Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 220
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря.  
Нолпаза е инхибитор на протонната помпа, Гавискон също не е билков. Май само първото е такова Thinking

Не знам какви са, тя каза, че изписва на растителна основа, а не химикали. Племенницита ми беше пила преди мен Нолпаза за други оплаквания и го похвали.

# 481
Благодаря.  
Нолпаза е инхибитор на протонната помпа, Гавискон също не е билков. Май само първото е такова Thinking

Леми понеже аз съм със същия проблем трябва да споделя че на мен гастрото ми предписа да приемам Силактис ( симетикон и активен въглен  ) и да опитам няколко пробиотика за да напипам най - подходящия за мен. По случайност след половин година мъки се спрах на Флотен. Доста се подобриха нещата че бях съвсем закъсала.

# 482
Ох, и моят корем е подут. Беше ми интерересно да те прочета, Катерица. Аз се къносвам. Но от 2 месеца не съм го правила. Сдобих се с косопад и бях на дерматолог. Сега съм на витамини, шампоан и ампули за коса. Според нея е от годините връзване, ама нещо ми е съмнително.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 19:51 от mariat

# 483
  • София
Аз следвам максимата, че с повишаване на годините, косите се скъсяват. Въобще недолюбвам дългите коси на някаква възраст. Аз съм с къса коса и откакто я подкасих ,ми изчезна косопада.

# 484
Скоро и аз ще я скъся.
В шкафа с добави намерих това и довечера ще го почна. Пила съм го и преди. Някой също може да си го хареса. Аз нямам запек, и пия по 2 таблетки.
https://bulvit.com/aloe-vera-prochistvane-na-debeloto-chervo-60-tabletki.html

# 485
Е добре де, защо се изписват две лекарства за рефлукс - тоя инхибитор на протонната помпа и Гавискона. Двете са за рефлукс. От тия може и още по-зле да стане работата. Намаляват киселинността на стомаха, от там по-бавно храносмилане и пак подут стомах....Отделно съм чела че когато киселинността е намалена, витамини, нутриенти от храната не могат да се усвоят на пълно. Тия доктори и те карат по книгите от преди 30 години. Ендотата ясни, гинеколозите ясни, за личните пък думи нямам, но и тези в трета глуха. Диета си трябва....Най ще има смисъл, изготвена от някой който е с познания в тая област.

# 486
Аз съм в момента на Утрогестан (отново и за пореден път), орално (пия по две вечер, в предишни периоди съм го прилагала и вагинално), засега няма странични ефекти. Но преди години имах сутрешно гадене почти всеки ден. При приятелка например води до сънливост, при мен не мисля, че има нещо, което може да ме накара да спя, от дете имам безсъние.
Тези неща са строго индивидуални.
Най-добре ми действа Оргаметрил, който вече не продават. От Дуфастон получавам депресия, замайване и куп други неразположения - последно пих 2014.
Години наред си карам на прогестеронови препарати, че съм си "фабрично дефектна", не е обвързано с възрастта.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 01:53 от SamoDiva

# 487
  • В полите на Пирин планина
За стомашните проблеми според мен на първо място трябва да се изключи глутена от менюто и ако няма подобрение - и млечните, заради евентуална лактозна непоносимост. Лично аз от всякакви брашна получавам газове и подуване на стомаха - не е фрапантно, но аз си го усещам, сравнено с, когато не консумирам такива продукти.

# 488
  • София
Това за раздуването на червата ми беше полезно и на мен, благодаря! От месеци около цикъл е направо непоносимо. Някой път дори мога да се закълна, че "нещо рита" вътре. На лекар не съм ходила, защото хем ме е страх да не ми открият нещо страшно, хем се самоуспокоявам като чета такива неща. Знам че всеки случай си е индивидуален и трябва да отида все пак....

# 489
За стомашните проблеми според мен на първо място трябва да се изключи глутена от менюто и ако няма подобрение - и млечните, заради евентуална лактозна непоносимост. Лично аз от всякакви брашна получавам газове и подуване на стомаха - не е фрапантно, но аз си го усещам, сравнено с, когато не консумирам такива продукти.

Никога досега не съм имала проблеми или непоносимост към каквато и да е храна. Гастрото каза, че не е късно да се развие непоносимост. Това издуване стана внезапно, започна някъде юни тази година. Засега не съм изключила никакви храни. Миналата година заради хеликобактера спрях доматите и неща, които предизвикват киселинност или дразнят стомаха. Като цяло спазвах много строга диета и бързо се оправих след лечението. Половин година бях като нова и след това внезапно започна това издуване, газове, усещане за подпиране като при бременност, когато бебето запъва с крака. Оказа се от раздутото черво, пълно с газове. В края на февруари на ирисова диагностика ми беше казано синдром на дразнимото черво, но тъй като никога не бях имала проблеми, не обърнах особено внимание. Впоследствие това се появи.

SamoDiva: откога не продават Оргаметрил? Аз последно го пих миналата година по това време. Ще проверя в нашите аптеки.

vici75: Не знам защо точно тези лекарства изписаха. Вероятно защото споменах, че отскоро усещам горчивина на езика /не постоянно, а от време на време - миналата година мъжът ми се оплакваше от такова нещо/. Гастрото каза, че е от прегъната жлъчка. Може заради това да ги е изписала. Но аз още не съм ги пила.

Elwing: същото усещане имам и аз, сякаш ритат бебешки краченца, но това са газове и гастрото каза, че в тази преходна възраст започвали такива неща, още повече че отслабвала коремната и стомашна мускулатура и т.н.

# 490
Подобни симптоми получавам, ако прекаля с плодове, примерно, макар че аз ям плодове ограничено. Определено може да се развие непоносимост към храна, дори до един момент да е нямало такава.
Без брашна не се умира, впрочем. Simple Smile

# 491
  • София
Точно, все едно се мести бебе вътре, много стресиращо. За първи път го усетих като бях започнала да слагам в кафето си кокосово масло, уж с някакви полезни цели. Тогава реших, че е от него и го спрях. Не е невъзможно и да имам непоносимост към него, разбира се. Но усещанията продължават и сега, предимно около цикъл. Иначе знам, че доста храни са забранени при проблеми с дебелото черво. Сестра ми имаше преди години оплаквания и й бяха забранили много неща, включително плодове. Млякото също трябва да се изключи, вече спрях и в кафето да го слагам... Въобще много неща трябва да променим явно в тази възраст.

# 492
Не мисля, че е от кокосовото масло. 👍

# 493
  • София
Аз имах абсолютно същото ритане на бебе в корема от кокосово масло и холестерола ми удари яко в небесата. Сигурна съм, че е от него.

# 494
  • София
Нямам представа, спрях го така или иначе.
Катерица, а ирисова диагностика къде? Точно скоро си говорех с една приятелка на тази тема и че тя е изгубила координати на някаква препоръчана й лекарка, занимаваща се и с това.

Общи условия

Активация на акаунт