На море в Гърция 2020 - IV

• 45 671
  • 784
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
И аз чакам да отворят Маказа....надявам се към 15-ти. Много несъобразително - да отворят летищата, а КПП-тата с БГ -не. Все едно като им дойдат англичаните със самолетите са по-безопасни от нас Grinning
Напротив, има много голям списъл да отворят летищата, но да затворят сухоземните ГКПП-та. През първите обикновено минават по-платежоспособни туристи, отиващи основно на АИ хотели, т.е. хем носят пари, хем няма да се скитат насам и натам из Гърция да сеят зарази. А през вторите минават основно по-бедните туристи, които на всичкото отгоре искат да обикалят и да разглеждат.
И ние се надяваме на Маказа, дано да го отворят на 15-ти. Но си мисля да не е проблем ако попълним за QR-ите че минаваме през Кулата, а после минем през Маказа, ако го отворят де? Или ще трябва да попълваме наново? Или ако ще отварят Маказа може да го обявят поне 2-3 дни предварително?

# 391
До плаж Тигания на Сарти има ли асфалтов път?

Тигания не е на Сарти, а е след плажа на Сикия. Има асфалт до някъде, после едно баирче около 20 метра черен път, след него пак асфалт, в края към плажа е бетонен и много стръмен и завършва пак с черен. След това има и малко ходене пеша. Ако има вълни при Сарти и Сикия, няма смисъл да се ходи на Тигания, защото вълните там ще са още по-големи, а може да залеят и плажа.
Ситония исках да напиша, ама веместо това Сарти. Идвайки от Каламици вчера, бяхме се запътили към Криаритси и от там мислех към Тигания, но джипиеса ни отби от главния път по черен и тъй като валеше, мъжът ми се отказа и продължихме към Сикиа. Та се зачудих ако сме пак в района дали няма друг по-хубав път, по който може да се стигне до там.
Към Криритис има ли?

# 392
Ellinika? Как са къщичките, ако сте в Green & Blue View.

Там сме Simple Smile Супер са! Всички удобства, голямо спокойствие и прекрасен собствен плаж с чадъри и шезлонги. Някои таверни и пицарии правят доставки на храна.

може ли да споделите цените на вечер ориентировъчно на тези къщички, че никъде не намирам резервационни форми, а не ми се пише директно към тях, щото въпроса ми е по-скоро опознавателен, отколкото конкретен Blush

# 393
Тази година не сме минавали по пътя за Тигания, който излиза на главния и не мога да кажа в какво състояние е. Минете по другия - крайбрежния на залива на Сикия. Там има само един участък черен път, който не е някакъв особен проблем. До Криаритси не се сещам какъв е пътят, не ми е направило впечатление, като сме ходили. Ние все сме по черни пътища в търсене на диви и безлюдни плажове, та трябва да е нещо много екстремно, за да ме впечатли.

За Тигания, като тръгнете по крайбрежния път и минете черния участък, като излезете на асфалтовия път, гледайте нарисуваните по пътя бели стрелки. Водят до плажа.

Като гледам обаче уебкамерата от Сарти и вълнението, днес от източната страна на Ситония хич няма да е подходящо за плаж. А Тигания сигурно ще е залят наполовина.

# 394
Благодаря, тази година ще го пропуснем явно. Днес ни е последния ден, облачно е,  даже малко хладно. Ще останем на Тристиника, а вечерта пак до Порто Куфо.

# 395
  • Там където
И аз чакам да отворят Маказа....надявам се към 15-ти. Много несъобразително - да отворят летищата, а КПП-тата с БГ -не. Все едно като им дойдат англичаните със самолетите са по-безопасни от нас Grinning
Напротив, има много голям списъл да отворят летищата, но да затворят сухоземните ГКПП-та. През първите обикновено минават по-платежоспособни туристи, отиващи основно на АИ хотели, т.е. хем носят пари, хем няма да се скитат насам и натам из Гърция да сеят зарази. А през вторите минават основно по-бедните туристи, които на всичкото отгоре искат да обикалят и да разглеждат.
И ние се надяваме на Маказа, дано да го отворят на 15-ти. Но си мисля да не е проблем ако попълним за QR-ите че минаваме през Кулата, а после минем през Маказа, ако го отворят де? Или ще трябва да попълваме наново? Или ако ще отварят Маказа може да го обявят поне 2-3 дни предварително?

