ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 071
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала, но чета всичко редовно.

Днес легнах да поспя на обяд и като станах се оказа, че съм се подула от едната страна под челюстта, на врата. Принципно сливиците са ми атрофирали, досега не са се възпалявали. Единствено лимфните възли са ми се възпалявали като се разболея, но никога не е имало такъв оток, а набъбване само. Нямам болка никъде. Нито в гърлото, нито някой зъб, нито самия оток. Но доста се притесних. Малко поспадна, но след това като се храних пак се поду и сега пак се успокои. Температура нямам. Имам час утре при АГ, но се тревожа. Имам риск от прееклампсия. Може да е свързано с това, което хич не е добре. В началото на бременността бях 45 кг, сега вече съм около 57, което май е доста. Като чета повечето коментари тук сте все с малки наддавания. Утре живот и здраве правя точно 26г.с. Някоя от вас да е имала подобен на моя проблем?

Иначе относно линията на корема, която коментирахте, при мен я има много ясно под пъпа. А над пъпа имам бледа, но не е продължение на тази отдолу, а започва по-настрани.

# 166
  • Пловдив
Не са ти фрапиращи килаграмите, ти си била клечка. Аз забременях 53 минали месец бях 66, не се лишавам от нищо и не съм променяла хранителни навици, което ще рече че аз хранене без хляб нямам, нямам и ден без да съм консумирала сладко.

Иначе и аз този уикенд събирам отново витамин Д върху райграса. Чакам с нетърпение морето.

# 167
Аз също се храня като преди. И преди, и сега не съм се лишавала от нищо. Аз без хляб не мога да се нахраня, хапвам и много тестени неща, пица, банички, паста. Просто ММ каза, че рязко съм се разширила според него последните две седмици и взех да се чудя да не би да е от това този оток, ако развивам диабет с моето неограничено хранене.

# 168
  • София
Име измислихме, такова каквото ни харесва, но в същото време започва с буквата на майка ми.
Не се коркай за това:) Ако някой от свекърите се нацупундри за такава дреболийка/съвпадение, значи е егати и човека. Честито, че сте измислили. При нас е много мъка. Ще разкажа друг път защо, че е дълго.

whiterubi, щом имаш риск за преекламспия, хубаво е да следиш няколко фактора (за високо кръвно, за подуване в крайниците сутрин, за подуване на лицето, за белтък в урината и уреа, креатинин и пикочна к-на). Ако имаш две от тия неща едновременно, трябва да говорите с доки надълго и на широко.
Аз съм качила 9 кг и утре влизам в 25г.с. Според няколко онлайн калкулатора и таблички за европеидната раса и мойта възраст, ръст и здраве, се движа по тънък лед; според АГ номер 1 съм на ръба да прекаля и да не е здравословно, а според АГ е много индивидуално и да не се притеснявам за сега. Всичко е ала-бала, но моето вътрешно усещане за моето наддаване, е недобро. Нито се чувствам добре, нито изглеждам добре така. Ям от всичко, но вредните неща намалих на почти половина, за сметка на полезните.

Дами, дайте препоръка къде да ида на 3ФМ? За предпочитане да пускат и ММ. Май в Надежда пускаха или поне беше така като ходихме на ФЕхоКГ преди месец. Кои са добри за ФМ там?

# 169
Dagny не мога да съм полезна с препоръка, т.к не съм била още на 3та (мисля да е във Фемина, но не съм била до сега, за да препоръчвам). Само да кажа за Надежда, че преди няколко дни ми попадна тяхно съобщение, че пак затягат мерките и не допускат придружители. Иначе за 2рата бях там с мъжа ми, но май пак не може Confused

# 170
  • София
Име измислихме, такова каквото ни харесва, но в същото време започва с буквата на майка ми.
Не се коркай за това:) Ако някой от свекърите се нацупундри за такава дреболийка/съвпадение, значи е егати и човека. Честито, че сте измислили. При нас е много мъка. Ще разкажа друг път защо, че е дълго.

whiterubi, щом имаш риск за преекламспия, хубаво е да следиш няколко фактора (за високо кръвно, за подуване в крайниците сутрин, за подуване на лицето, за белтък в урината и уреа, креатинин и пикочна к-на). Ако имаш две от тия неща едновременно, трябва да говорите с доки надълго и на широко.
Аз съм качила 9 кг и утре влизам в 25г.с. Според няколко онлайн калкулатора и таблички за европеидната раса и мойта възраст, ръст и здраве, се движа по тънък лед; според АГ номер 1 съм на ръба да прекаля и да не е здравословно, а според АГ е много индивидуално и да не се притеснявам за сега. Всичко е ала-бала, но моето вътрешно усещане за моето наддаване, е недобро. Нито се чувствам добре, нито изглеждам добре така. Ям от всичко, но вредните неща намалих на почти половина, за сметка на полезните.

