Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 33 518
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Експертът по гъбите (геят) е бял. Също и капитанът, който излезе лош и му видяха сметката. А и една пълничка госпожица с червена коса...
Предполагам, че едно от посланията е, че нормалните бели мъже са токсични. Или се оказват тирани и трябва да бъдат ликвидирани, или (като в Пикар) инцидентно предизвикват кризи и са длъжни да се извиняват и да търпят разни бабички да ги обиждат, докато се чувстват виновни.

# 241
  • София, България
Говоря за първа серия на новия сезон. Там дори бели гейове няма.

# 242
Идеално, изчистили са даже потенциално токсичните елементи Blush
Аз не се чувствам представена, ако в американските сериали няма българи и това ме наранява дълбоко, чудя се на кого да се оплача... No Mouth Шегувам се; телевизия АВС има нова политика за бъдещите си сериали, по-късно ще пусна инфо, интересно е (и нелепо), може и останалите американски тв канали да я последват.

# 243
Мен ме почуди актьорския състав - черни, индийци, китайци и... Извънземни. Отде ги изкопаха тия извънземни, че и в сериал/филм ги набутаха. Joy Шегувам се, но така написан поста ми звучи, че освен "цветните" актьори, участват и "извънземни" такива и само "белите" актьори са пропуснати в калабалъка. Wink

# 244
  • Sofia
Форевър, Мунлайт, Кайл ХУ, Кръвни връзки, FireFly, Star-Crossed, Sliders, Atlantis и др фентъзи и фантастика стари сериали

# 245
  • София, България
Сигурно на белите актьори са им дали ролите на извънземните, та да не дразнят с кожата си под 3 кофи син грим.
Който както иска да го разбира и да се шегува, мисля че е ясно какво казах. Не мисля, че само мен ме дразни отявлената дискриминация към белите във филмите от 5-6 години.

Ani Ka,  благодаря, Firefly и SG Atlantis съм ги гледала, другите непременно ще ги проверя.

# 246
Еее, хайде по спокойно, де. Беше просто шега. Разбрах те какво искаш да кажеш, но това почва да прилича на обратна дискриминация. Сега чернокожите дискриминират белокожите. Чудо голямо и това ще мине. То, ако филма е хубав и актьорската игра добра, дреме ми актьорите с какъв цвят на кожата са. Нали всички сме хора на този свят и носим чувства святи. Joy Wink Едно време и женските роли са били играни само от мъже. Ето това е сексизъм и дискриминация. Това сегашното е същото, какво значение има бели или черни са актьорите, ако са добри и пресъздават идеята на сценариста и режисьора. Ако Скалата може да изиграе най добрата Жулиета, ами да я изиграе, по добре силен актьор не на място, отколкото слаб, но на място. Wink

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 08:24 от Джаста Праста

# 247
  • София, България
Това е така, но на обратното никой не е съгласен. Сега били захапали Гал Гадот защо щяла да играе Клеопатра като не била черна, ама за Ариел никой думичка не каза. Не съм расист, но тази политика е просто отвратителна.
Както и да е, прекалено много време отделихме на бледоликите. 😁
Аз завършвам Star Trek Deep Space 9, само него не бях гледала и после се чудя какво да гледам.

# 248
  • Разпиляна във въображението
Кайл ХУ, леле, спомням си, че гледах този сериал, но финалът ми е бяло петно.

# 249
Това не е по темата за фантастиките, но я засяга косвено и е интересно (както споменах) - новите правила на телевизия АВС за произвеждане на сериали:
Репрезентация:
Групите, които не са достатъчно представени (всяка раса, различна от бялата и/или хора с екзотична сексуалност, и/или хора с увреждания) вече ще бъдат включвани в новите сериали на тази телевизия по следния начин (извинявам се за кофти превода, но не знам как да преведа адекватно тази и...щина, която ме ядосва, докато пиша):
Актьори и персонажи:
- 50 процента или повече постоянни и завръщащи се действащи лица, също толкова актьори (от тези групи).
- когато става дума за второстепенни роли, въпросните лица трябва да са включени в сюжета по значим начин (т.е. да не са фон).
- същите да са интегрирани в повечето теми и сюжети (не да си имат техен субплот).
- когато има епизодични сюжети, горните лица трябва да са включени по значим начин и в тях (не може да има мини арки или отделни епизоди, в които лицата от първо тире са под 50%).

Ръководни кадри:
- потиснатите трябва да съставят поне 50% от сценаристи, продуценти и подобни.
- кастинг директорът трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е представител на една от горните групи (белите кастинг директори, които нямат американския еквивалент на ТЕЛК и не са поне бисексуални, ще трябва да си търсят нова работа)
- поне един от сценаристите, който принадлежи към групите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъде повишен и то на позиция, която позволява напредък (ще го бутат нагоре, ако ще да не прави нищо).
- всяка година процентът на групите в ръководния състав на сериалите трябва да се увеличава!

Има още подобни изисквания, но да не превеждам всичко - все в този дух са.
https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/abc-unveils-ambitiou … andards-exclusive
-

# 250
  • България
Сигурно на белите актьори са им дали ролите на извънземните, та да не дразнят с кожата си под 3 кофи син грим.
Който както иска да го разбира и да се шегува, мисля че е ясно какво казах. Не мисля, че само мен ме дразни отявлената дискриминация към белите във филмите от 5-6 години.

Ani Ka,  благодаря, Firefly и SG Atlantis съм ги гледала, другите непременно ще ги проверя.
Не само теб дразни.
Като ще е цветно предпочитам да гледам китайски сериали.0
Там поне гледам бели, синеоки, красиви хора.Grinning
Да не пиша, че най-после намерих много фентъзи сериали и това е благодарение на Петя Hug и тази тема.
Преди време гледах западните сериали без да мисля за подбора на актьори, но в един момент осъзнах, че нещо ми липсва - няма бели. С номера, че индийците са от бялата раса не ме топлят никак.
А след черните елфи във Вещерът, първо проверявам какви са актьорите.
Засега съм се спряла само на Дюн.

# 251
  • София
Благодаря за инфото.
Значи Стар Трек отива в кофата, включително и всички бъдещи проекти на ABC.
Лошо няма, таман една камара сериали по-малко за следене.
Ако и останалите телевизии въведат това ще ми облекчат още повече положението. И без това имам да наваксвам много.
И така един ден докато не фалират, защото точно това ще стане.

Simple Smile

# 252
Естествено, че ще фалират - те вече губят пари и тези сериали с елемент на активизъм са с ниска гледаемост, но отнякъде (конспирация) точно тези проекти се спонсорират и реално няма значение дали губят или печелят. Поне за сега.

# 253
  • София
Това е изкуствен живот и той никога не води до нещо добро.
Като чета нагласите по форуми и социални мрежи са обречени.
Холивуд както и броудкаста в Америка отдавна са в криза, но сега много бързо ще се сблъскат челно с реалността. Може и да е за добро и след няколко години да се сетят, ако дотогава все още има кой да ги отразява изобщо...

# 254
Да не са само американците да правят сериали Open Mouth
Да се сблъскат челно със своите идеи на равноправие, които искат да наложат в изкуството. Друг е въпроса колко ще бъдат адекватни и оценени,защото дори да ми хареса някой как играе(сценарий и режисура) ще ме гложди,че е там не защото го е постигнал сам,а заради новите правила.Това не е никакъв шанс за нови артисти от подтиснати групи.

Общи условия

Активация на акаунт