На море в Гърция 2020 - IV

• 45 713
  • 784
  •   1
Отговори
# 330
Да не би кодовете да се дават по пол, възраст, населено място? Примерно вие сте семейство но мъжът се води на адрес в Пловдив, и е над 45год. Може да тестват по-рискови групи, такава е моята логика. А в десларациите пише ли работите ли и в какъв вид фирма. Ако примерно не работиш логично да не си рисков или ако си в офис с един човек, пък ако си в завод с 300 в Смолян отиваш в най-рискова група. Това на шега.

Започвам да си задавам въпрос …..Дали тези кодове не са на случаен принцип , както го пусне програмата. Почти във всяко семейство има  и с 23 и с 13.

# 331
Попълних само една декларация за тримата - аз с всички данни, а останалите 2-ма от фемилито(пълнолетни) на допълнителните редове. Май не трябваше така. Някой дали е минавал по този начин?
Като чета  от темата, Вие попълвате за всеки отделна декларация.
За двамата пълнолетни попълних отделни декларации, към моята прикачих децата.

# 332
Аз съм безработна, мъж ми работи, само 4 лица в офис. И двамата код 23, не сме ходили в чужбина напоследък.

# 333
  • София
Медицинските застраховки на Армеец покриват Ковид, ако се разболееш в чужбина, а не си отишъл болен.

# 334
Не разбрах - как така ще карат хората да си плащат за тест, който не искат? Какви са тия глупости

# 335
  • Варна
Не мисля, че проблема е в плащането, но пак не ми е ясна логиката да плащаш теста според това дали е положителен или не.
Аз да питам нещо, много хора споделят че теста на границата бил с проба от носа. Не съм специалист, но по това което съм чувала, с проба от носа не се ли прави само бърз тест, а не ПСР?

# 336
Бързия тест е кръвен, на гръцката граница не се прави и не се зачита бърз тест, PCR се прави с клечка в носа и в гърлото (или само в гърлото). Не се плаща нищо.

# 337
Не мисля, че проблема е в плащането, но пак не ми е ясна логиката да плащаш теста според това дали е положителен или не.
Аз да питам нещо, много хора споделят че теста на границата бил с проба от носа. Не съм специалист, но по това което съм чувала, с проба от носа не се ли прави само бърз тест, а не ПСР?

На 02.07 тестваха мъжа ми с клечка в гърлото,както и всички които бяха посочени от граничарите да се тестват.
Само да допълня,че от тогава до сега никой не ни е потърсил...Според мен коректно би било да ти изпратят резултата на имейл...но тава си е мое мнение 😉 Те казаха “ако ви потърси-проблем,ако не всичко е ОК”.

# 338
  • Варна
Благодаря за разяснението, може би не съм разбрала правилно какво говориха от НОЩ за тестовете.
Иначе е добре че ако не се обадят всичко е ОК, т.е. един вид мълчаливо съгласие, за разлика от приетия в БГ-то мълчалив отказ от администрацията.

# 339
  • София
Здравейте, през нощта тестват ли? Благодаря!

# 340
Може и през нощта да тестват, много е относително . Както има и такива на които през деня не ги тестват.

# 341
Благодаря за разяснението, може би не съм разбрала правилно какво говориха от НОЩ за тестовете.
Иначе е добре че ако не се обадят всичко е ОК, т.е. един вид мълчаливо съгласие, за разлика от приетия в БГ-то мълчалив отказ от администрацията.
Мълчалив отказ от администрацията в Бг? Какво трябва да означава това?

# 342
  • София
Тестват и през нощта. Всичко е до късмет. Нас ни тестваха трима човека в колата, отбиха ни още преди да погледнат QR кода - т.е и това не е определящо. Нищо не ни инструктираха, но слава Богу и никой не ни се е обаждал, а пътувахме в ранните часове на 3 Юли.
Пожелавам на всички пътуващи късмет, весело лято и най- вече да сте здрави 😀

# 343
Тестват и през нощта. Всичко е до късмет. Нас ни тестваха трима човека в колата, отбиха ни още преди да погледнат QR кода - т.е и това не е определящо. Нищо не ни инструктираха, но слава Богу и никой не ни се е обаждал, а пътувахме в ранните часове на 3 Юли.
Какви бяха вашите действия, след като ви тестваха. Продължихте към точката към която отивате или някъде близо до границата чакахте 24 часа?

# 344
  • София
Какви бяха вашите действия, след като ви тестваха. Продължихте към точката към която отивате или някъде близо до границата чакахте 24 часа?

Продължихме си към крайната точка.
 Така е и според правилата. Чакането дали ще ти звъннат в 24-часовия период е доста изнервящо, но и това минава. Доколкото ми е известно информират само при положителен тест, за отрицателните няма обратна връзка под никаква форма.

.

Общи условия

Активация на акаунт