Теоретично е така, но смело мога да потвърдя, защото ходя над 15 години на почивка в не една държава (Гърция, Турция, Италия, Испания и т.н.), че АИ идват бедняците от Англия, Франция и Германия. Наливат се и крещят до 5ч., не смеят да си купят един магнит и едва 10% отиват на заведение и то само 1 - 2 пъти през почивката си. Западноевропейският турист е коренно различен от нас балканците Simple Smile Не че не съм виждала нашего брата с торбите от Кауфланд и Била , пълен спровизии, седнал като Хаджи Марко с децата и жената да маже лютеница на плажа и да се кара, че не иска кафе за 2 Евро, ама ЧЕ седи на плажО колко сака....

Весело и без карантинно лято!

# 396
А домашен зехтин знаете ли от къде може да купим в района. Вчера видяхме край пътя Сарти, но изпуснахме мястото на връщане. В къщата, където сме отседнали има маслинова горичка, казаха че продават, но тази година нямат и ни казаха, че евентуално след Ниските имало жена, която излизала на главния път. Та ако я няма ще трябва да си вземем пак от супермаркета. Една година бяхме купили домашен от Йерисос, беше много хубав.

# 397
  • Варна
А домашен зехтин знаете ли от къде може да купим в района.
 Във всяко градче веднъж в седмицата има уличен пазар - там има :
Списъка на Параход Simple Smile   :

Day            Place
Monday-Ormylia , Nea Triglia , Принос(Тасос)
Tuesday - Kassandreia,Nea Kallikratia , Ierissos
Wednesday   - N. Moudania , Arnea , Megali Panagia , Galatista
Thursday   - N. Marmaras , Agios Nikolaos , Lakkoma
Friday   - Nikiti , Simantra
Saturday   - Poligiros , Palaioxori  , Sykia, Riza - Palaioxora
хубавите са Полигирос и Неа Моуданя.
Пък да не кажа , че най - хубавия и на най - добра цена си намерих тук във Варна на една зеленчукова борса Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 10:12 от peterky2002

# 398
  • София
Много хубав зехтин (по мой вкус) съм купувала от малка маслобойна по пътя от Неос Мармарас към Партенонас.

# 399
1. въпрос: как става тестването - вътре в помещение/навън?
2. Някой нещо за Neа Kalikratia знае ли? Гледах клипче във фейс с доста населен плаж там отпреди 3 дни, дали е така постоянно... Изобщо - пълни ли са гръцките плажове сега?

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 10:45 от alen mak

# 400
Здравейте!
Поздрави от Никити! Много ни харесва тук, плажът е супер според нашите критерий.

Някой знае ли дали има детски надуваем детски кът в градчето или в околността? 2 дни търсим безуспешно. Ще ви бъда много благодарен, ако някой помогне Simple Smile

# 401
  • Бургас
На границата сме. Опашка от коли няма, но тестват от почти всяка кола. Мъжа ми и сина ми изтеглиха късата клечка. Много бавно става тестването. Има три пункта за тестване.

# 402
На границата сме. Опашка от коли няма, но тестват от почти всяка кола. Мъжа ми и сина ми изтеглиха късата клечка. Много бавно става тестването. Има три пункта за тестване.

Моля те, кажи къде става тестването - навън или в помещение?  С оглед риска здрав да се заразиш...

# 403
  • Бургас
На вън, всички са с маски и на разстояние един от друг.

# 404
На вън, всички са с маски и на разстояние един от друг.
Благодаря! Остава и ръкавици да носят (и сменят след всяко тестване)...

Общи условия

Активация на акаунт