Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 167
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
  • В градината...
Не знам дали се мобилизира, но явно свиква с годините. На 41 родих първото ни дете. Депресия ли беше, наместване ли, но още не мога да вляза в норма.

# 586
  • На планетата земя
Здравейте!
Да се запиша и аз сред вас макар,че симтоми на менопауза не усещам освен едно упорито безсъние от една година насам.На 45 г. цикълът ми е редовен,идва на 26 дни.Преди седмица си сложих хормонална спирала и ще видим как ще е с нея.Имах една малка миома и като средство против забременяване.Ако не ми понесе няма да ми мигне окото да я махна.Килограмите ми са наред,спортувам и ми се налага да пазя диета заради гастрит.

# 587
  • София
Еее, това с децата е друга тема, и на мен не ми се занимава с бебоци Simple Smile моят син е на почти 16 и сме си супер приятели и на мен не ми е хич до бебета😬🤭😆
И ако има нещо, което винаги да ми е било мега досадно, независимо на коя възраст съм била е да си говорим домакински неща с приятелки, за манджи, свекърви, градини, училища, пазаруване и чистене.
Добре, че намерих мъж дето не иска деца, че сега само ми оставаше някой да ме напъва за бебе, ааа😳🤔😃

Буба, как се чувстваш със спиралата? Много ми я хвалят и препоръчват тая Мирена, много ме е страх да имам нещо имплантирано обаче😅

# 588
  • На планетата земя
Моята спирала не е Мирена,а е Левосерт,не знам каква е разликата,но и двете са хормонални.Докторката ми обясни,че от 5 год.я слага и има наблюдения,че се понася добре.По-малка била,така ми обясни.Иначе как се чувствам...първите дни имах кървене и нещо като спазми,сега една една седмица по-късно имам по 2-3 кафяви точици на ден и съвсеееем леки спазми ниско долу вдясно.Според мен я приемам добре,но ще изчакам контролния преглед,който трябва е след следващия цикъл.Изпитвам постоянно желание да я махна и още не съм решила дали ще я оставя.Ще изчакам 2-3 месеца пък ще видим!

# 589
  • Русе
Aurora, стана ми интересно за какво обичаш да си говорите с приятелките като не обичаш за тези неща, които изброи. Темите на разговор, които остават са развлечения и мъже.

# 590
А аз не съм взискателна към никой (понеже се спомена на пред че сигурно сме взискателни). Просто халосани хора не търпя. Аз съм супер организиран и зает човек. И да ми се обади някоя по телефона и да не говори с мен, а да ме държи на телефона бъдева, за да се занимава с децата си....забрави. Сетих се даже, че тая същата точно не я бих виждала 3 години. Зимата звъни да сме се видели.  Уговаряхме се седмици да се видим, накрая се успала и не дойде. Звъня ми след обяда, вместо сутринта да каже че се успала.  Божке, божке.... как ли нама да хукна... Аз такива не понасям като казвам прости, мързеливи, отнесени хора. Ако имам нормален и точен човек на среща си едва ли ще тръгна да му търся кусури. Отделно моя най-добър приятел е мъжа ми.  Покрива ми абсолютно всички нужди от всичко. Та чалнати тетки не ми липсват.

# 591
Момичета, някоя от вас пила ли е Тромкардин комплекс? Кардиолог ми го изписа... Каза че това пристъпно сърцебиене дето ми се получава, вероятно е от 
" хормоналната буря" от предстоящата пременопауза. Според него не съм за бета блокер и ми изписа това. Чудех се някоя дали го е пила и да очаквам ли някакви не разположения от него?

# 592
  • София
Aurora, стана ми интересно за какво обичаш да си говорите с приятелките като не обичаш за тези неща, които изброи. Темите на разговор, които остават са развлечения и мъже.
За хобита, за живота, за книги, филми, музика, за мода, за здравословен начин на живот, за спорт, за мъже и жени, човешки отношения, за секс, за пътувания, преживявания, мечти, работа също. Видео игри☺
Просто не за ежедневието, което така или иначе е част от живота ни. Да слушам кой какво и как е купил от Лидл и сготвил и какви оценки има детето му ми е било винаги досадно.
Свят шарен, хора всякакви.

