Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 185
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Цитат на: Vache
свеждам контактите, които са ми идеологически различни до минимум и така не се натоварвам.

Не обичам празни приказки, не държа да изляза с някого просто, за да имам компания - по-добре сама, отколкото да симулирам интерес или да чакам някого, който за пореден път закъснява или пропуска уговорката (едната за последната една година отменя всеки път уговорките ни, веднъж изобщо не се появи дори без да предупреди; другата е чувствителна на тема ковид и не излиза, да не се зарази; третата е обсебена от децата си и ми се обажда да ми честити, че сме излезли във ваканция?!? Всеки път натъртвам, че аз отдавна съм завършила училище, но не се усеща... То сигурно и аз в техните очи съм досадна, педантична или нещо друго).
Станала съм много нетолерантна. Учудват ме хорските мотиви за действие, направо недоумявам  - седиш месеци наред без работа и в момента, в който излезе подходяща обява, не кандидатстваш, защото изчакваш да мине ретроградният Меркурий?!?
И след няколко подобни довода от различни хора, решавам, че всъщност мога и да ги пропусна тези прозрения и да се насладя на спокойствието си.

С дъщеря ми водя много по-смислени разговори, отколкото с доста възрастни.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 03:57 от SamoDiva

# 571
Всичко ти е наред според мен. Обаче народа се е пуснал по течението яко. Аз имам друга мисирка подобна. Звъни ми по телефона и си говори с децата си. Леле направо ми пада пердето. Затварям ѝ директно. Окото ми не мигва. Да се сърди.

# 572
А на мен ми е криво, че приятелките ми са се смахнали. И не искам да стоя сама, искам да се събираме и да сме като преди....но, явно така ще е.

# 573
  • тук и там
Хич не се оплаквайте.Аз съм в предменопауза,едното дете няма 6 гд  и септември ще е първокласник,другото е на 10 (момиче) и в предпубертет..Като ме почнат горещите вълни след някоя година,тамън ще я е  налазил пубертета ,като ми свърши  цикълът и горещите вълни на мен и тя излезе от пубертета,малкото пък ще навлезе в пубертета..Rolling Eyes

Аз за това се събирам с приятелките без децата,за да се видим на спокойствие..

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 09:28 от Kaisia

# 574
Хаха, това ми напомня за един скандал със сина ми преди 2-3 г..
Нещо си крещим, и той ми вика:
Ама аз съм тийнейджър, хормоните ми играят!
А аз му отговарям - Аз пък съм в критическата вече!
И той: Добре, ти печелиш! 🤣

# 575
  • В градината...
Аз съм с две - на 3 и на 5. Крещят като луди, настояват, всеки вик ми се забива в главата. Но ги възпитаваме с твърда ръка. Сигурно някои ще ни обвинят, че сме за закрила на детето според модерните напоследък схващания. Но е факт, че никога не съм намирала общ език с другите майки.

# 576
  • тук и там
perunika, и аз така ги възпитавам,защото и мен така са ме възпитавали моите родители. Играя лошото ченге винаги ,ама то покрай предменопаузата-ролята ми пасва идеално.Grinning Но децата са си деца ,каквото и да правиш..Да са живи и здрави,но  ако сега трябваше да избирам -бих ги родила на 23 години,а не на  35+

# 577
  • София
Леле с какви малки деца сте. Аз  не бих могла до издържа на енергията им. Моите са на 25 и 16. За да не ми е съвсем спокойно и да ми завидите, имам 6 месечно куче бебе. Тя компенсира големите деца.

# 578
  • В градината...
То и аз бих родила по-рано, но успях почти 20 години, след като имах желание за това. А второто го осиновихме, защото не ми се минаваше пак през изнервящите инвитро процедури.

# 579
  • София
Лелее, какви сте хейтъри🙃
Аз не деля хората на възраст, имам страхотни приятели около 90-тия набор.

Моят мъж е на 30, аз на 41😚 не ми е хич лошо, да ви кажа честно и приятелите му са около тази възраст и са готини. Според мен е и до среда, до късмет може би също.
А и кухи лейки на 40+ също колкото искаш познавам😁
А пък може би вие сте по-взискателни

# 580
Аурора моите наблюдения са, че след около 50-те започват тези промени. За твоето обкръжение има време, но вероятно ти първа ще се промениш.

# 581
  • Русе
Относно организацията на нещата тези дни спорихме с моя мъж. Аз му се сопнах, че ми писна все всичко аз да организирам вкъщи-почивки, отпуски, рождени дни, други семейни мероприятия, ремонти, разни неща свързани с децата като водене по курсове и спорт. А той ми каза, че му писнало да съм все толкова организирана, хората се справяли с тези неща и без предварителна организация, искал да си живее спокойно, без да го юркам за нещо. Но ако аз не го юркам, това означава, че аз трябва себе си да юркам или пък да оставим апартамента и колата без ремонт, да не отидем на почивка, че и на двамата ни е много трудно въобще да си вземем отпуск, а още по-трудно да напаснем отпуските си и да ги съобразим с ангажиментите и на децата.

# 582
  • В градината...
Това с юркането май е вярно за всички мъже. За мен почивката не е никога почивка точно заради това, все аз трябва да организирам, да мисля, да подготвям багаж и т.н. А той иска само да отиде на почивка и да спи, ако има как, само да спи и да не мръдне.

# 583
Лелее, какви сте хейтъри🙃
Аз не деля хората на възраст, имам страхотни приятели около 90-тия набор.

Моят мъж е на 30, аз на 41😚 не ми е хич лошо, да ви кажа честно и приятелите му са около тази възраст и са готини. Според мен е и до среда, до късмет може би също.
А и кухи лейки на 40+ също колкото искаш познавам😁
А пък може би вие сте по-взискателни

Ти си в друга реалност, затова не се припознаваш в споделеното от нас Simple Smile

Определено не се виждам с малки деца на сегашната си възраст. В момента все едно нямам родителски задължения, освен финансовото обезпечаване. Всичко друго е разпределено между двете ни - чистене, пазаруване, разбира се, тя поема по-малка част от задълженията (на почти 14 г. е). Всяка си има нейните занимания (аз своето спокойствие), като периодично се "събираме на клюки" или философстваме за нещата от живота.

# 584
  • София
Изобщо не съм хейтърка, като да мразя нещо само за спорта. То дори омраза не е, а ме дразнят определени неща. Не харесвам плиткоумните на всякаква възраст. Съвсем до скоро реагирах по друг начин, но все едно след 40 ми стана нещо.
Моите деца са на 11 и 14, аз на 41. Имам приятелки на моята възраст с деца в детската градина, не знам дали бих издържала. Но то като/ако опре яйцето до д-то, човек се мобилизира.

Общи условия

Активация на акаунт