🍀 КСК 2020 - July morning! 🍀

• 349 674
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Палци за всички.

# 136
Успех и от мен! Вярвам, че явяващите се днес на изпити ще покажат най-доброто от себе си. Стискам палци! Simple Smile Heart

# 137
  • София
Какво се падна по Биология?

# 138

Транскрипция и Дихателна система.

# 139

Само 2 теми ли се паднаха? Нали попринцип са 4 теми -една от 8, две от 9 клас и още една от 10 или аз не съм разбрала нещо пак?

# 140

Само 2 теми ли се паднаха? Нали попринцип са 4 теми -една от 8, две от 9 клас и още една от 10 или аз не съм разбрала нещо пак?

Тази година изпитът в МУ-София по биология е съкратен от 4 часа на 2 часа - съответно от 4 теми на 2 теми. (заради Ковид)

# 141
Вероятно през тази година, повечето деца ще предпочетат България.  Моят категорично отказа следване в Германия. Като алтернатива ще опита немския факултет на ТЕ. Бяше пропуснал да прикачи сертификата и уж в телефонен разговор ни увериха,  че не е проблем. ..Не искам да се сещам обаче с каква скорост летяхме днес, след като се обадиха че е задължителен и до половин час трябва да го изпрати, а ние бяхме извън града.

# 142
  • Варна
Повечето като процент от всички кандидатстващи - да. Както винаги.
Като съотношение с минали години - едва ли.
Класа на дъщеря ми излиза навън в по-голямата си част.
За моето дете още не се знае в интерес на истината. Продължава да се двоуми, но не чужбина - България а двете професионални посоки в които би поела в двата случая. Защото Право в България няма как да учи навън.
По малко се споделя за кандидатстването навън в тази тема и освен, че има хубави специални теми за това, има и друга причина според мен.

# 143
Моят младеж си направи проучване, разгледа програмите, разговаря и с хора от бранша в който иска да се развива, проучихме рейтига на специалноста в различни унита, възможноста за работа повреме на следването както и финансовите разходите. По отношение на рейтинга основно сме гледали колко бързо си намират работа по специалноста след завършване.
Ако беше останал в България, щеше да му е по-леко по отношение на финансите, има предложение за работа на непълен работен ден  от софтуерната фирма в която беше на стаж.Определено щеше да му е по-спокойно.
Навън, ще работи каквото намери, наясно е, че свободно време за приятната  част от студенския живот няма да има или, ще е много малко.
Той  взе решението, надявам се да издържи.
Аз също работех и учих редовно, нямаше друг вариант, справих се, сега си работя по специалноста.
Мисля, че от неговия клас в чужбина са той и още едно дете.

# 144
Пилците ще броим на есен ! Късна есен  Sunglasses

# 145
Едва ли някой, който е решил да учи в чужбина, ще се разколебае от епидемиологичната обстановка Simple Smile Изолация ще има и тук, и там, все тая. Едва ли качеството на ДО в България блести пред това във Франция, примерно...
Моята дъщеря категорично не желае да учи в България и я подкрепям в избора ѝ, макар че тази година тук щяха да я приемат всичко (без медицина, а тя това иска).
Не пиша, защото кандидатстването в чужбина е специфично, но чета, защото децата са набори на моето и някак се вълнувам Simple Smile
Желая успех, всеки да следва своя път и да бъде доволен от избора си!

# 146
Моята  много държеше заедно да подредим желанията и да подадем заявленията. В СУ и УНСС. В двата университета ще кандидатства по различни първи желания с хуманитарна насоченост.  Дано стане в СУ, нооо...Е, предстои да видим. Още малко остана.
Успех на всички!

# 147
Успех на всички. Хем ми е напрегнато и искам да му се види края, хем се ужасявам от момента, в който ще излязат резултатите.
Пак да питам като един олигофрен, в какъвто вече усещам, че се превърнах: при подаване на заявление за второ класиране губи ли се мястото от първото класиране за СУ? Пак четох техните правилници и не можах да намеря черно на бяло недвусмислен отговор.

# 148
Пак да питам като един олигофрен, в какъвто вече усещам, че се превърнах: при подаване на заявление за второ класиране губи ли се мястото от първото класиране за СУ? Пак четох техните правилници и не можах да намеря черно на бяло недвусмислен отговор.
При второто класиране се депозирани дипломата, един вид че ще учиш там и да си запазиш мястото. И когато участваш във второто класиране един вид ти дават втори шанс, но си запазваш мястото от първото класиране ако не те класират на по-горно място. Така че след второто класиране си запазва мястото, дори и да не е приет на по-горно желание.

# 149
Благодаря ти за отговора. Така бях чувала и преди това, ти ми потвърждаваш. Някъде обаче пише ли го изрично, или изпадаме в тълкувателни хипотези?

Общи условия

Активация на акаунт