Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 34 539
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Изгледах пилотния епизод на ''The Third Day'' с Джуд Лоу и Емили Уотсън
Сякаш очаквах повече, но все пак ми хареса. Много е странен, чалнат, така да се каже. Съвсем леко ми напомня за великия ''The Leftovers.''
->
плот:
Сериалът е разделен на две части. В „Лято“ мъж отива на мистериозен остров и открива група островитяни, решени да запазят дома си на всяка цена. В „Зима“ упоритата Хелън пристига на острова в търсене на отговори.
<-

Този 1 епизод бе озаглавен ''Петък - Отец''
Още от тук започва главоблъсканицата. Какво е това островче, какви тайни крие. Изобщо това реалния свят ли е, що ли е. Просто всичко ми е странно.
Скрит текст:
Още в началото усетих, че е загубил дете и то момченце, като дадоха как пуска една фланелка по реката и плачеше, после това се доизясни. Но това е всичко. Има пак религиозни препратки. Накрая когато сънуваше кошмар и се събуди дали не намери точно онези 40 хиляди, които твърдеше, че са му откраднати?
мхмхм

# 166
  • Somewhere far away

Нямам търпение! Heart

# 167
На първо четене много откачен ми се стори този Третия ден. Мрачен, отнесен, неадекватно държащи се персонажи, недомлъвки, направо сякаш си в лабиринта от налудни фантазии на нечий болен мозък. Не знам, мен чак ми се скапа настроението. Носи странна атмосфера филма. Трябва си май определена настройка за гледането му. Засега го определям като депресивен, но мисля, че ще развие потенциала си до чисто луд.
Скрит текст:
Да, и аз мисля, че препратките водят към загуба на дете. Момченце. Въпреки, че героя навсякъде казва, че има три деца - две момичета и едно момче. И за парите, които намери събуждайки се от кошмара, също си помислих, че са откраднатите пари. Но там ми мина през ума мисълта, че той ги е "откраднал", за да инсценира обир. Може да изскочи заек от този храст. Ще видим. Ако изобщо реша да го изгледам. Grinning От трейлърите сякаш очаквах нещо по различно.

# 168
Ужасен е

# 169
  • София
The Mandalorian | Season 2 Official Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=eW7Twd85m2g
Ще търси джедаите, нямам търпение  Simple Smile

# 170
Е, не, сега изгледах 2еп. на Третия ден, ами това чудо не става за гледане. Направо те побърква. Налуден е. Толкова объркан, толкова несвързан, влияе на психологическо ниво. Някой много, много болен мозък има участие в създаването му. Чисто луд е тоя сериал. Май са на път да ме откажат да го гледам. Прекалено объркан и налудничав е за моя вкус. А така да ме грабна трейлъра му и мислех да се насладя на сериала, но не става, просто не става. Макар, че... добре, де, може да хвърля едно око на 3еп., нещо като още един шанс. Grinning

# 171
  • София
Изгледах и аз 2 епизод на Третият ден. Ами главоблъсканица си е. Имам усещането, че всички са на някакви наркотици. Някаква яка психария и мистерия ще да е, ама не ми приковават така вниманието, че да се терзая и да се опитвам да предугаждам. Не си струва усилията. Все пак ще си гледам шоуто, аз почна ли, не се отказвам, а и ми е любопитно да видя какво са измислили. Пък и каста е силен.
Разбрах, че е разделен на две части. Първата част от историята приключва в епизод 3, ''Неделя'' Това е именно 'Третият ден' да видим какво толкова ще се случи там. И в епизод 4, или първия от част 2 от шоуто в това мистериозно градче ще пристигне жената на героя на Джъд Лоу да го търси.
Има някаква връзка между убития син на Джъд и момичето, което искаше да се обеси на същото място. И това момче, което му се привижда кое е? Явно не е неговият син, защото иначе щеше да се обърне по име към него и по друг начин да реагира. Дали не е братчето на момичето, нали полуделия и баща е имал и син. По-скоро това ще да е. А ония изроди там с маските не знам какви са. Жертвоприношения, сатанинстки култове, не знам и аз какво ще излезе.
Първоначално си мислех, че са в ''Ада'' или в ''Чистилището'' после пък в някакъв измислен свят на сънищата. Сюрреализъм а.к.а. Муракани. Сега вече не знам, може и реалността да е, ама просто всичко да е преекспонирано нарочно по този начин.

:-O

# 172
На The Third Day не успях да изгледам докрай първи епизод. Шантави герои,които правят още по-шантави неща.Може да има някаква логика,но ми се струва,че създателите на сериала искат да ми кажат "ние сме по-умни от теб и ти нищо няма да разбереш".И май са прави. Blush

# 173
Защо, отнесен е, но има логика. И символи. Темата е неприятна, за съжаление. Джъд Лоу има и бебенце, поредно, интересна роля е приел. Красив е сериала, но наистина темата е отвратителна.
Изгледах хваления Дес, за мен е по-ужасен! Даже бих казала безсмислен!

# 174
Още от сцената в която героя на Джъд Лоу бута с крак красива оранжева буболечка и от нея излизат  много грознина насекоми си знаех,че не е за мен. Ясно,че под иделичния остров ще се крие нещо.Момичето,което се опита да се самоубие също го показва.  Джъд Лоу пък е разкъсван от образите на човек,който е на път да се корумпира и на бивш социален работник (или нещо такова),който иска да помогне.
Докарах го до  когато говори с жената от пъба и стана ясно какво е загубил.Това не е за мен,не и когато съм под карантина.
Атмосферата е странна и мрачна,показаните герои са подозрителни,защото се показват твърде добри.
Напомня ми за Wicker Man.
Не ме напуска усещането,че е претенциозен към зрителя.

# 175
  • Вестерос
Супъргърл /Мелиса/ е родила момченце.
Новият сезон ще е последен за шоуто.

...

# 176
  • София
Третият ден
1.3

първите минути бяха нещо страшно за гледане, яка извратения.
Но разясниха се нещата
Скрит текст:
келтски щуротии. Тия на Осий са яко промити мозъци. Вярват, че Осий е душата на света и че бащата на Осий е този, който ще ги поведе през мрака е спасителя за човечеството. И нашия Сам е пра пра пра внук на първия баща, 'Чарингтън.'
И тези искат той да поеме юздите, да се нанесе в бялата къща и да води?! И синът му е жив, той е бил примамка, а някои дори са си го гласели за наследник на дъртия като порасне. Искаха да го убият, но някак си Сам оцеля. А мъртво дете не е било синът му, а братът на Епона, пак саможертва. Епоня пък се самоуби за да умиловисти боговете. Не мога да повярвам, че наистина има такива хора, а знам, че има...
И сега в епизод 4 трябва да видим следващата част от главата, да пристигне жената на Сам на островчето за да го търси.

# 177
  • София
Извинявам се за двойния пост, но цяла седмица няма мнения, така че...

Дюн както писах в другата тема е спрян. Ще илезе чак след година. Много жалко.

Изгледах, 4 епизод на Третият ден
Хареса ми определено. Особено как завърши. Simple Smile
Но как само се усещаше напрежението във въздуха. Тук го докараха и като мистерия и като психо/хорър. А реално почти нямаше кой знае какво действие. Ето това е съспенса когато е на ниво. И тази Хелън ми харесва, децата също.

# 178
Много продукции се отложиха тази година.
Аз напредвам с втори сезон на Чадърената академия. Харесва ми, забавен е, но сюжетът ми се вижда много по-безсмислен от този на първия сезон.
 Клаус и 5 наистина са най-интересни. А Ваня в първи сезон не беше лесбийка, сигурно вече е задължително ако актьорът е с определени наклонности, персонажите, които играе също да са с такива...

Изгледахте ли финала на 100-те, какви са ви впечатленията? Аз не го следя от няколко сезона, само се опитвам да оживя разговора Wink Погледнах в едно резюме какво е станало, но нищо не схванах - някакви глупости за възнасяне и подобни. Явно твърде отдавна съм се откъснала и не мога да разбера какво се случва.

# 179
  • София
Аз съм много разочарован от 100-те. Много слаб сезон и срамен финал. Поне за мен.
Затриха човечеството. Някакви извънземни (като богове) възнесоха хората, след като Рейвън издържа теста, по-скоро човеците го издържаха като спряха братоубийствената война, но и с помощта на Рейвън след като Кларк се провали (естествено). Това възнасяне е нещо като вечен живот за съзнанието. Ти си ти, с всичките си чувства, спомени, емоции, но си безтелесен образно казано. Обаче нашата групичка избра да изживее живота си на Земята, но без да имат потомство и умирайки окончателно.
С една дума във Вселената няма да има повече хора.
Белами не го върнаха под никаква форма.
7 сезона се биха и мряха за лудо.

Общи условия

Активация на акаунт