Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 214
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Ако мога да съм полезна за косопада...Имах такъв голям проблем след раждане и се възстанових
с този шампоан в комбинация с една опаковка ампули
Тогава бях на 35.
Сега все още нямам от този признак на възрастовите женски промени Wink, но ако се появи пак бих пробвала със същия продукт.

# 496
Нямам представа, спрях го така или иначе.
Катерица, а ирисова диагностика къде? Точно скоро си говорех с една приятелка на тази тема и че тя е изгубила координати на някаква препоръчана й лекарка, занимаваща се и с това.

Аз съм от Пловдив, при д-р Сашка Николова

# 497
Аурора, при нас холестерола може да е от щитовидната, по точно нямам друго обяснение. Кокосово масло съм яла преди минимум 5 години.

# 498
От миналата есен не мога да открия Оргаметрил по варненските аптеки. Иначе и преди трудно се намираше и само на определени места.
Освен че ми действа добре, цената му е 5 лв., а на Утрогестана над 20 лв.

# 499
  • София
Аурора, при нас холестерола може да е от щитовидната, по точно нямам друго обяснение. Кокосово масло съм яла преди минимум 5 години.

При мен бе повишен точно, когато започнах да пия кокосовото масло в кафе и след това го свалях с пектина, дето ти казах и влезе за 1 месец в норма.
Изследванията по това време пуснах точно заради това чувство на “ритане в корема”, все едно имам бебе😀

Ето една интересна статия от Ню Йорк Таймс как мазнините в кокосовото масло увеличават холестерола:

Is Coconut Oil Good or Bad for You?
A Harvard professor called coconut oil “pure poison.”
https://www.nytimes.com/2018/08/21/well/eat/coconut-oil-good-bad-health.html

А добре ли се чувствате с Утрогестана?
Либидото как е?
Аз искам да мина на Визан, че сега естрогена в Логеста ме притеснява малко.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 18:04 от Aurora

# 500
  • София
То , моето либидо се е пенсионирало. Няма го никъде.

# 501
Благодаря.  
Нолпаза е инхибитор на протонната помпа, Гавискон също не е билков. Май само първото е такова Thinking

Леми понеже аз съм със същия проблем трябва да споделя че на мен гастрото ми предписа да приемам Силактис ( симетикон и активен въглен  ) и да опитам няколко пробиотика за да напипам най - подходящия за мен. По случайност след половин година мъки се спрах на Флотен. Доста се подобриха нещата че бях съвсем закъсала.
И аз пия Флотен. Сутрин, 30мин преди хранене. И Гастротус. Ще изключа за известно време млечните. Мисля, че те ми правят проблем. Понякога ми е много кофти на стомаха. При едни и същи храни реагира различно. Случва ми се сякаш кон ме рита или все едно бебе ми шава в корема. След отпуската ще се насоча към гастроентеролог, че лекарствата ми ги предписаха след преглед на ехограф.

# 502
Аз съм без глутен от 8 години, а за година бях спряла и млечните. Спирането на млечните ми помогна за болките в тазобедрената става, но за корема не видях нещо по-различно. Но всичко е индивидуално.

# 503
Аз в момента от две седмици съм си самоназначила инолин. Добавка. Пак за стомах е. Сякаш усещам че ми премахва тая подутост, но искам да го попия поне месец за да усетя по-осезаем ефект. Пак ще пиша.

# 504
  • В градината...
Когато няма нерви и напрежение, не се подувам. Три месеца по време на ИП бях вкъщи и не работех. Не се подух нито веднъж, а дори и отслабнах. Хормони+стрес е чудо. Затова, трябва да търсим максимално спокойствието.

# 505
Чудя се, днес се замислих. Моята АГ ми изписа Феминкур (съдържа витекс и етанол) за мигрените, които имам обикновено по време на М, които казват (без да е доказано), че се дължат на рязък спад на естрогена. За витекс пише "насърчава синтеза на прогестерон и балансира нивата на естрогена в хода на месечния цикъл".
Вие ползвали ли сте Феминкур или витекс и помогнал ли ви е за мигрена?

# 506
Пия Фемикур. Имам главоболие често, но не знаех, че има връзка с хормоналните нива. Фемикура не пречи на главата да я боли (при мен).

# 507
Пия Фемикур. Имам главоболие често, но не знаех, че има връзка с хормоналните нива. Фемикура не пречи на главата да я боли (при мен).

При мен също. Мигрената ми не е хормонална почва явно.

# 508
  • тук и там
И аз със подут стомах. Преди само киселини имах, сега-подуване, газове, тежест. Щом толкова много сме с такива оплаквания, явно ще е нещо свързано с хормоните пак.

# 509
Когато кажа на дъщеря ми, че нещо се дължи на хормоните, тя после ме подиграва.
Истината обаче е, че всяко едно нещо в нашия организъм зависи от тях. Говоря за всички хормони, не само половите. В това число наред с обмяна на веществата, нагон и либидо, бодър тонус или различни неразположения на хормоните се дължат и особеностите на характерите ни - дали си по-агресивен или пасивен, мързелив или деен, обгрижващ или дистанциран, майка-квачка или по-ларж (или другата крайност неглижираща), дори дали обичаш да готвиш пак зависи от хормоните.

Аз например изобщо не обичам да готвя и го правя по изключение. Когато ме обхване мания ден през ден да се въртя в кухнята (или ако почнат малки деца да ми изглеждат симпатични), ми светва червена лампа, че нещо не е наред. Единият път се стигна до спукана киста и вътрешен кръвоизлив съотв. коремна операция и 4 дни в болница.

При приятелка след първата бременост все едно ѝ смениха самоличността - тотално се промени като поведение/темперамент вследствие на хормоните (познаваме се от '92 г.). От припряна и нервна стана уравновесена и търпелива, но пък здравословно и с обмяната има проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт