Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 183
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И мен така. Но мисля и мъжете ги хваща това, явно е от възрастта, не само от пола. Тази година с корона кризата съвсем се засилиха депресии и усещането за безтегловност.

# 556
Днес прочетих това и сериозно се размислих..

https://5itagor.com/menopauza/
Angel_wing, преди време ми беше попаднала една книга, която доста интересно обяснява за промените, свързани с менопаузата точно и от тоя ъгъл. Препоръчвам я:

https://www.amazon.com/Wisdom-Menopause-Revised-Creating-Emotional/dp/0553386727

Имам я в еpub формат, мога да я пратя, ако ти е интересно.

Да, моля..)

# 557
  • София
И аз забелязвам промяна в себе си,станах по-гадна. Вече не съм склонна да си замълча и да мине от мене. Дразни ме простотията и не спестявам, когато някой ме издразни. Приятелите ги намалих постепенно и не съжалявам. На 48 реших, че ше бъда себе си и трябва да живея така както аз искам, а не както се очаква от мене.

# 558
Аз започвам да изпадам в период на лека депресия. Някак всичко ми е равно, не ме вълнува, леко безмислено.
Ще мине, после идва различното.

# 559
И аз забелязвам промяна в себе си,станах по-гадна. Вече не съм склонна да си замълча и да мине от мене. Дразни ме простотията и не спестявам, когато някой ме издразни. Приятелите ги намалих постепенно и не съжалявам. На 48 реших, че ше бъда себе си и трябва да живея така както аз искам, а не както се очаква от мене.

И аз по-напред подобно написах. Ако до сега съм толерирала простаци, сега някаква свръх нетърпимост отключих. И на работа, и приятели едва понасям - мързеливи, тъпи, отнесени, неорганизирани, отвеяни, не можели, не знаели, не прочели, не чули...Отрязала съм всички подобни. Приятелски семесйтва имаме 1-2. Второто под въпрос. Стойностните ни познати са 55-60 годишни. ПОд тая възраст не вървят нещата с тези които ни заобикалят.

# 560
  • В градината...
И аз така, всичко ми е безразлично и изобщо не държа да контактувам с някого. Освен тук може би.
Винаги съм казвала, че младите момичета са феи, а възрастните - вещици. Все вълшебници, но ставаме цинични. И си мисля, че не е никак зле.

# 561
След последните страници за полипите направо се зарадвах, че нямам ни матка, ни тръби, нито шийка...
Да докладвам - след инжекциите с Б12 спазмите в пръстите изчезнаха, също и усещането, че ще се напикая при кихане. Косопадът като че ли намаля, но аз подстригах много късо косата си и може би просто не забелязвам толкова количеството. Наесен още един курс ще направя с инжекции и тогава ще видя нивото в кръвта.

# 562
  • София
Без да искам да се превръщам в мрънкалница, направо ми е непоносимо да работя с набор над и малко под 90. То самочувствие, претенции. Хем нямат кой знае какъв опит, говоря и житейски, хем с безбожно вирнати носове. Не че нашето е по-добре - да се раздаваш и да не си търсиш правата, но арогантността им много ме дразни. Мда, баш съм си мрънкалница. 😂

# 563
Не си сама... Вероятно и ние сме били същите мрънкалници, но аз гледам едно поколение млади меринджеи, които съвсем нямат връзка с реалността, нито с главния си мозък. Но най-интересното е, че си постигат целите. Мдаа, одъртяла съм.

# 564
Мда, ние сме от загубеното соц. поколение което израсна по-различно възпитано.
А на мен ми е криво, че всеки е решил да бъде себе си, до степен да не ти се общува вече с приятели, които са решили да бъдат себе си, и не се съобразяват, че обиждат приятелите си.
Или пък е сигнал, че е време да си намерим нови приятели Thinking

# 565
  • София
Именно тази мантра, която се повтаря до безкрай. Да си себе си, да гониш щастието си и тн. Расте поколение, което не цени нищо, защото лесно сменя едно с друго. Връзки, работа, всичко. Ние давахме повече от себе си като че ли. Те при първия проблем надават вой и бягат от отговорност. Не знам как всъщност е по-правилно. Всеки е прав за себе си, но някак вече трудно го издържам. Дори ми е нетърпимо, разсъждения, поведение.. И то не защото им завиждам на младостта, изобщо и не искам да съм на тази възраст и да ми се случват отново всички неща. Просто ако може да не ми навлизат в пространството...

# 566
А като казахте набор 90 +/-. Моята фризьорка е около там. Еми гламава работа. Дава ми час, идва след един час. Понеже си вземам час винаги сутрин, че съм зает човек. Е няма я. И стоя и дрема там. Не става. Зарязах я. Друг път на времето още, кичури ще ми прави - отидох след работа. Прибрах се 12 посред нощ. Какво се мота, какво прави....една надница ударих там. Залюхано, залюхано....Да го лупнеш с нещо малко му е.

# 567
Много сте сладки всички тук. Направо ви се кефя. Иначе с моите дертове съм си точно за при вас. Четях,но не пишех до сега. Мога ли да ви отклоня за бърз въпрос ? Имам закъснение от вече почти 3 седмици. Изписаха ми примолут-нор 3 дни по 3. Първия ден го купих след обяда и пих 2 хапчета , а не 3. Другите 2 дни си пих 3. След колко време да очаквам кръвотечение и проблем ли ще е това 1 хапче по-малко? Вече минаха 3 дни. Преди време правих същата процедура с дуфастон. Че като ми дойде,заля ме и кара 19 дни без да спира. От това си докарах анемия, та пия феротон. Да не говорим че вдигам кръвно преди цикъл, нерви, абе гадост. То знам че не съм само аз така, ама пречи ми, вие ми се свят...ей такива работи 😀😀😀

# 568
  • София
Именно тази мантра, която се повтаря до безкрай. Да си себе си, да гониш щастието си и тн. Расте поколение, което не цени нищо, защото лесно сменя едно с друго. Връзки, работа, всичко. Ние давахме повече от себе си като че ли. Те при първия проблем надават вой и бягат от отговорност. Не знам как всъщност е по-правилно. Всеки е прав за себе си, но някак вече трудно го издържам. Дори ми е нетърпимо, разсъждения, поведение.. И то не защото им завиждам на младостта, изобщо и не искам да съм на тази възраст и да ми се случват отново всички неща. Просто ако може да не ми навлизат в пространството...
Аз знам как е правилно Simple Smile Така както мислиш ти е правилно. И аз вече съм станала нетърпима към безотговорност, тъпотия и пр. Ами нямам време за губене с глупости и хора, които само минават за малко Wink Имам си верни приятели, свеждам контактите, които са ми идеологически различни до минимум и така не се натоварвам. Предпочитам да общувам със съмишленици, другото в губивреме. Сигурно хормоните са намесени и тук Simple Smile

# 569
Не мога да си обесня как толкова хора тук мислим сходно. Значи не е изключение. В реалния живот и всички край мен обаче са като маносани. Егати смахнатите хора дето са се концентрирали край мен.

Скрит текст:
Имам позната на едни години сме. Че и учителка по професия. Идва с децата си в нас. Поднасям почерпка - баница, някакви сладки, бонбони. Тия дечурлига смесиха баница и сладки на пастет и мачкат с ръце все едно тесто месят. Омесиха всичко, на партал стана. Ядоха бонбони, хартийте по земята хвърлиха като на улицата. А то и на улица така не се прави. Никой нищо не им каза. Е хубаво де, нека да съм дърта и мрънкало, ама това чудо не можах да го изтърпя. Всичките ни познати с подобни изпълнения на децата. За това деца не понасям. Приятно ми е да се събирам с 60 годишни познати и приятели - говорим си, шегуваме се, ако има повод танци, хапка, пийка. Нормални хора. Обаче такива луди калинки, не

Общи условия

Активация на акаунт