На море в Гърция 2020 - IV

• 45 660
  • 784
  •   1
Отговори
# 435
Минахме Кулата към 11 ч. Спокойно от към коли. Имаше опашки за тестване. Нас не са ни тествали. Не са ни гледали кодове, само лични карти от български полицай. Каза ни карай направо!

# 436
  • Варна
Dark Avenger, нали осъзнаваш че говорим за Гърция, не за България? Там на хората гледат като на хора, имат си туризъм и го защитават. Ако започнат да третират туристите като втора ръка хора, нали ще се разчуе и туризма им ще умре? Просто недей да разсъждаваш все едно ще те карантинират в България, след което ще те оставят да се оправяш сам, без храна, без да можеш до магазина да отидеш, но да си се оправил сам.
Това за дресировката на българския народ най-добре се показва с вица за въжето, дето събрали всички работници на един български завод и им казали че положението е лошо и утре ще ги бесят, а единия от работниците попитал, дали да си носят сами въже или ще им осигурят Simple Smile

# 437

Пускам 2 снимки от любимото ми Йонийско море от миналата година, от телефон са,  дано всичко е наред и след седмица да мога да пусна отново от тази година.
За да не кажете, че само питам, но все пак не съм попадала на нещо ново, нол ичната ми карта е валидна до 08.10.2020 г. - да не са измислили някакъв по-дълъг срок.
Снимката от кой плаж е?

Нашата почивка е към края си и вече обмислям следващата.
В момента в главата са ми Лимнос, Закинтос и Скиатос. Началото на септември и без децата, обичам по топла водичка в морето, макар и вече да се сдобих с неопренов горнище Stuck Out Tongue Winking Eye
Първата е от Милос на Лефкада, втората е правена от  круизно корабче   от Сивота към Паксос и Антипаксос. Миналата година бяхме 3 пъти на море-май Лефкада, юли пак там, а септември Сивота, все на Йонийско море,  а сегаааааааа. Не знам. от 15.07 имаме резервация за Парга, малко остана, дано и този път успеем да се насладим на подобни красоти!

# 438
  • София
Относно положителният тест /не дай си боже/ и карантинирането .... искам да добавя, че има доста фалшиво положителни тестове и едно такова обаждане за положителен тест и съответното карантиниране и , ако се окаже че е фалшиво положителен ...... просто суперрррр почивка за цялото семейство ......
Искаш да кажеш, че е по-добре положителен тест и болен от Ковид ли? Не знам, направо да я закриваме тая тема Grinning
Далеч съм от тази мисъл. Имах случай на работното си място, колежка отива в болница с болки в корема и т.н. правят тест зада я приемат и се оказва положителен - изпращат я в къщи с лекарства, през това време тестват всички ни / отрицателни сме/, тя на вторият ден се влошава - болката е непоносима и т.н. и се обажда и отива в друга болница, правят нов тест и е отрицателен, между другото влиза по спешност и я оперират от апандисит малко преди да се спука.... След това прави трети тест - отрицателен. Това имах предвид, че има доста фалшиво положителни. Днес отново има статия за бг, че след изследване и положителен в РЗИ при проверка в друга лаборатория тестовете са отрицателни.
Както и да е спирам.

Sunny 1974 къде спахте на Лефкада? Доволни ли сте?

# 439
Ние сме с резервация за 14 юли, нямам търпение
Надявам се да не затворят границата дотогава, предвид  нашите статистики
Последна  вметка за тестовете - говорих с агенцията и  те  ни уверяват , че при евентуален + тест, българите ако искат могат да се прибират
Има резон, при положение ,че всичко е за гръцка  сметка

# 440
Мен лично много повече ме дразнят снимките без обяснения, защото после следват пет с охкания, осем с въпроса : "Къде е това?" и след 15 поста се дава отговор!

# 441
Sunny 1974 къде спахте на Лефкада? Доволни ли сте?
[/quote]
В Лефкада май месец бяхме в студия в Нидри , юли във вила във вилната зона на град Лефкада. Сега нещо ми бягат имената, ама това може би е защото не бих ги препоръчала на 100 %. Вилата беше страхотна с басейн, с 3 спални с отделни бани, но самото място не е много ок. Там са основно вили и града е на около 2 км., т.е примерно пеша не е много ок и то не, че е толкова далече, ама пътя до там е малко неосветен и е страшничко. Абе общо взето оттам навсякъде с кола и плаж и забавления.

# 442
На мен това ми беше драмата при пол тест да не ме затворят. Сега може да размисля и да тръгна.
Благодаря!

# 443
От тази седмица имам планирани 7 дни на Тасос от утре, 09.07. Но съм много притеснена, защото все още не сме получили QR код, а попълнихмe PLF на 06.07. Някой да го е получил със забавяне или непосредствено преди заминаването?

# 444
  • Там където
Цитат
Всеки, който е пълнолетен се предполага, че може да преценява самостоятелно и да поема сам рисковете и последствията от постъпките си.

Спрямо прочетеното, оставам с впечатление, че изобщо не е така!
За здравната карта, плащанията по лечението, САЩ, Гърция - оставям да си проучите.
Всеки е свободен да прави каквото си иска, въпреки, че май българинът по-скоро трябва да бъде ограничаван в тези си права.

Сори, ама ти да не си някакъв трол или ТА от БГ? Който го е страх от мечки да не ходи в гората... няма да стоим в БГ на море, тъй че не се хаби тук Simple Smile

# 445
От тази седмица имам планирани 7 дни на Тасос от утре, 09.07. Но съм много притеснена, защото все още не сме получили QR код, а попълнихмe PLF на 06.07. Някой да го е получил със забавяне или непосредствено преди заминаването?

днес май никой не е получил кодове за пътувания, започващи утре

хората се надяват, че е технически проблем в системата, а не примерно ограничаване и на българите от утре, а някои се готвят да пробват да минават границата и без код

# 446
  • Sofia
Здравейте , имаше информация за брой души в един автомобил. Ние имаме четири деца - дали ще има проблем?

# 447
  • Пловдив
https://www.dunavmost.com/novini/balgari-s-kovid-19-na-ostrov-ta … TSxsYqS2iwfct-bjA

Българи с КОВИД-19 на остров Тасос

Айде сега "печелившите" да споделят от първа ръка /майтапя се /

Иначе и аз обмислям след 15.07 -Гърция
не съм пропускала лято да не ида там - това за мен е истинското море , чиста вода , хубава храна и никакви БГ фасони /на нашето море обслужването е Кошмар на повечето места
Тоя ковид-балон няма да ме спре , нито пък опашката на границата

# 448
  • Там, където мечтите се сбъдват
Здравейте , имаше информация за брой души в един автомобил. Ние имаме четири деца - дали ще има проблем?

Не, особено ако не са пълнолетни.

# 449
Аха, 24 часа пише- "Туристи с КОВИД", Дунав мост преписва "Българи..."!!!!

Общи условия

Активация на акаунт