Извинявам се, че разводних темата😳

# 593
  • В градината...
Хм,, тези неща горещо ме вълнуваха преди да започне периода на предменопаузата. И точно в това се състои основният проблем, че се губи интерес към всичко гореизброено. За мен това беше първият симптом. А и мода, дрехи и подобни, както и развлечения, нали точно за тях пишем, че някак сме сякаш надраснали и минаваме на следваща фаза. На 40 са налице само сигнали, антените просто улавят вибрации на предстоящите промени, но после идва същината. Уви.

# 594
  • София
Аз за работа и политика не обичам да говоря. Мода , нощни развлечения също спряха да ме вълнуват особено. То с този хоумофис анцуг, тениска и бермуди са ми основния аутфит. Бих избирала други дрехи за дъщерята, но тя сама си ги избира вече. Тази година се разбих да говоря на седмокласни теми с приятелки. Мисля, че се изчерпах на училищна тематика. Joy Бебета и малки деца не ме дразнят,  ама ми е късно. Тинейджърката съм я оставила на спокойствие засега,  само и напомням да чете.

# 595
Перуника, много съм съгласна с теб. За мен вече и филмите и музиката и книгите са ми скука. Пък видеоигрите даже детето е забравило, че ги играеше едно време.
Започвам да разбирам тези, които залитнаха по астрология, карти Таро и разни други. А, и политиката : ))
Мен започва да ме влече земята, това лято доста време изкарахме на вилата, и ми беше много добре далеч от градското житие битие, а преди почти не стъпвах там.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 08:58 от Lemy

# 596
Перуника, много съм съгласна с теб. За мен вече и филмите и музиката и книгите са ми скука.

Знам, че не е целта на темата, но препоръчвам "Малки пожари навсякъде" - книгата, не сериала. И за тийнейджърки е подходяща.
Отдавна книга не може да ми грабне интереса и чета насила, тази определено заслужава вниманието.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 19:56 от SamoDiva

# 597
  • В градината...
Lemy, същата работа. Колеги и познати си изпонакупиха вили и къщи на село и земеделстват. Ние самите се преместихме на село. И сега откривам един нов свят (има хора, които са отрасли през ваканциите на село като деца, но аз не съм от тях). Нови усещания и изцяло различна философия споделям вече. Тръпката е друга, по-истински, непрефърцунена. Сега се усещам някак по-енциклопедична.
Самодива, има тема Препоръчайте ми книга като... Там има интересни идеи.

# 598
  • София
Aurora, първо да ти кажа си доста по-млада. Мъжът ти пък съвсем. Това предполага друга философия за живота. А и също понякога е до характер.
Аз обичам модата,обичам да си купя нещо. Обичам хубавите неща. Обичам да бшстршм политика с мъжа ми. Обичам да си пия виното с него. Просто по-семпъл живот. Не се виждам привлечена от селския земеделски живот. От дете ме влачеха насила и мога да кажа,че и до сега мразя подобни места. Бих се пенсионирала в друга страна и бих пътувала много. Внуци биха ме радвали,но не и да ми ги припишат за моя постоянна грижа. На принципът съм всеки да си роди толкова,колкото може сам да си ги гледа. Казах по нагоре, че живея така както на мене ми харесва ,а не както очакват от мене.

# 599
Ние самите се преместихме на село. И сега откривам един нов свят (има хора, които са отрасли през ваканциите на село като деца, но аз не съм от тях). Нови усещания и изцяло различна философия споделям вече. Тръпката е друга, по-истински, непрефърцунена. Сега се усещам някак по-енциклопедична.
Ама много ми хареса как си го написала 💞

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 07:14 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт