Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 33 620
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Слагам си и тук ревюто на "Племената на Европа" - има спойлери, ако някой тепърва се кани да гледа сериала, по-добре да не чете: https://rasnineshta.blogspot.com/2021/03/blog-post_12.html

# 616
Ох, то ревюто ти е кажи речи по-интересно от сериала. Едва го избутахме малко по малко докато обядваме, направо насила. За мен е направо разочарование. Прилича ми на See и онова с андроидите. Големи очаквания и накрая блудкава боза. Иначе що годе зрелищно.

# 617
На мен началото ми беше скучно, но след втори епизод набра скорост Simple Smile

# 618
  • Русе
И аз не се разбрах с племената. Изгледах го на вентилатор и добре че беше ревюто на Петя, за да проверя дали не съм пропуснала нещо, но се оказа че не съм.Не са ми убедителни на мен героите и  увисва въпросът за Апокалипсиса.От къде черпят гориво за камионите,муниции. Никого не видях да отглежда храна. Обществата/племената много различни, но почти всички агресивни до ненужно жестоки. При положение, че населението е силно редуцирано , а ресурсите не са изчерпани - горите и растителността са в добър вид, защо толкоз озверял народ. Ще продават нещо за да забогатеят -но какво значи богатство, като няма търговия - повечето племена гледат да те изяде или изкормят . Може и да съм пропуснала нещо. Както казах след 3та серия ги превъртях.

# 619
Мислех да пиша и това към въпросите - колко е населението на Европа, щом един от най- големите градове е 80 000 души?!
И защо никой не се стреми към възстановяване на цивилизацията - дори тираните искат да живеят добре, обикновено...

# 620
И какво копаеха в токсичните мини?

# 621
  • София
Наркотик добиваха
На мен ми хареса. Хубаво е ревюто на Петето, наистина се припокрива с моето впечатление, което споделих много по-накратко.
Големия проблем са малкото епизоди и многото въпроси без отговор. Заиграват се с прекалено голяма хапка. Твърде мащабно е всичко, твърде много линии и дупки за запълване, за 6 епизода х 45 мин. са крайно недостатъчни. И все пак историята въвлича, а и героите са готини, така че това е най-важното. Имаше добър рейтинг, така че още два, три сезона и всичко ще си дойде по местата. Simple Smile

# 622
Да, и аз видях, че е бил сред първенците на Нетфликс - следователно сигурно ще го подновят. Само дано не кажат, че е прекалено скъп.
А какво мислите за космонавта? Аз писах, че ще е нещо свързано с наноботи, някакъв излязъл от контрол експеримент, но това си е моя измислица... Не дава обяснение за фантастичните технологии на атлантите.

# 623
  • София
отново за Snowpiercer
Одри играе двойна игра, но според мен Уилфорд знае това и според мен нарочно и позволява всичко това, но си има една наум и по някакъв начин ще използва нейното двойно предателство спрямо него като оръжие, като обрат в негова полза по някакъв начин. Много по-опасна за Уилфорд според мен е Алекс, която все повече се асоциира с майка си, което е разбираемо и нормално. Тук Уилфорд сякаш внимава повече на пръв прочит и я държи по-встрани, но точно тук пък усещам как нещата ще се обърнат в един момент в негова вреда. Лейтън е слаб герой този сезон. Нищо не прави героят му, само се върти насам-натам и други вършат работата, определено не става за лидер. Едно е да си бунтовник, но да ръководиш толкова много различни хора не е за него. Рут претърпя интересен личен обрат. От лоялна към Уилфорд тя се доказа, като лоялна най-вече към влака и към това, което ще е най-добре за него в момента. Определено не е с Лейтън, защото според мен тя не го смята за достоен да води (и с право), но виждайки какво прави Уилфорд се дистанцира и от него. Но според мен на прима виста тя ще приеме връщането на властта на Уилфорд, за доброто на влака в краткосрочен вариант. Но на по-късен етап, тя ще е човек срещу който Уилфорд трябва много да внимава, защото знае много и е много умен играч. Но със сигурност е въпрос на време Уилфорд да вземе властта, всичко останало би било неубедително. За какво иначе е заложено на такова име като Шон Бийн? Друг е въпросът колко време ще се задържи начело, но според мен ако не го убият още в края на този сезон (което е малко вероятно), то сезон 3 ще имаме нова и вече истинска борба срещу него начело. Но Лейтън ще е инструмент. Явно и сценаристите нарочно му пишат толкова слаб сценарий този сезон (след негативната реакция като цяло от играта и героя му в сезон 1), за да олекне още повече и да не се питаме ама защо той не е начело или не отново начело.

# 624
Гледах първи епизод на The One. Беше ми скучен, даже малко досаден. Дано да стане по- интересно нататък, да не ме е яд, че теглих сезона.

# 625
  • София
Повече като трилър ли е направен?
Аз мисля да го започна ама да видим, че не се знае-знае ли се... Grinning

Моля някой да напише нещо в темата за Фалкън и Зимния войник, защото преди секунди излезе нещо и искам да го постна.

# 626
На трети епизод съм, нещо между криминална мистерия, социална драма и трилър. Обаче страшно много си личи, че е британски - има нещо типично ... не знам как да го кажа - персонажите се държат по специфичен за англичаните смотан начин...

П.п. Този сериал бил по книга - за първи път я виждам: https://www.orangecenter.bg/pet-sreshti-s-nepoznat.html

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 19:20 от pppqqq

# 627
Дали ще има нов сезон на The umbrella academy или ще променят ролята на Елиът Пейдж?
Тя/Той (или както там е етично да се нарича) стана първият транс сексуален на корицата на Тайм.
Скрит текст:

# 628
За сега пишеше, че ролята няма да се променя, въпреки че имаше доста коментари, че е неприемливо Ваня да се играе от мъж.

П.п. Презаснемат се пилотните епизоди на сериала по Властелина - това вероятно ще отложи отново премиерата му:
https://www.segabg.com/category-culture/presnimat-pilotnite-epiz … EPdpC_mhV-XW4yze0

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 12:06 от pppqqq

# 629
  • София
Изгледах седмия епизод за Извънземното
Хареса ми.
Скрит текст:
Добре, че се отърва от онази лепка ''жена му'' Бе много досадна нишка. Извънземното го искам с индианката. Най-накрая с Макс станаха отбор, разгеле. Шерифът се държи отвратително. Но е забавен въпреки всичко. Лиза и Дейвид ги изкараха адски тъпи, оттук-нататък не мога да гледам сериозно на тях като топ агенти. Мисля, че в следващия епизод Хари ще пизнае истината пред жените, че е извънземно или ще разберат по някакъв начин. Това с октопода 540 млн. години преди ми хареса. Той му е някакъв братчед, хаха.

Общи условия

Активация на акаунт