Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 254
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
Ами първите два дни е доста обилно при мен и избягвам тампони. Последните години слагам понякога по изключение, но само за час-два, заради танците. Не ми се пропускат любимите танци заради цикъл. Аз особени болки не съм имала, но това след ражданията. Като девойка ме болеше ужасяващо, до припадъци съм стигала.

# 406
Момичета, на 46 съм. От две години цикъла ми се разбърка, има и два три пропуска. На лекар ходя непрекъснато.
Питането ми е: Може ли лекарите да пропускат нещо: диагнозата все е овариална дисфункция. Не съм правила хормонални. Накратко какви симптоми имам: няколко пъти годишно течение/запане извън цикъл, правя кисти (правих 3 месечен курс Дуфастон по схема, пия и Фемикур). Идва цикъл когато си пожелае. Имам миома ( засега не се пипа). Кръвотечението ми обикновено е за 2-3 дни, но мноого гъста кръв.
На майка цикъла е спрял на 46. Нямам топли вълни.
Нормални пременопауза явления ли са това?

# 407
Колкото и да не ни се ще да си признаем, то си мисля, че някак си жената се променя, като излъчване, след като ѝ спре цикъла - имам чувството, че някак по-видимо остарява... Sad

Не съм те чула, не те чета, прескачам ти поста и те съветвам да изкараш тези мисли от главата си. Майка ми навремето се убиваше че като й спряло вече не била жена. Баща ми с вродено чувства за хумор й каза че едва сега разбирал, че тя си мисли, че се е оженил за нея заради цикъла Simple Smile
 Отказвам да приемам че без цикъл ще съм "баба". Всъщност ще съм прекрасна жена, просто на зряла възраст.

# 408
.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 20:10 от Lemy

# 409
  • София
Ей го.. сега искаме да се поразходим, ама като знам, че тръгна ли и руква...
А тампони няма ли да помогнат? Поне докато трае разходката.
Или менструална чашка? Последното никак не ми е познато, де.
Точно това имах предвид, че имам вече анатомични промени. Имам смъкване сеиозно и тампоните не са ми удобни.. със сигурност и менструалната чашка. Иначе със сигурност бих я ползвала. И преди ползвах тампони, сега как ме е яд като знам, че има Tampax, а не мога да ползвам Simple Smile)))
Относно емоционалното усещане.. аз нямам проблем с усещането за жена Wink Честно казано хич не го свързвам с цикъла. Голяма част от колежките ми са в менопауза, често принудителна и да ви кажа жени са си Simple Smile И аз не ги възприемам другояче, а се познаваме от повече от 20 г. Е, разбира се, телата се променят, но излъчването си зависи от самия човек, а не от хормона.

# 410
  • В полите на Пирин планина
_re_ge, не съм го написала, значи!
Аз не се вторачвам и не мисля за това, честно казано. Обръщам внимание на приятни неща, занимавам се с това, което ми доставя удоволствие. От няколко години преоткрих едно свое хоби, което ме срещна с много позитивни и чудесни хора на всякаква възраст и то ми отнема доста време, та изобщо не си го слагам на сърцето. Единствено влизам в тази тема с цел да съм информирана. Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 17:59 от Lady Brinne

# 411
  • София
Мариат- неоптид за мъже
Левскарката- според мен е напълно нормално. Моята миома също казаха, че е ОК.

# 412
Момичета, а случвало ли се е на някоя да има предменструални болки и други предцикълни симптоми, но да не идва?

# 413
Мерси, Мигла.

# 414
Момичета, а случвало ли се е на някоя да има предменструални болки и други предцикълни симптоми, но да не идва?

Да. Два пъти ми закъснява с по 50 дена (т.е. прескача ми с по месец). През цялото това време докато минат тези 50 дена, ме преболява корема като все едно ще ми идва. Но се търпи. До хапчета не се стига. Хубавото е че и двата пъти не ми беше подут корема. Даже залепнал за гърба ми го чувствах. Тренирах си, сякаш повече сила имах дори. За това и по-напред писах че се чувствам супер. ПО-голям дискомфорт обаче ми носи болката в гърдите. Пак през това закъсняване/прескачане гърдите ме боляха както като ще ми идва нон стоп 50 дена. На моменти дори едва съм търпяла. Особено през ноща, като се обръщам от една страна на друга - жестоки болки. Дойде ми преди няколко дни, всички болки (корем, гърди) се махнаха. Сега съм екстра.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 17:23 от vici75

# 415
  • тук и там
левскарката,абсолютно същите симптоми като тези които си описала имам и аз , на същата възраст съм.
Иначе -когато ми е пропускал,и аз си имам симптоми все едно ще ми идва..

# 416
От няколко години преоткрих едно свое хоби, което ме срещна с много позитивни и чудесни хора на всякаква възраст и то ми отнема доста време...
Добре де... може ли да се счита и това с хобитата за признак? Питам щото аз пък открих геополитиката. Sign Globe With Meridians Simple Smile Изръчках всички що годе биващи геополитически анализатори. След което се метнах на руските. Ужас. Интересно ми е дотолкова, че вече филми не мога да гледам. Както каза веднъж брат ми "Е, как ще гледаш филми? Те имат навика да ги правят по час и половина. А ти повече от 30 минути без пропаганда не издържаш"

# 417

Добре де... може ли да се счита и това с хобитата за признак? Питам щото аз пък открих геополитиката. Sign Globe With Meridians Simple Smile Изръчках всички що годе биващи геополитически анализатори. След което се метнах на руските. Ужас. Интересно ми е дотолкова, че вече филми не мога да гледам. Както каза веднъж брат ми "Е, как ще гледаш филми? Те имат навика да ги правят по час и половина. А ти повече от 30 минути без пропаганда не издържаш"
+1 😸
И аз забелязвам някакъв такъв интерес у мен в последно време, че и филми спрях да гледам, освен ако не е някое сериалче с кратки серии.
Направо си е жив признак Grinning

# 418
  • В полите на Пирин планина
Може да е признак! Simple Smile
Аз от 4-5 години се върнах към писането. Бях го зарязала, след раждането на големия син, а той вече е на 16. Wink
Е, сега ми е голям кеф и занимание.

# 419
Абсолютен признак! Викат му криза за средната възраст Wink

Моят ММ го тръшна на 39... в момента в гаража има 3 коли и 3 мотопеда. И пак е малкия дявол - вместо да си ги човърка можеше да пие, кръшка или работи 24/7! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт