Добре дошли в Люлин! Тема 32

• 81 685
  • 803
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
Взимах по едно време, до едно време беше ок...основното не е лошо, повечето пъти е вкусно, супата често съдържа почти нищо, ориз ако има се случваше да не е сварен напълно, десертите са млечен кисел с плод, малко гадничко но въпрос на вкус. На детето може да му хареса, а на Вас пести време.

# 661
  • Beyond the stars
Момичета,

Има ли тук майки, които са записали децата си на детска кухня? ( Държавна)

Как е храната, която приготвят? Бебешката конкретно ме интересува, но и като цяло, как е хигиената и прочее ... Мисля да запиша дребоса, но нямам никаква представа, как стоят нещата.

Като изключим гига сложната на схема за вземане - та купони, та заверяване, та точен час и т.н. бях доволна от държавната, вкусно готвеха. От частните вкъщи най се одобряваше Юначе.

# 662
  • софия
Момичета,

Как е храната, която приготвят? Бебешката конкретно ме интересува, но и като цяло, как е хигиената и прочее ... Мисля да запиша дребоса, но нямам никаква представа, как стоят нещата.

Като изключим гига сложната на схема за вземане - та купони, та заверяване, та точен час и т.н. бях доволна от държавната, вкусно готвеха. От частните вкъщи най се одобряваше Юначе.

Направиха ги електронно, купуваш онлайн, отиваш в точен час обаче, имат списък и направо ти дават храната без да носиш купони и т.н., само бурканчета и капачки.

# 663
  • Beyond the stars
Момичета,

Направиха ги електронно, купуваш онлайн, отиваш в точен час обаче, имат списък и направо ти дават храната без да носиш купони и т.н., само бурканчета и капачки.

21 век, здравей ! GrinningGrinning
Преди 3 години съм вземала аз и направо ми идеше да се застрелям от цялостната организация на процеса.

# 664
  • 1st floor
Моите спомени с тези купони са от доста по-отдавна. Помня, че се  пишеха на два екземпляра на химизирани бланки. В деня на закупуване на купоните ми откраднаха всичките (бях по спешност в поликлиниката с ревящо дете с отит и зарязах количката пред кабинета, а те бяха отдолу). Та ходих до кухнята с надежда някаква за решение - например да анулират тези и да ми дадат други номера или и аз не знам какво. Нали бяха поименни...Не ставало. Идваше ми да умра на мъка, защото бяха много тежки от финансова гледна точка години за нашето семейство и стотинката се цепеше на две. Наложи се да купувам нови за цял месец.  Иначе храната беше хубава ...

# 665
Благодаря ви!

Аз така и не си избрах частна.. Педиатърката препоръча държавната кухня, та реших да я пробвам.. Но нямам идея, какво им е менюто. Синът ми е на 9 месеца. Не слагат сол в храната , нали???

# 666
  • Beyond the stars
Благодаря ви!

Аз така и не си избрах частна.. Педиатърката препоръча държавната кухня, та реших да я пробвам.. Но нямам идея, какво им е менюто. Синът ми е на 9 месеца. Не слагат сол в храната , нали???

До годинка мисля,че не и готвят с АМ, а не с прясно мляко. Има седмично меню с всички съставки, та можеш да прецениш дали и какво да дадеш.
Иначе Хер бебе и Вълшебник също сме били доволни във възрастта около годинка, за по-големи идваха малко безвкусни и твърде течни.

# 667
И още си й поръчвам частна кухня на мадамата (почти 3 г.) . Само десертите не ги яде. Ааа и това, което мама е сготвила. Ако я оставя на домашна храна ще яде - хляб, шоколад, хумус, сирене, зеленчуци и плодове. Аз бях доволна от юначе - обаче много много вдигнаха цените, хер бебе също е вкусно, обаче с доставка до вкъщи ми го нося в 6.10 сутринта. В момента яде супа и основно на беборани, там е компромис. Качеството е пропорционално на цената. Но пък е различно. В смисъл, ходи си на ясла, ама повече е вкъщи, че често боледува.

# 668
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
И още си й поръчвам частна кухня на мадамата (почти 3 г.) . Само десертите не ги яде. Ааа и това, което мама е сготвила. Ако я оставя на домашна храна ще яде - хляб, шоколад, хумус, сирене, зеленчуци и плодове. Аз бях доволна от юначе - обаче много много вдигнаха цените, хер бебе също е вкусно, обаче с доставка до вкъщи ми го нося в 6.10 сутринта. В момента яде супа и основно на беборани, там е компромис. Качеството е пропорционално на цената. Но пък е различно. В смисъл, ходи си на ясла, ама повече е вкъщи, че често боледува.
3 годишната мома не харесва ли пюрета? Моя син на тази възраст освен домашна храна, си похапваше пюрета от DM - babylove, и плодови, и разни с ориз, зеленчуци, месо.

# 669
3 годишната мома не харесва ли пюрета? Моя син на тази възраст освен домашна храна, си похапваше пюрета от DM - babylove, и плодови, и разни с ориз, зеленчуци, месо.
не, отказа ги на 1г. Даже и всички видове мюсли не иска, включително и тези за големи. До към 2, поне макарони ядеше и кус кус. Вече и това не иска. Все пак за добиване на представа - почти 3 годишна и само 12 кг, родена е 3 кг.

# 670
  • София
Здравейте! Има ли някой с дете 5-7 клас в НГДЕК? Интересуват ме главно две неща- 1. как се избира маршрута на училищния автобус/какъв е и 2. твърде шоково ли е училището (вземайки предвид, че след 4 клас така или иначе е сблъсък със стената). Може и на лични да не разводнявам Wink

# 671
  • София
Освен да попиташ в темата за НГДЕК, там коментираха приема след 5 клас и ще има хора с опит.

# 672
  • София
Идеи къде да празнуваме рожден ден в района? Може и в красна поляна и прилежащите. Калпазаните не ми харесват, в магазин София сме били. Иска ми се да е една идея по-чисто и просторно от средностатистическия детски клуб.

А за държавната кухня да добавя, че на децата преди годинка АМ е в отделно бурканче. Като цяло е хубава, с изключение на някои абсурди като днешния таратор с ивички краставици, дълги като спагети.

# 673
Идеи къде да празнуваме рожден ден в района? Може и в красна поляна и прилежащите. Калпазаните не ми харесват, в магазин София сме били. Иска ми се да е една идея по-чисто и просторно от средностатистическия детски клуб.

А за държавната кухня да добавя, че на децата преди годинка АМ е в отделно бурканче. Като цяло е хубава, с изключение на някои абсурди като днешния таратор с ивички краставици, дълги като спагети.
На моя син който е на 1г и 7м даже и не яде от таратора .
Във държавната детска кухня люлин нещо от няколко месеца започнаха да готвят храната ужасно.
Може ли супата като я взема и изстине я слагам във хладилника и към 18.00-18.30 часа я предлагам на малкия и като отворя бурканчето и мирише ужасно...
Във бисквитена торта съм на мирала косъм.
Готвят през пръсти..
Даже обмислям да не го записвам за Юли месец.
Със изостанали продукти ли готвят незнам..

# 674
На скоро се преместих в София Ж.К Люлин 10. Медицински център “Поликлиниката” ми е най-близо,можете ли да ми кажете дали имат добър Гинеколог който да следи за бременноста ми? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт