше 22. 00 и после към 6.00.Тамън решихме, че си е спряла нощното хранене, нопак започна да се буди към 2.30 да яде. Педиатърката каза да увеличим малко храната, да не би да не стига, но и това не помогна. Буди се за да яде, смуче пръсти, реве, като и дадем накрая биберона смуче като невиждала. Дали е просто период, вашите бебчета как отказаха нощното хранене?
Хранете си детето,когато пожелае.Какво значи “отказа нощното хранене”?Та това е бебе на 2 месеца.Режим не очаквайте.А като почнат зъбите може и по 5 пъти на вечер да търси мляко.Може да спре да се храни.Много неща може...Моята бебка е на 9 месеца.Колики нямахме и спеше по цяла вечер.Не съм я будила да я храня.Започнаха зъбите и вече над месец се буди по 3-4-5 пъти.Яде по 30-40 мл АМ и заспива.Събужда се с рев,пищи и т.н.Има доста време докато се изгради някакъв режим.

# 201

Нормално е. И моето дете на около два месеца варираше около 1 или 2 храненета, но с по-дълъг нощен сън 21 до към 6 30 - 7. После я удари регресията на съня в 4 месец и се будеше по 4 - 5 пъти на нощ, а кърменето ми е най-бързото приспивателно. Сега (почти 5 месеца е ) пак е добре: от 19, 19 30, сутрин до 7 спи с едно нощно хранене към 4 30 - 5. Но пък, както по-горе се оплаках, като се пробуди нещо нощем и си смуче пръстите Sad

# 202
На 2 месеца е рано е да се отказва принудително бебето от нощно хранене. Това е един от абсурдите на педиатрите. Ако се буди, значи е гладно. За принудително отказване може да се говори след като бебето вече е захранено и приема известно количество твърда храна дневно(т.е. не когато все още е на по няколко лъжички пюре). Но бебетата на АМ много често до тогава вече сами се отказват от нощното хранене. Но ако не стане, просто трябва да бъдат хранени, когато поискат.

А кога бебетата сами се отказват е много относително. Бебетата на АМ обикновено се отказват сами, защото АМ е засищащо. Но не е задължително-някои и до големи се събуждат за мляко. А при кърмените бебета нощното събуждане за сучене може да продължи и до и над 2 годишна възраст. Като цяло е рядкост кърмено бебе под 1 годинка да се откаже само'. Моите две деца съм спряла да ги кърмя нощно време по моя инициатива на 11 и 12 месеца. Но все още нямаха никакво намерение да се отказват сами.

# 203
Това, че се е случило за кратък период от време да спи цяла нощ - не означава, че ще е така. Щом се събужда 1-2 пъти или безброй пъти през нощта - значи има нужда от кърма/ам и е нормално поведение. Аз до 6м кърмех в поза люлка, тогава много ми натежа и от 6м до сега се кърмим легнали, спим заедно и се наспиваме всички. Simple Smile Не знам кога се събужда да яде, но циците са на показ и обикновено аз се нагласям, така че да може да суче. Grinning Понякога виси около час на гърдата. Но може би под 2 или 3 кърмения не сме падали за вечер /1г./. Аз нямам очаквания да спи непробудно цяла вечер. Доколкото чета чак след пълното отбиване започват да спят цяла вечер. Та и не го мисля това ядене. Все пак едва ли е приятно да им растат зъбите /или някакви натрупани емоции от деня/ и търсят някакво успокоение, топлина, сигурност и храна. Simple Smile
П.с. има и изключения на бебета, дето спят цяла вечер. Но според мен е от това, че много бързо им са заместени дневните ядения с твърда храна + не са кърмени + самото дете няма нужда от среднощни хапвания + такива бебета са рядкост. Всичко е строго индивидуално.
П.с. коригирам се за 2м. бебе- още се нагажда към външният свят и храносмилателната система се изгражда, така че едва ли са зъби/рядко е такова/. Топлината на мама, допирът до мама са незаменими в този чужд за бебето свят. Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 11:28 от Miya_73

# 204
Според мен, няма как да се сравнява кърменето и храненето с АМ.
Не случайно масово бебета, които са с наднормено тегло са на изкуствено ядене. С кърма трудно би се постигнал този ефект.
Моят бебок в един момент искаше да яде на 1,5 часа, а е на АМ. Ами не ми изглежда нормално това. Едно е да имаш 12-13 хранения дневно на кърма, друго е същият брой на изкуствено хранене.
На мен ми се струва по-логично да се увеличи единичната доза, отколкото бутилката да се бута на поискване през час, особено вечер.

ПС: Това го пиша във връзкс с честите будения нощен за ядене.

# 205
Според мен всичко опира до гени и метаболизъм.Моето дете само в началото беше на смесено хранене(кърма и адаптирано)От третия месец мина само на адаптирано,като ядеше много често и въпреки това си е направо кльощав.

# 206
Bqloto, по колко изпиваше на денонощие?
И колко на често ядеше?

# 207
Ами изпиваше повече мл. мляко от това което пишеше на кутията и спазваше правилото за трите часа само през нощта.През деня ядеше през 2или2,5ч.най- много.Сега е на 1.7м.и все още си пие вечер адаптираното мляко поне 300 мл.

# 208
Съгласна съм. Нямам опит с ам. Просто при ам всичко е на режим, докато при кърмене е на поискване и часове и минути не се гледат. И пак съм чела майки, даващи ам по на често от това, което пише на кутията. Но ако е комбинация от 2те - би трябвало да се следва на поискване.

И аз потвърждавам за гените, че влияят на теглото и вида на бебето. Ако е "слабо" или "дебело" не означава, че нещо му има - щом е в обичайното си настроение и някой от родата спада в тая категория. За здрави бебета говоря /все пак в статистическите таблици за развитие на бебето по месеци има и графа за наднормено тегло/

Не случайно масово бебета, които са с наднормено тегло са на изкуствено ядене. С кърма трудно би се постигнал този ефект.
Моят бебок в един момент искаше да яде на 1,5 часа, а е на АМ. Ами не ми изглежда нормално това. Едно е да имаш 12-13 хранения дневно на кърма, друго е същият брой на изкуствено хранене.
На мен ми се струва по-логично да се увеличи единичната доза, отколкото бутилката да се бута на поискване през час, особено вечер.

# 209

Да, така е, с АМ може да се преяде. Но и самите бебета, хранени с АМ, обикновено се будят на по-големи интервали, отколкото кърмените бебета, и накрая обикновено самички си спират нощното хранене. Прекалено честото будене обикновено е проблем при кърмените бебета.

Доколкото чета чак след пълното отбиване започват да спят цяла вечер. Та и не го мисля това ядене.

Напълно възможно е и само нощно отбиване. Като разберат, че нощем вече няма кърмене, лека полека спират да се будят и да търсят.

Общи условия

Активация на акаунт