Дами, дайте препоръка къде да ида на 3ФМ? За предпочитане да пускат и ММ. Май в Надежда пускаха или поне беше така като ходихме на ФЕхоКГ преди месец. Кои са добри за ФМ там?

Хубави отзиви има за Д-р Чачева, но аз моите ги правя в Щерев и не мога да кажа от първо число.

# 171
Whiteruby, оток в тези жеги е нашето състояние не е необичайно, но наистина е тревожно. Хубаво, че си на доктор днес, да ти даде указания какво да изследваш. Пиши как е минало Simple Smile

# 172
Втора ФМ правих в Надежда, тогава пускаха ММ вътре, сега не знам как е, аз я правих преди малко над месец при д-р Георгиев, понеже за него имаха час (не съм го избирала с препоръка)

# 173
  • София
Аз ще ходя във Фемина при д-р Славкова, но не пускат придружители. Горкият ММ много се надяваше на тази да може да присъства, но поне диск ще взема да гледат с баткото.

# 174
  • София
Аз съм си доста доволна от д-р Марков ама исках да сменя за третата, ей така за разнообразие.
Ако не дават с ММ може направо да пропусна цялата фетална. И без това казаха, че няма нужда. Просто ми се искаше ММ да види бебсън, че не го е виждал от 16г.с...

Тази понеделник сутрин счупих нов рекорд на кантара: + 1.2кг за 7 дни. WTF? @_@ Не мога да си го обясня, имах балансирана седмица с много движение уж..

# 175
При проф. Марков не пускат придружители. Но ще си поискам снимки и клипче, предния път ми дадоха, включено е в цената, но трябва да се заяви преди прегледа. Мисля, че и на много други места дават поне снимки.
 Аз бях +10кг в края на 6ти месец, вече ме е страх да се тегля. Повечето лекари казват, че е нормално 10-12кг за цялата бременност, други до 15... Но последните месеци се дебелее най-много, така че не знам как ще се вместя в тези числа.

# 176
ММ само веднъж го пуснаха и е много жален, а аз точно на ФМ държах да влезе с мен, но забраниха. На трета съм чак септември, тогава се надявам да го пуснат.
В петък вечерта станах до wc и изглеждах доста подпухнала в лицето, но бях сънена и не му отдадох голямо внимание. На сутринта се събудих с голяма тежест в стомаха и подути ръце и +1 кг и нещо отгоре, лицето си беше ок. Цял ден се наливах с вода, за да изчистя задържаната, но само се чувствах по- тежка и пълна. Нямах апетит.
Вечерта завърши с повръщане няколко пъти. Обадих се на АГ каза, че най- вероятно е стомашно разстройство, да приемам течности, препоръча ми да си взема пробиотик и ако се влоши или се обезводня да отида до болницата.
На сутринта ми нямаше нищо.

# 177
  • София
Радвам се, че вече си добре, сигурно е било стомашно. Те са еднодневни..
Като каза пробиотик, препоръчвам това видео: https://www.facebook.com/www.fibro.bg/videos/3104962292873774/
На мен лично ми помогна да затвърдя подозрения, които имам отдавна и да спра да пия пробиотици за всичко..

# 178
  • Пловдив
И на мен на 2 ФМ ми се искаше да присъства таткото, ама нъц. Миналия месец беше с мен на прегледа, ама не му беше особено интересно, ама то и на мен не ми е при следящата, защото апаратурата не е толкова нова. Хубаво ми е просто като чуя сърцето и ми каже, че всичко е нормално.

# 179
За феталната не знам какво да кажа, засега стискам да стигна изобщо до трета, обаче с храненето имам следния проблем: в 04.30 часа ядох яхния, в 6 - череши, и се чудя кога какво да закуся 🤣🤣🤣
Много лошо ми става като стана посред нощ, с ревящ от глад стомах

Общи условия

Активация на акаунт