WIZZ AIR - 38

• 50 166
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Имахме билети за март,  отмениха полетите, върнаха ни парите под формата на кредит. Нямаше срок, безсрочен кредит, така пишеше.
Сега случайно погледнах, кредитът го няма.

Някой има ли идея какво е станало. Не бях влизала от много време, разбираемо защо.
И аз като vanian писах жалба в сайта им и се разправях повече от месец докато парите ми постъпят по сметка, а преди да напиша жалбата бяха изнали повече от 3 месеца с изтеглен кредит и непостъпила сума в сметката ми. Единственото решение е търпение и жалби през сайта.....

# 556
Пуснах жалба през сайта и днес успях да се свържа по телефона. Беше едно апатично момиче, каза ми, че така е станало, защото картата, с която съм плащала е изтекла. Не разбрах какво общо има.
Диктувах айбан и обеща до 14 работни дни парите да са по сметката.

# 557
  • София
Пуснах жалба през сайта и днес успях да се свържа по телефона. Беше едно апатично момиче, каза ми, че така е станало, защото картата, с която съм плащала е изтекла. Не разбрах какво общо има.
Диктувах айбан и обеща до 14 работни дни парите да са по сметката.
Ха хахахахах и на мен казаха подобно нещо - не могли да ми върнат парите по сметката с която съм платила. Платила съм с кредитна карта уиз и картата е валидна..... след жалбите без проблем ми върнаха парите по каратата.....

# 558
След колко време ти ги върнаха?  Аз ще чакам 14 работни дни и  после  пак ще се задействам ако няма резултат.

# 559
  • София
около 20 или повече работни дни, но аз писах три жалби общо. защото при първата жалба поискаха данни за сметка и т.н. и след 20 имейла не се рабрахме, тоест аз реших че сме се разбрали, докато не получих нов имел че закриват случая поради липса на реакция от моя страна. Пуснах веднага отговор - нямаше реакция и затова директно нова жалба .... не получих отговор и пуснах трета и тогава се включи някакъв по адекватен служител и оправи нещата - третият сравнително бързо пусна парите /може би 5-7 работни дни/. Общо сагата ми продължи около 7-8 месеца /от първият рикуест за парите до получаването им в сметката си/.

# 560
Не са ми отговорили на първата жалба, която е на около 10 дни. Ще изчакам първите дни след нова година и ще пиша нова жалба за жалбата.
И при мен причината е липса на пари, месец след заявяването им по сметка.

# 561
Да споделя и на мен какво ми се случи вчера. Такаа... решавам да се чекирам онлайн и да си купя запазено място, но нещо ме бутна да си проверя баланса по сметката онлайн преди това. И се оказа че на 29.12 от Уизеър са си дръпнали пари от сметката ми още веднъж за билети платени на 16.12 . В момента съм в Германия и нещо не мога да се свържа с българския кол център и за момента съм пуснала само оспорване на транзакцията в банката. На някой случвало ли му се е подобно нещо и какво трябва да направя.

# 562
А сигурно ли е, че на 16.12 са ги изтеглили? Да не би само да са били блокирани и осчетоводяването и транзакцията да са на 29.12? Проверете си цялото извлечение с транзакции за всеки случай.

# 563
Да сигурна съм защото сметката ми намаля двойно ☺ Обаче днес сутринта видях че са преведени обратно по сметката ми, явно след оспорването на транзакцията от банката.

# 564
Оспорването на транзакцията от банка отнема време. Не е затова. Усетили са се от уиз и са поправили грешката.

# 565
Може и така да е, важното е , че се оправиха нещата. Вече се бях подготвила за дълго време в разправии заради недоразумението.

# 566
Здравейте,
Баланса ми в WIZZ профила ми е следният:

Да разбирам ли, че е валиден до 20.01.2021г. и ако не го използвам какво става със сумата, изгаря ли?

# 567
Точно.

Да разбирам ли, че е валиден до 20.01.2021г. и ако не го използвам какво става със сумата, изгаря ли?

# 568
  • София
Да, изгаря. Ако нямаш намерение да пътуваш, имаш 2 варианта. Купуваш за някоя дата и дестинация, за която си сигурна, че няма да летят. Тогава ще ти върнат парите в профила и ще бъдат с по-дълъг срок (дори май кредитът е безсрочен при тяхна вина).  Но е малко рисково. Трябва да си наблюдавала кои полети отменят най-често. Другият вариант е да купиш билети с флекс и след време да смениш полета с желан. https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/wizz-uslugi/wizz-flex

# 569
Купи някакви билети до Абу Даби или Санкт Петербург, те почти сигурно няма да тръгнат. Може да сложиш флекс за по-сигурно, ако току-виж нещо стане. При отмяна ще ти върнат кредитите

Общи условия

Активация на акаунт