ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 079
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Така ще е и на бебето. Моя приятелка го приспиваше с ACDC по тази причина Simple Smile
Слагам си една декоративна възглавница между краката и така спя. Не смятам да купувам специална, с тая ми е добре. Аз ходя по няколко пъти на нощ до тоалетна, това ми накъсва съня. Иначе бързо заспивам след това
Уж внимавам напоследък да не се тъпча и пак имах рязък скок в кг - 8.5 кг. съм в 26+5. Определено не пълнея равномерно, не виждам и особена връзка между пълнеенето и яденето. Като цяло съм спокойна, но пък и вече го няма стресът от работата и това допринася.

# 196
Мина ми прегледа при АГ. За съжаление нямаше никаква идея на какво може да се дължи вчерашния оток. Сега е доста по-незабележим и май набъбва при хранене, после спада. Така че вероятно е нещо свързано със слюнчената жлеза или пък тялото ми дава на късо и ще си изчезне от самосебе си, на което силно се надявам. Запазих си за утре час за консултация със стоматолог, макар че преди месец бях и нямаше нищо за правене. Бебка все още си е бебка😃, тежи 894гр., отговаря си на седмицата (26г.с.), шийката измериха 39. Назначиха ми да направя ПКК , урина и ОГТТ до 28ма седмица.

# 197
  • София
Охх моите нерви също нещо се опъват от незначителни неща. Свекървата все мисли, че съм ненаядена, по 10 пъти на ден повтаря да си пия хапчетата да не ги забравям, свекъра само ми предлага сладко нищо, че 100 пъти обясних, че не ям особено сега. Ясно ми е, че за добро го правят, ама пак. ММ и той е един заплес станал и все ходя да проверявам след него, че ако забравим нещо и мрънка. Имам едни 10тина дни при нашите, да видим там как ще мине. Майка успя да ме навие да си купя чехли, че ми се подуват леко краката, а и да не се свивам като се обувам. Малко водим спорове кое как изглежда, че тя едни леко бабешки модели все ми предлага...Абе дребни неща, ама хормоните си казват думата Grinning

# 198
.   Момичета това ли е групата във фб.

# 199
Здравейте!
За храненето нямам проблеми с глада - хапвам си максимално до 20 часа. Не ставам през нощта и сутрин до 12 часа ям само плодове.
За третама ФМ все още съм в 24-та седмица и не съм записала час, но мисля да пробвам при д-р Чавеева. Досега мъжа ми е влизал за 5 минути на първата ФМ и то нелегално, като гледам как вървят нещата, като се роди и бебето ще го види на изписването.
За фотосесия имах желание и през Август да си направя една с коремче, но все още не съм запазила час при фотограф. За бебешка също имам идея да ангажирам една много приятна фотографка, която ми е позната, но в зависимост от ситуацията с коронавируса ще видя как ще се развие всичко това.
Знам, че преди беше обсъждано, но долколто си спомням, повечето не бяха купували въглавница за бременни ... Към този момент взехте ли такава?  На коя марка и доволни ли сте?
Имам проблем със съня, събуждам се с болки в кръста и краката. Завъртам се на другата страна и след 1 час пак същото. Сутрин съм като пребита ...

Аз съм с възглавница на Kikka Bo и съм много доволна, без нея немога. Ползвам я от 4ти месец. Беше около 35лв от Хиполенд.

# 200
Това е групата от форума: https://www.facebook.com/groups/2607747502669811/
Иначе има и други създадени, но са с различни хора от тези тук.

# 201
  • София
А тука ли се пише повече или в групата? Щото не ми се мести ама ако изпускам здравни обсъждания или препоръки, идвам бързо.

JayRay, и моята свекърва само сладко ми натрапва. Сега идваме от тях, на приятеля ми даде 4 парчета сладкиш, а на мен две по моя молба. Изядох си едното, другото дадох на него и въпреки това тя му сложи още 4. Той се опита да ги откаже, защото аз не бива да ям и каза, че според него не е окей да яде толкова пред мен, а тя отвърна с ''глупости, хапвай си''.
Ех защо не случих на свеки, което не търсише лесни печалби....
Като се върнем на въпроса с нервите - едвам ми издържаха. Поне днес не ми погали корема, казвай ''ох на мама сладкото бебе'', че сигурно щях да я овикам, че не е 'на мама', а 'на баба' и да не ме пипа повече. Angry

# 202
  • София
Дагни, взимаш сладкиша за вкъщи и оставяш до първата по-далечна кофа. Няма сърдити Simple Smile

# 203
Хаха, явно всички свекита са така със сладкото. И на мен постоянно ми се пращат шоколади и още купени неща с основание,че трябва да ям за двама и да расте бебето. Още повече се дразня, защото съм обяснила, че избягвам въглехидрати, но никой не слуша. Едно време не били им казвали какво да ядат ...
А майка ми така съм я инструктирала, че не смее да ми направи нещо домашно, което знае, че обичам да си хапвам. А повярвайте ми й коства доста да се въздържа, защото е голяма готвачка и силата са й главно сладкишите Heart Eyes
Последния месец и аз съм качила 2 кг и съм вече +5.5 и няма отпускане за съжаление.
Благодаря на всички, които се включиха за възглавницата. Снощи си взех и днес след като я изпера, ще я пробвам.
Хубав ден от мен!

# 204
Дагни, тук сякаш повече теми обсъждаме, но не ти пречи да си и на двете места Simple Smile. Върна ме назад във времето, когато водих битката: "моето дете ще нарича само мен мама"...това по повод желанието на свеки да се обръща към нея с мама, защото те си мамосват бабите в тяхното семейство. После още колко битки имаше...каквото може една свекърва да причини на семейството, никой друг не може. Има и друг тип свекърви естествено - моята сегашната е такава и аз ще съм такава Simple Smile
Забелязвам последните дни, че ми зачестиха контракциите. Днес съм на преглед и ще видя какво ще каже. По колко мг магнезий на ден пиете заради контракции?

# 205
Дагни, тук сякаш повече теми обсъждаме, но не ти пречи да си и на двете места Simple Smile. Върна ме назад във времето, когато водих битката: "моето дете ще нарича само мен мама"...това по повод желанието на свеки да се обръща към нея с мама, защото те си мамосват бабите в тяхното семейство. После още колко битки имаше...каквото може една свекърва да причини на семейството, никой друг не може. Има и друг тип свекърви естествено - моята сегашната е такава и аз ще съм такава Simple Smile
Забелязвам последните дни, че ми зачестиха контракциите. Днес съм на преглед и ще видя какво ще каже. По колко мг магнезий на ден пиете заради контракции?
Аз пия биолектра 365, но дори понякога пропускам. Засега доста се успокоиха контракциите. Почти не се появяват при мен и тази седмица ще питам лекарката дали да продължавам с приема. От друга страна магнезия ми действа разхлабително и не ми се иска да го спирам напълно,че откакто пия желязо, нещата със стомаха не са добре ...

# 206
Така като ви слушам на мен ми се е паднала свекърва мечта 😄. Не се натрапва с нищо и не ми пипа корема 😊. Доста е съобразителна, поне засега. Надявам се и занапред да е така.

Аз съм +3кг в 28+2г.с. Хапвам си всичко, не се ограничавам освен с алкохола, че преди пиех по 1-2чаши вино, но сега нищо освен малко бира от време на време.

Вие към какви термометри сте се насочили, че аз мисля да е безконтактен, но са доста скъпички май и не всички мерят точно?

# 207
Аз за момента нямам контракции, но АГ ми изписа за всеки случай 3*2 Магнерот и Магнезиев Диаспорал 300 - по есно на ден. Каза да ги взимам, ако имам контракции само. Обаче имам болезнени схващания в пръсците понякога като се събудя, та съм намислила да си купя Магнерот и да пия половината на дозата примерно.

# 208
Хах с моята свекърва не се срещам често, но последния път наистина ми предлагаше постоянно от всичко което и хрумна (главно сладко) да ям. Аз първо не ям сладко по принцип, второ гестационния диабет, за който дори не съм и обяснявала. Учтиво с усмивка казах 5 пъти, не благодаря, не ми се яде. Но тя си настояваше - "ааа на бебето може да му се яде"... Явно пак някакви поверия, за които не знам. А и беше много важно за нея аз да изям първия бонбон от кутията преди другите Sweat Smile

# 209
  • София
whiterubi, малко е много това. Особено, ако нямаш оплаквания. Странно изписано..

Аз бях на магнерот 3х2 в дните с многото контракции. Сега са нищожно малко и постеленно смъквах дозата, докато оня ден не достигнах 2х1 и ще си остана така до следващ епизод.

С мойта свекърва сме на 10мин пеша и не знам как ще живеем за напред. И тя и свекър ми не са лоши хора, просто не се вписват в наште разбирания и представи за нормалност. Не знам какво ще ги правя...

Общи условия

Активация на акаунт