Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 34 561
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Днес изгледах 3-ти и 4-ти епизоди на Дебрис.
Скрит текст:
За трети - това за порталите е нещо стандартно - не само при индианците има легенди за такива изчезвания, носъм изненадана, че го включиха в сериала. И как бащата на Фенола (така лисе казва агентката?) е изчислил къде точно има портали?? В случая извънземният артефакт всъщност спаси хората, а не ги нарани - хубаво е да знаем, че ще има и "добри" останки.
Четвърти: Радвам се, четя разбра за това,  че баща й е жив, не исках да проточват твърде дълго пазенето на тайна. Историята с артефакта остана странно незавършена, но пак относително позитивна - Експериментът беше къде по-страшен и безнадежден...
И как така хората не забелязват, че светът се е побъркал - щом тези агенти имат случаи толкова често, а те не са единствените, които събират останки, Интернет трябва да се е взривил от информация за подобни неща - и то не само слухове, а и неща, подкрепени с доказателства? Не вярвам, че нещо такова може да се скрие от обществеността - говорим за планетата, не за една държава!

# 646
  • София
Resident Alien от 1 април ще го завъртят по нашия ФОКС Simple Smile
Много се радвам, ще го гледам отново и там.

Като изгледам Дебрис ще пиша за епизод 4.
На мен епизодът с измеренията най-много ми хареса до тук.
Но продължавам да се чудя как е възможно да се получават такива неща от някакви отломки само?! Какъв е този кораб, какво е това чудо. Някак си ми е нереално.
Иначе много интересен въпрос си задала на който и от екипа на шоуто не могат да ти оговорят. Още една причина да не стоят убедително и да олекват. Явно са си казали, че хората няма да се сетят и да попитат за тази подробности. Grinning

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 22:20 от Diavolo

# 647
Това е като замърсяването на океана с пластмаса, само че в случая ние сме океанските животни, а пластмасата са отломките))
Книгата на братя Стругацки Пикник край пътя е с подобна концепция (чела съм я преди много време и не помня почти нищо).

И аз ще гледам Извънземния по Фокс, стига да е в удобно време.

# 648
  • София
Сега проверих, 1 април четвъртък от 22:00 ч. по Fox с дублаж.
Повторението ще е на 2 април петък от 2 прил, 12:35 ч.
По 1 епизод на седмица.

# 649
По-скоро ще хващам повторението, другото ми е късничко.

Интересен трейлър на сериал за хора със супер сили през Викторианската епоха:

Само дето не ми харесва, че има прекалено много жени и ми изглежда тежък, едва ли ще го гледам... Не знам, наистина ли има жени, които обичат да гледат предимно жени? Звучи сексистко, ама ако няма интересни мъжки образи, аз губя интерес.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 08:41 от pppqqq

# 650
Хвалите го Resident Alien, ако се сетя ще го видя по Fox, ако не...ще изчакам да приключи сезона.Smiley

# 651
  • София
Кафелате, много хора се мръщят на дублажите, но аз съм си свикнал и гледам адски много шоута по Фокс и БТВ Екшън.
В конкретния случай ще повторя, защото този сериал за да го разбереш на оригиналния му език трябва да имаш едва ли не ниво 'профишънси' за английския. Има много препратки, игра на думи и намигвания, които сигурно и някои американци няма да схванат, какво остава за нас. Хуморът не е от лесните за асимилиране.
Но сега поне ще го преведат като хората, ще е професионално.

# 652
Симпатично видео:

# 653
  • София
Уф, нямам търпение за Локи.

Изгледах преди малко Дебрис 1.4
Да, Финола е агентката. Епизодът ми хареса. Градацията е добра. 4 и 3 епизод са им най-добрите, дано задържат тенденцията.
Скрит текст:
Стана ми много гадно за хората. Чак се депресирах. Реално не се знае колко време ще стоят в този стадий. Години, десетилетия, векове? Ние сме много далеч от тези технологии. И ако съм разбрал правилно само този таткото (реално чичото) ще знае за какво става въпрос, защото преди това Финола му обясни. Освен ако не им се изтрива цялата памет след като изпаднаха в ''хибернация.''
Но за тях все едно ще е минал миг. Ние обаче едва ли ще разберем, защото не ми се вярва да се върнат повече на тях в шоуто (дано бъркам). Отвратително е това което стана. Как само се тераформира цялата физиология и биология на живите организми. И хлорът измести кислорода. Това значи ли, че на тази планета от която идва кораба дишат хлор? Сигурно, това сочи логиката.
Брайън е подкован от своя пряк началник в ЦРУ, че на МИ6 не може да се вярва, защото подозират баща и в задкулисни игри с онази мистериозна група, но тя не знае. За това и я излъга, а сега тя се настрои срещу него.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 20:23 от Diavolo

# 654
За Дебрис:
Скрит текст:
Можеха да оставят отломката да смени цялата атмосфера на Земята... Интересен факт е, че кислородът по принцип не е много полезен - https://epis.bg/zdrave/istinata-za-kisloroda-kolko-vreden-e-toi-za-horata/
Обаче щеше да има още жертви... Така и не разбрах откъде се взе тази орхидея в царевицата, но може да не съм гледала внимателно.

Новият епизод на Извънземният:
Скрит текст:
Беше много добър. Жалко, че Хари скоро ще изпадне в немилост. Искам той да е положителен герой! Ама и той е магаре - не само, че натисна копчето, а го направи няколко пъти!
Цукалос си изнесе същата лекция, както винаги - все едно, че говори по инерция Laughing
Историята на Тери ОКуин беше много драматична, биха могли да я развият - със сивите и бебето.

# 655
  • София
за Дебрис,
Скрит текст:
нямаше обяснение за орхидеите сред царевицата. И аз се учудих, че сред царевицата имаше диви орхидеи. Това нормално ли е? По принцип за орхидеите знам, че могат да се възпроизвеждат във водна среда, на земята, дори и във въздуха. Може би за това са вкарани тук. Мистика с мистика? Simple Smile
Между другото тези поля с царевица много ми напомни на Стивън Кинг и ''Децата на царевицата.''
Иначе чисто визуално този епизод ми хареса. Бяха се постарали. Добра работа и с камерата.

# 656
За цветето:
Скрит текст:
По принцип орхидеите растат и върху дървета, но тези се бяха развили светкавично. В първия момент си помислих, че царевицата е цъфнала по този начин, заради външното влияние... Наистина много мистично изглеждаше.

Имам един странен въпрос - едва ли някой ще знае отговора, но все пак да попитам - преди години имаше едни видеа, с които БТВ промотираше Бойна звезда Галактика и актьорите говореха на български. Дали могат да се намерят някъде? Опитах се да търся, но това са стари неща и ударих на камък :/

П.п. Напоследък в "препоръчани" в Ю туб ми излизат много такива видеа - забавни са:

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 20:54 от pppqqq

# 657
  • Разпиляна във въображението
Днес пуснахме първи епизод на "Фалкона и Зимнят войник". Нещо не ми вдъхва доверие. Не ми задържа интереса.

# 658
За Извънземното
Скрит текст:
Не успява да ме грабне този сериал и това си е. Имам чувството, че изобщо нямат идея накъде са тръгнали и във всеки епизод си добавят каквото им хрумне на момента. Много изнервящо, а има потенциал.

# 659
Следващият епизод е финалът на сезона, на мен също ми изглежда малко хаотичен, но ми е интересен и си мисля, че може да е нарочно. Поне се надявам да има някакъв по-голям замисъл. Очевидно имат пари, щом са наели тези актьори, не е нещо аматьорско. Ще видим дали финалният епизод ще даде добър и смислен завършек на историята (въпреки че сериалът е подновен).
Все още не разбирам какъв е смисълът от втората сюжетна линия с убийството на доктора...

Соколът и Зимният войник още не съм ги гледала. Изтеглих си новата анимация на Нетфликс (забравих й името, беше нещо за дракони и рицари). Утре ще разбера дали ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт