Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 33 600
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ами да, гледа се бързо и те държи така да се каже. Лично на мен ми харесва, въпреки че не ми допадат какви послания се опитват да ни лансират от Нетфликс (и се гответе, че това ни чака занапред),
Няма да се впускам в подробности засега, за да не издавам нещо, но на мен най-много ми харесва героя на Дженифър Конъли. И като замисъл и като изпълнение... Хахахах, шах с пешката (за създателите може би)...
Между другото подновили са го за 2 сезон, което си е новина и е добре.
Че такива шоута по филми обикновено са провал.

# 46
Лично на мен ми харесва, въпреки че не ми допадат какви послания се опитват да ни лансират от Нетфликс (и се гответе, че това ни чака занапред),
За климата ли?

# 47
Още не съм го започнала, а му се каня.
Не знам дали знаете, но създателите на Сноупиърсър, са корейци - във филма и сериала има разнороден каст, но сърцевината е корейска, колкото и да е странно Simple Smile
А корейците не са либерали - ако има такова послание, то е дошло отнякъде, заради американската публика...

# 48
Аз мисля, че самият сюжет на романа (Le Transperceneige) е за климатична катастрофа,

# 49
  • София
Тц, де да беше заради климата... Да, загатва се за климата, но той е само фон и го има/няма, минава само за секунди.
Кастите, онеправданите, злодея и пр. и пр. абе като гледате ще видите. Но това не прави шоуто слабо. Дразнещо е на моменти, но както писах, харесва ми. Има си емоция, има яки завръзки. Но има някои неща, които много ме издразниха и не са много логични обаче ще ги коментирам по-натам, когато повече хора го изгледат.
Определено обаче си струва да се отвори дискусия за шоуто и има за какво.

# 50
Това с онеправданите е сегашният hype.

Дори в ДарК Магнус имаше на стената "EAT THE RICH".

# 51
  • България
Аз съм на 13ти епизод на поредното китайско фентъзи The Destiny of White Snake (2018).

# 52
Сезонът на Прекрасният нов свят го има в Замунда. Тегля и утре ще гледам Simple Smile
В момента доглеждам само корейския Аз не съм робот (и се каня на Сноупиърсър).

# 53
Гледам в момента Once upon a time и съм на 5 сезон. Голяма мъка вече. Чудят се откъде да изсмучат истории, за да продължат. Направо се чудя дали да продължавам.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 09:15 от Вечерница

# 54
Аз издържах някъде до Елза и Ана, при което се отвратих и спрях да го гледам. Жалко, защото в началото е обещаващ сериал.

# 55
  • България
Аз го изгледах докрай, но качеството му рязко се влоши, финалът също не ми допадна особено.
Някак насила вървяха последните сезони.
Отделно, че в "Имало едно време" очаквах да видя старите приказни герои.
За новите някак по-подхожда заглавието "В една друга Вселена...".

# 56
Снощи изгледах първа серия на Прекрасният нов свят. Не беше лоша, за сега не мога да кажа много за сериала. Гледам по сайтовете, че критиците в САЩ не го харесват, но те са на изключително ниско интелектуално ниво и не им се доверявам.
П.п. от оргията нямаше нужда, а и въобще от толкова с.кс сцени - явно са сложени за да привличат публика, можеше да ги изрежат.

# 57
  • София
Snowpiercer
https://www.imdb.com/title/tt6156584/?ref_=nv_sr_srsg_0

НФ/драма. продукция на Нетфликс. 10 епизода х 45 мин. Подновен за 2 сезон.
Изгледал.
Ами като цяло ми хареса и ще си чакам с интерес и сезон 2. Надявам се да го изгледат повече хора тук, за да се коментира. Но не очаквайте кой знае какво. Ако подходите по-критично и с по-занижени очаквания съм сигурен, че ще ви хареса. Аз така направих. Обикновено сериали направени след вече излезнал филм нямат добра съдба, така че внимавам... Основната разликата с филма е, че
Скрит текст:
водача на съпротивата е афроамериканец, а не бял, а основния антагонист не е Уилфорд/Мъж, а жена (и понеже е замислена като лош герой е бяла) в лицето на Дженифър Конъли. Естествено и финалът не е същия, даже сме далеч от него, но това е нормално. Сериалът поема по съвсем друг път, поне засега, а ако има интерес, може би ще продължи и за трети сезон, кой знае.
Има напрежение, има обрати, повечето герои са готини и пълнокръвни така да се каже, всеки със своите си странности и си въвлечен в действието. След като всичко това го има, за мен лично шоуто се е получило.
Не ми харесва като цяло изпълнението на главния герой. Актьора, който играе все едно е на леки наркотици. Не знам дали това са го накарали да изглежда (като мърляв и недохранен, все едно е излязал от трудов лагер) или толкова си може, но дори и да е умишлено, то не видях никаква игра с лице и очи, с една дума разочароващо. За сметка на това повечето ''лоши'' герои компенсират и са много по-интересни от ''добрите'' Дженифър Конъли си е класа. Още от самото начало съм на нейната страна и определено ми хареса как извъртяха нещата към края, не че не се сетих за всичко това. Финалът обаче завърши доста неочаквано и отваря поле за доста възможности.
Имаше един момент, който особено много ме подразни
Скрит текст:
богаташката щерка, Ел Джей доказана психопатка, садистка и убийца не стига, че и се размина, но дори и моралните бойци за свобода и правда се възползваха от нейните услуги, което за мен бе дъното. За жалост ще трябва да я търпим и в сезон 2.

Има много неща над които да се замислим докато гледаме шоуто....
Да си представим за момент, че ние сме на един такъв влак и сме сред последните хора на Земята. Как бихме искали да живеем??? Какъв строй би бил приложим. Демокрация или диктатура? Анархия или законност? В коя класа бихме искали да бъдем и изобщо, защо трябва да има класи и касти и докога ние хората винаги ще се разделяме и никога няма да сме единни...
-
7.0/7.5

# 58
Ох, успях да издържа до края на 6 сезон на Имало едно време. Нямам намерение да гледам 7, особено след като минах и през темата за сериала и видях, че си е чиста загуба на време. За мен трябваше да го спрат на 6 с щастливото започване и толкова.
Сега ще се забавлявам малко с Орвил преди да почна Snowpiercer

# 59
В Замунда е излязъл първи сезон на Cursed - бях сложила трейлъри, нещо по мотиви от легендата за Крал Артур, но главната героиня е Нимю (не помня как произнасят името в трейлъра, в български превод съм го срещала така) - Дамата от езерото.
Има и книга (в Замунда) със същото заглавие, на английски - сериалът е правен по нея.

Общи условия

Активация на акаунт