Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 196
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
  • София
И аз със подут стомах. Преди само киселини имах, сега-подуване, газове, тежест. Щом толкова много сме с такива оплаквания, явно ще е нещо свързано с хормоните пак.
Не мисля, че е хормонално. Купете си пробиотик и ще ви изчезнат оплакванията.

# 511
И аз със подут стомах. Преди само киселини имах, сега-подуване, газове, тежест. Щом толкова много сме с такива оплаквания, явно ще е нещо свързано с хормоните пак.
Не мисля, че е хормонално. Купете си пробиотик и ще ви изчезнат оплакванията.

Имам близка с такива симптоми и я пратиха на ендокринолог, но и на мен ми е странно.

# 512
И аз мисля че е хормонално. Аз видимо нищо ми няма, но имам чувството, че ще ми се пукне корема. Вечно както някой по-напред каза, все едно бебе имам  корема. Нещо ми потреперва, спихвам, издувам се. А не бях така. Иначе аз промяна нямам от към поведение. От младини до старини все съм ракета изтребител. Е по-малко суетна станах и кой кво мисли взе да не ми пука. ПО-голяма нетърпимост имам към мързеливи и прости хора. Но иначе съм си все аз.

# 513
Сега започвам да се замислям.Още не съм в менопауза.Но стремглаво натам съм тръгнала.От две години имам колебания в цикъла.Пих дуфастон девет месеца,после седем месеца ми идваше,сега от четири месеца имам цикъл и ходя без превръзка:).Единственото странно нещо ,което забелязвам е,че ми е странно подут корема,все едно съм бременна.Не ми е много комфортно.Явно е хормонално

# 514
На мен след като два месеца получавам кървене между цикъла, ми се образува баси грандиозния страх. Постоянно със свито сърце когато ида до тоалетната. Сега след цикъл на 7-ми този месец постоянно се тревожа да не ми прокърви пак. Геникологът ми 10 дни го нямаше. Предишния месец като се случи така се чухме. Каза да не се притеснявам след като ме попита на колко години съм. Но тревогата ми се загнезди. Дано успея днес да го намеря по телефона. Той има странния навик да приема обаждания и в почивните дни надвечер. Дори мамографът без усложнения не ме успокои. Трябва да правим една кухня. Вчера ходих да си избирам цветове и материали, а в главата ми все притеснение. Не мога да се отпусна. То аз съм си и страхлива поначало.

# 515
  • София-Младост
Така си докарваш излишен стрес, според мен.

# 516
Ами знам, но не мога да го преодолея. Опитвам се да си създам положителни емоции и да съм заета. Ходя на работа нарочно в офиса (дават ни възможност да избираме вкъщи или в офиса), смених си прическата, цвета на косата, вече втори месец сме на диета с мъжа ми, купувам си някоя и друга дрешка, но... на заден план си остава. Инак дискомфорти нямам някакви физически. Малко повече се потя понякога, но не е болка за умиране.

# 517
  • София
След такива прокървявания между цикъл се оказа,  че имам полипи. Като ги махнаха, спряха. Надявам се да ви е полезна информацията.

# 518
сега от четири месеца имам цикъл и ходя без превръзка:).Единственото странно нещо ,което забелязвам е,че ми е странно подут корема,все едно съм бременна.Не ми е много комфортно.Явно е хормонално
Мдааа....подобна ситуация. От 2м. вместо цикъл кафеникаво оскъдно зацапване за 2-3 дни. Почти може без превръзка...
А хормоните през м. 02 бяха доста прилични...ФСХ около 12...Началото на края....Rolling Eyes

# 519
След такива прокървявания между цикъл се оказа,  че имам полипи. Като ги махнаха, спряха. Надявам се да ви е полезна информацията.
Къде бяха полипите и как ги махнаха? Ако е удобно, може ли да споделиш? Питам, защото сега имам един на шийката и утре ще ходя при АГ-то да каже как ще процедираме. Миналия път имах един много близо до канала и го махна в болница, с венозна упойка. Не знам, не ми се иска пак да е в болница и с упойка Sad

# 520
Аз махах полип в матката в Токуда с упойка, но интервенцията е безкръвна- хистероскопия.

# 521
  • Sofia
На майка ми махнаха полип в Майчин дом с лека упойка.

# 522
Какво е лека упойка?

# 523
  • Sofia
Действа за 15-20мин и бързо се идва в съзнание.

# 524
Да, мисля, че и моята беше такава.

Общи условия

Активация на акаунт