Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 33 609
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Аз от нямане какво да гледам, нищо не ме грабва напоследък, си пуснах пак Sense8. Да видим дали няколко години по-късно все още ще ми харесва, а май така и не изгледах игралния филм, че им бях сърдита на Нетфликс, че го спряха.

# 631
Изгледах излезлите епизоди на Snowpiercer, довечера и 8-ми ще видя.
И сега Мелани още месец сама? Дяволо, според мен, не успя да пренесе всичкия багаж и така остана без храна. Нали се върна за моторната шейна, но беше затрупана от лавината. А и как щеше да направи откритието. Wink

# 632
Аз изгледах Единственият (The One) - финалът е отворен и се чувствам измамена Sad Чудя се дали да напиша нещо като ревю или по-скоро списък на нещата, които не харесах в този сериал... Не се чува нищо за втори сезон, нито една от сюжетните линии не е довършена, но може да е предвиден да остане така.

Извънзентият (Гражданинът извънземен ли е правилният превод?) е подновен за втори сезон - за мен е добра новина!

И нещо несвързано с темата - малко мъжка мода, да разгледате: https://www.facebook.com/wisethinks/photos/pcb.3852388388152635/3852386264819514

# 633
  • София
Пете, направо си изплисках кафето с тези снимки...
🤐😮

Изгледах епизод 8 на ''Snowpiercer''
Много добър епизод. Пореден... Нед Старк бе наивен и рано, рано загуби играта на тронове (той така и не я започна всъщност), тук обаче Уилфорд е взел най-доброто от Тивин, Церсей и Тирион. Grinning
Скрит текст:
Блестящо си изигра картите и взе властта. Лейтън бе разжалван и пратен на Алис, да не се пречка...
Обаче останах шокиран какво бе направил Уилфорд с Роше, по-точно на жена му и дъщеря му. Сега го държи в ръцете си и отряза един от малкото шансове, които биха имали съпротивата.
Не останаха епизоди, така че ако изобщо ще бутат от власт Уилфорд, то ще е през третия сезон.
Предполагам и заради него не спряха за Мел. Още не са ни показали какво е станало. Алекс бе на прозореца на последния вагон, безпомощна и ядосана гледайки майка си оставена за още един месец. Хмм, тук Уилфорд рискува много, защото Мел спаси влака преди това и се знае, а и има не малко поддръжници. Но от друга страна има защо да не я иска около себе си, страхува се от нея.

# 634
  • Разпиляна във въображението
Приключвам с корейския, който гледам, и ще пусна този  Snowpiercer Не съм гледала филма.

# 635
Едно ревю на корейска фантастика - писах го отдавна, но несъм го споделяла в темата: https://scifi.bg/statii/prirodni-duhove-i-chudovishta-sazdavat-haos-sred-horata/

Аз се чудех кой сериал да започна и в крайна сметка реших да е Отломки (Debris) - наистина прилича на Експеримента, но не е на неговото ниво. Изгледах два епизода, скоро ще гледам и третия излязъл.

За Извънземния гражданин -
Скрит текст:
вече четирима души знаят за него - Аста, баща й и двете деца. До какво ли ще доведе това?
А и какво каза той за рептилиите? Че хората са техен експеримент? Не го разбрах съвсем... Ако започнат да въвличат още извънземни раси ще прекалят, дано създателите на сериала да се ограничат до един извънземен.

# 636
  • София
Debris
https://www.imdb.com/title/tt11640020/

НФ/Мистерия. Продукция на NBC
Планувани са 13 епизода, засега са излезели три. Изгледах ги и трите.
Ами засега ми харесва, но с не малко уговорки. В смисъл това е от този тип шоута, които са добри, но до там. Нищо повече. Няма я специалната магия... Но това са само три епизода. Може и да надградят, дано, защото жанрът ми е любим, а интрига определено има. Не съм гледал как се представя с рейтингите, но този тип сериали в исторически план много често се канселират, така че ни предстои да чакаме.
За какво става въпрос? Преди 3 г. е забелязан извънземен космически кораб в нашата слънчева система, а в наши дни и по-точно в рамките на 6 месеца отломки от този кораб падат върху Земята?! Уау, звучи добре... Проблемът е, че звучи мащабно и катастрофично, но е снимано камерно и веднага си личи малкото вложени средства. Обяснението според мен е, че на този етап Юнивърсъл не смее да навлезе сериозно на телевизионния пазар и отделно пазят по-скъпите си проекти за платения стрийминг, Пийкок, докато за броудкаста остава плявата. Главните герои също не са ми много убедителни и на място. Твърде малко неща ни се казват и изведнъж ни представят някакви герои и решения, които се взимат без никаква предистория, а така е направено все едно ни е поднесена такава и ни се казва, 'ти това трябва да го знаеш ; не се ли сещаш' Но да оставим кусурите.
Много ми е любопитно какво ще се случи и как ще се развие историята. Simple Smile
В епизод 1, имахме ''възкраснали/регенерирани'' хора ; в епизод 2, имахме ''клонирани/репликирани'' хора ; а в епизод 3 се заиграха с измеренията и нещата станаха прекалено дълбоки и сложни. И се оказа, че десетилетия преди появата на тези отломки са изчезвали хора, т.е. или това е свързано или по-скоро сега разбираме за всичко това заради тези отломки именно. И как така тези неща се предизвикват от самите 'отломки' Все едно извънземните отломки са жив/мислещ организъм. Много странно, много...
Епизод 3 определено бе най-добрия до тук, което е добре, значи надграждаме все пак.
Хмм, според тези вас, които гледат, таткото на Финола дали е жив? Според мен на 95% е жив, въпросът е дали е истинския Джордж Джоунс??? И също така, той ли стои зад всичко това, на чия страна е и каква роля има във всичко това? В края на епизод 3
Скрит текст:
видяхме, че записът от камерите в моргата са били подправени, т.е. е имало човешка намеса, а трупът/тялото на Джоунс е било подменено. Разбра се от взетия за спомен часовник от Финола и от ексхумация на тялото в гроба му.

Но е любопитно как тази извънземна технология влияе на абсолютно всичко и не подлежи на никакви физични и биологични закони.

# 637
На мен основният ми проблем с този сериал е, че никой от персонажите не ми харесва. Безразлични са ми, не ги мразя, като тези в Единственият, просто не изпитвам нищо.
Същото се отнася за актьорите - нито един не ми допада, нито от главните, нито от тези с по-малки роли.

Между другото, рейтингите на този тип сериали обикновено са ужасни, това е традиционно. Експериментът (например) съществуваше само заради добрата воля на телевизията и защото критиците го хвалеха, но беше с ниска гледаемост.

# 638
  • София
Мдам, кофти избор за героите и неубедителна тяхна игра, по-скоро сценария за тях е слаб. А и тези хора ни бяха спуснати ей така от нищото и вече 3 епизода нямат никакво 'бакстори' Не се изграждат правилно. Постепенно, на етапи, както би трябвало. Буквално всичко ни се казва така: този е този, онзи е онзи, все едно гледаме сезон 5 и сме толкова вътре в нещата/нюансите.
Но все пак е любопитна самата история и случките. Ще му дам шанс. Все пак е НФ, хаха.
Интересно ми е какво мислиш за таткото, като изгледаш епизод 3.

# 639
И аз гледам само заради мистериите. За мен харизмата на абсолютно всички персонажи е една голяма 0.
Случвало ми се е да харесам или да намразя главен герой, злодей, страничен персонаж, но всички да са ми безразлични е рядкост.

За някой познат актьор ли питаш? Ще го видя утре и ще пиша Simple Smile

# 640
  • София
Не, не, за героя в сериала. Бащата на агентката на МИ6. Нали тя е от британската страна, а той е от ЦРУ, от американската. Та в края на епизод 3 става интересно по линия на уж мъртвия и татко, който е учения забелязал и алармирал за кораба ако не се лъжа, а също и говорил много за самите измерения (разбира се, взимали са го на подбив) и тяхното съществуване и възможно влияние. Simple Smile

# 641
А, да - нали се разбра, че е жив и колегата й пази в тайна от нея. При толкова клонинги и съживен мъртвец още в първи епизод това, че е починал, не означава нищо - може да се е случило какво ли не Simple Smile

# 642
  • София
Извънземният гражданин, епизод 8
изгледал. Хареса ми, беше доста забавен. Хех, познах до голяма степен,
Скрит текст:
Хари се разкри пред Аста, ама мислех че и двете ще го видят, но добре стана, че бе само тя. Определено може да стане заверка тук, много ми харесват. А Дарси особено като пийне, не може да пази тайна.
Разбрахме доста неща за извънземното. Безполови са. Има 342 деца, родом е от ледена планета. Като Хот от Стар Уорс, хаха. Посещавали са Земята много пъти в далечното минало, хилядолетия назад във времето, напътствали са ни, водели са ни. Остава да каже и че са ни създали... Малко прекаляват вече. Бях сигурен, че ще споемене за пирамидите и Стоунхендж и хоп секунди по-късно като го изпляска на глас се смях. За Рептилите според мен беше заигравка и тролене за вярващите и търсещите вечната конспирация. Беше заигравка и с Досиетата Х, където също имаше добри и лоши извънземни, а пушача бе сключил съюз с лошите. Но за ФОКС провалиха този легендарен сериал, но хайде да не се отплесвам, че са ми болна тема Мълдър и Скъли.
Та тези гадни извънземни се опитват да завладеят цялата Вселена, като използват нашата планета като плацдарм/лаборатория за генетични експерименти, ЛОЛ?! В тази връзка, ако те са сред нас, то тази агентката ме съмнява нещо. Дето щеше да удуши чернокожия агент. Може ли тя да е от гадните извънземни? Хмм, мина ми като идея, ама по-скоро не. Той ги обрисува като малоумни, хаха. То не че тя не се държи дебилски като се замислиш... :о Но не ми се иска да задълбават много в тази посока. До тук бе интересно, защото той бе сам и се бе маскирал като човек и бе забавно. Да се започват някакви по-мащабни операции няма да е от полза за шоуто според мен. До тук сериалът се радва на добри оценки и на добър тв рейтинг, именно И защото не задълбава много в тази насока.
Пете, да, за него вече знаят четирима, но в истинската му форма са го виждали само трима. Момиченцето не можеше да го вижда в истинската му форма, просто вярваше на Макс.
Бомбата вече е в него, дали ще я задейства? И да я задейства нещо ще се обърка и няма да сработи, това е ясно. Но не ми се иска да го прави, защото все едно ни подписва смъртната присъда, включително и на Макс и на Аста и не знам после как бих го реабилитирали изобщо. Ще направят гаф СайФай ако решат нещо такова. Сигурно ще развие чувства и ще види, че има и добри хора и добро на този свят. Той вече го вижда всъщност, така че...

# 643
Когато (Хари?) разказваше за извънземните в древността, не бях сигурна дали не си измисля, за да убеди Аста да му помогне. В един от предишните епизоди, още преди да дойде жена му, ми се стори, че той гледа предаването Извънземни в древността - чух нещо познато от телевизора му, но не ми се търси къде точно беше това... Та, затова малко се съмнявам в разказа му...

Joy Joy Joy сега видях тийзър за следващия епизод - участва Джорджио Цукалос (водещият на Извънземни в древността, с щръкналата коса); все пак историята може и да е истинска, просто се бъзикат със зрителите, като използват вдъхновение от това предаване. Мернах и Тери ОКуин?!

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 09:38 от pppqqq

# 644
  • Somewhere far away
Изгледах втория сезон на Бавачката.
 Ами... мудна работа. На моменти много глупави и ненужни сцени, това непрекъснато сипване и разливане на вино ми идва в повече. Неадекватно се държат почти всички, и мъжът и брата, и самата  бавачка. и изобщо много ми писна тая история да се правят, че нищо не е станало вместо да ѝ го кажат в очите и да си приеме последствията. поне да я заведат на терапия и да пие някакви лекарства, а не да си пият виното и  шапка на тояга, а онзи си готви деликатесите все едно всичко му е супер-всичко е точно. Че даже и  на работа се явява  наща мила Дороти и се излага и си прави положението още по -лошо,  защото всички са на ясно със състоянието и и че не е ок изобщо да се появява по тв, но въпреки това те продължават да си затварят очите!  ако ви пука за тази жена - заведете я на психиатър по дяволите. много ме дразнят всички, абсолютно всички персонажи в  този сериал.

Общи условия

Активация на акаунт