Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 33 528
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • Пазарджик/Лондон
Още един фентъзи филм, но е по препоръка на дъщеря ми.
Не съм го гледала още, защото вече бях завладяна от китайските фентъзита.
Руско фентъзи.
Това ѝ е любимият такъв филм, а далеч не е русофил.
Не може да гледа с руски превод, владее отлично английски писмено и говоримо.

Гледала съм го, хареса ми:)

# 211
Този корейски сериал дали е добър - има два епизода в Замунда: https://en.wikipedia.org/wiki/Tale_of_the_Nine_Tailed
Последно догледах "Аз не съм робот" преди около месец, от тогава съм гледала съвсем малко неща(и нищо корейско), чудя се да го започна ли.

# 212
  • България
Нов е, но с лисици, което е достатъчно условие да го гледам. Много харесвам точно тези същества от китайската митология.
Нищо, че е корейски, а не китайски. Плюс за мен е, че е с хубавия Жътвар от Гоблин. Grinning

# 213
Свалих си първи епизод, утре ще го видя. Чак сега забелязах, че това е Жътварят от Гоблин - бонус Heart Eyes

# 214
  • България
Страхотен беше в Гоблин.
Ако е такъв и в този сериал ще е вторият ми кореец в листата с 89 актьора - 87 са китайци.
Единственият кореец е И Джун-Ги и един японец - Гакт.
Японските сериали са ми някак тежки, корейските прекалено повърхностни, затова китайските преобладават.

# 215
Японците си падат по драмата. Даже в мангата понякога има такива тенденции - да си изреве очите човек... Културна особеност. Тома Икута и Шун Огури са готини. Иначе и аз съм гледала относително малко японски сериали.
Телефонът ми е идиот - настоява да напише Манхатън вместо манга.

# 216
  • България
Затова ме спечелиха китайците.
Всичко е много премерено, няма прекалено много рев, няма драми, има много фентъзи, много фантастика, плюс романтика и хубави хора, музика, декори.
Отделно, че имам интерес към въпросите за живота, смъртта, отвъдното, прераждането, миналото и т.н.
Интересни са ми техните гледни точки, митология.
И много, много ми се иска да разбера какво пишат за българите в най-древните си книги.
А при китайците има приемственост от преди новата ера, за разлика от нас.

# 217
The haunting of Bly Manor е доста добър, стига човек да не сравнява с хил хаус. Историята е повече мистерия и история с призраци, отколкото хорър. На мен лично ми е приятен и интригуващ, но първи епизод за малко да ме откаже, стори ми се скучен, не знам защо.

# 218
  • Вестерос
Още не съм го почнала, предният много го харесвам, обаче ме беше шубе, още се сещам за страшни детайли Grinning Този имаше ли страхотии?

# 219
Ами току-що го завърших, има 2-3 епизода към края по-страшни за мен, но не е тип да те изплаши историята. Целта е друга, много хубава, завършена сюжетна линия, всеки герой е добре развит. Последния епизод 2/3 от него е какво се случва след климакса и се дава много подробен и хубав завършек. Нищо не е претупано набързо и на всичко се дава отговор. Даже повече ми хареса от Хил Хаус, получих повече удовлетворение от финала и като цяло втората част на тази история ми се стори по-силна.

Разбира се всичко е до вкус и очаквания ✌. Да споделите, ако го гледате.

# 220
  • Вестерос
Задължително! Предният много ме зариби, глътнах го за два дни, ама като не съм сама в нас, вечер,че 😱 имаше такива моменти доста 🤣

# 221
На хил хаус умрях от страх аз. Особено мъртвата сестра като се появи на брат си в къщата 😂. Пищях и аз с него.

# 222
  • Вестерос
И аз, както и в колата при другите две, а и като бенд НЕК Лейди на малката Нели се явяваше 🤣😱😱

# 223
Съвсем в началото на Отгледани от вълци съм, още нямам впечатления.

Днес прочетох това забавно, но сурово ревю, слагам го тук, за да не дразня хората в темата, посветена на сериала Satisfied :
https://cinemascrotum.wordpress.com/2020/10/13/%D0%BE%D1%82%D0%B … guLbAPYQbdtaHh2Hs

Моят "колега" от Сайфай бг (или трябва да напиша бивш, защото не съм писала ревю на сериал от месеци), го е харесал повече: https://scifi.bg/statii/yadosani-androidi-sektanti-zmej-i-haos/

Между другото, прочетох ревютата, но без спойлерите за сюжета (пропусках изречения, като видя, че се издава нещо), само колкото да добия впечатление. Така че не ми издавайте обратите No Mouth

Имам чувството, че Петър (второто ревю) е склонен да проявява расизъм към андроидите - какво трябва да се разбира под фалшиви емоции?! Фалшива емоция е ако кажа, че обичам някого, но не го обичам. Ако една машина обича някого, защото й е заложено по програма, това е 100%-тово истинска емоция... Както и да е, да не се изказвам без да съм гледала всичко...

# 224
  • София
Изгледах пилотния епизод на Next
Тази седмица излиза епизод 2, май днес по-точно.

Next
https://www.imdb.com/title/tt9315054/?ref_=nv_sr_srsg_2

Не е зле, в смисъл хваща окото, но не уау. Поредния сериал за изкуствения интелект, но тук много ясно се разделиха нещата на черно и бяло рано, рано. В случая имаме изкуствен интелект, който умее да се пренаписва и да става все по-умен и умен и започва да се бърка в живота на хората и то буквално и директно.
Може ли да бъде спрян?

Общи условия

Активация на акаунт