WIZZ AIR - 38

• 50 114
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
  • Mediterraneo
Благодаря за идеите, в чужбина съм, отнася се за мой познат, който по негови си причини не желае да си сменя тук личната карта. Така или иначе се прибира за постоянно, предпочита да си я смени в Бг, не да губи два работни дни тук и да плаща 30 евро за смяна( като вземем двата работни дни, ще му излезе златна).

# 676
  • София
И паспортът ли му е изтекъл ?

# 677
  • Mediterraneo
Няма паспорт очевидно, не му е необходим в Европа.
Ако някой има да сподели нещо по конкретните въпроси, ще съм благодарна. Другото няма нужда от обсъждане.

# 678
  • София
Не е нездрав интерес.Опитвам се да помогна.

# 679
  • Mediterraneo
Благодаря, не го считам за нездрав интерес. Просто сме обсъдили всички варианти, ако имаше валиден паспорт, нямаше да питам как да лети с изтекла л.к.
Така или иначе писах на Уиз, надявам се в близкия месец някой да се сети да ми отговори.

# 680
Ако има официално за целия ЕС (а не само за България напр.), че се признават изтекли документи, значи ще важи и за Уиз и всякакви дейности в тия държави. Намирате си официален източник да покажете, ако нещо не са наясно.

# 681
Има ли проблем с пътуването с изтекла лична карта? Картата е изтекла през януари, в срока, който се признава в ЕС. Въпросът ми е дали мога да чекирам с изтекъл срок на картата?
През сухопътна граница миналата година брат ми сърбите го бяха върнали с изтекла ЛК, обратно през Унгария и от там Румъния,  на нашата граница проверяващия се усмихнал, че  има късмет, не са се усетили румънците.

За самолет, трябва да се пита, много смело без информация да се тръгне.

# 682
  • Mediterraneo
Аз официални източници откривам, ама ако не ми дава чекинг с изтекъл срок на документа, на кого да се обяснявам...
https://www.mfa.bg/embassies/spaingk/news/27449

Смело е, затова се опитвам да открия достоверна информация. Чакам отговор от Уиз, дано отговорят.

# 683
# 684
Във формата най-вероятно няма да може да напише изтеклия срок, почти съм сигурен. Тоест или ще напише грешна дата, или ще отиде на гише.

# 685
  • Mediterraneo
Ако не получа информация, сигурно с грешна дата ще чекира. И да се оправя нататък.

# 686
В смисъл не вярвам специално да са променяли програмата, та да пуска изтекли карти и после пак да коригират. Но това дали се приема на сайта няма общо с валидността на картата.

# 687
  • ПЛОВДИВ
Благодаря за идеите, в чужбина съм, отнася се за мой познат, който по негови си причини не желае да си сменя тук личната карта. Така или иначе се прибира за постоянно, предпочита да си я смени в Бг, не да губи два работни дни тук и да плаща 30 евро за смяна( като вземем двата работни дни, ще му излезе златна).
Не знам в коя държавата сте, но в посолството на България за два дена може да си извади пасаван и с него да се чекира без проблем и главоболие.

# 688
  • София
Пасаван може и за 1 ден да се издаде, но не е безплатен.
Но сметкаджията и за него няма да иска да плаща и да губи работно време.....

# 689
  • Milano
Предполагам, че и в Испания трябва да си запазиш час за подаване на документите  заради ситуацията. На мен ми го дадоха след 40 дни в тукашното консулство за ЛК и после чакаш до 90 дни. Пристигна след 2месеца и една седмица.
Временният паспорт може да го издадат бързо, но запазеният час може да не е от днес за утре.

Преди години, мисля някъде 96-97г. една позната пътува до България с изтекъл паспорт. Имаше смъртен случай, консулство нямаше тогава, бяха я пуснали.

Сега явно зависи от Уиз, както пише в статията.

Общи условия

Активация на акаунт