Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 975
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
По принцип харесвам гърците, дори и малко гръцки знам, много ми е лесен, но... Дълго е за обяснение Simple Smile
Виж сега, с този намек всички ще си помислят, че си имала грък за гадже в университета, затова по-добре дай дългото обяснение, за да спестим късите и подвеждащи интерпретации.Kissing Heart

Елица е голям човек и е споделила, каквото е преценила за нужно. Макар наистина да предизвика любопитство с нестандартното си решение на фона на небивалия наплив към СМГ, животът и плановете за децата ѝ, да си ѝ живи и здрави, са си нейни и тя не е длъжна да казва публично причините.

А относно пътуването - аз не съм убедена, че и до 10 клас ще ми бъде спокойнo да се развяват из цяла София сами.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 09:12 от Аш

# 211
  • София
Абе, къде в Гърция ходите вие? Joy Камъняци, крадливи гърци... Питайте, че да ви кажем. Нот, когато децата бяха малки, ходехме на плажа не с торби, а със сакове. Joy То не бяха пояси, поясчета, кофички, лопатки, дъски, дюшеци и куп други неща, които могат да ти осигурят поне 5 минути спокойствие на плажа. На прибиране ММ приличаше на муле по пътя до Касба дю Тубкал. Може и нас да си видял. Laughing Обаче доживях момента, в който мога да ходя на плаж с красива плажна чанта само с кърпа, книга и плажно масло.

Аш, ще претръпнеш много преди 10-ти клас.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 11:16 от sanaka

# 212
  • софия
След взимане даване с Частно Образование по корем ще лазя, но ще бягам максимално от държавно училище.
Тъй че хич не ми е странно. С всичките кусури и критики (поне нашето ЧУ ) е нива, Нива! по-добро.
Дори не мога да си представя връщане в редиците на ДУ. Самият държавен апарат ми е противен. А товаче има учители ( колкото и единици да са само) , които заслужават поклон до земята е съвсем отделна работа и изпитвам не само респект ами и ми е мъчно за тях.
Тъй че, която и да е Елица, браво на нея! Умно момиче е!

# 213
  • София
Лейка, така или иначе, повечето мнения за ЧУ са субективни и не е лошо човек да си има едно наум и да се старае да отсява. А в някои случаи и по две, че и три наум, разбира се Simple Smile

Недоволството на моята позната от СМГ е свързано с негласното делене на класовете и по-специалното отношение към "а" клас. Уж, все се опровергава официално, но явно се оставя такова усещане. Миналата година също друго прието там дете още през септември, когато си говорихме как е в новото училище, между другото спомена за "класа на умните" с тъжен глас. Много се ядосах тогава (естествено премълчах и не задълбах темата). Но познатото ми дете също е много умно, съвестно, чудесно дете. Стана ми тъпо така незаслужено да им смачкват самочувствието още в началото.

Ех, Аш, не случайно хората казват "Да не ти се случва това, което си мисли майка ти.", другите все хубави работи си мислят, та и ти така. Joy Заради едно гадже едва ли бих имала резерви. По-скоро сантименти не са изключени Joy Но, сериозно, дълго е и е субективно. Ако наистина ти е интересно може на ЛС. Simple Smile

# 214
  • софия
ЕвеееЛейди, недей разваля хубавия клюкарлък с лични Simple Smile

Шегувам се да знаеш. Заради лафа го казах.

# 215
  • София
Аз също се пошегувах за гаджето - нямаме тайни тука Blush

В интерес на истината - дълги години харесвах (и още харесвам) Гърция, защото е Средиземноморска страна. Яркото слънце, субтропичните цветя, морската храна, венецианската архитектура.

Обаче харесвам и българските села и затова и там гледам да отидем. У нашенско пък има рози, хортензии, бира и цаца Joy Само тъпанарите с чалгата на плажа ме дразнят, ама ....

А постът на Санака ме накара да се замисля дали Нот не е видял и нас, ей така между другото Triumph - три сака (но и неизменно няколко торби с надпис "Билла"), пълни с детска покъщина, чадъри и палатка се понасят към плажа Smile. А аз съм едно финно момиче с бебе на ръце Simple Smile

# 216
  • в страната на чудесата
Лейди, напълно съгласна!

Сега, започвам работа. Та, моля Ве, ако стане интрига запазете някак Simple Smile

Слънчев ден!!

# 217
  • софия
Сега към картинките на Аш и Санака, добавете куче и котка. Воала, приятно ми е! (ние поне винаги сме обитавали неземни плажове с маааааааааалко много малко хора)

доп: не точно всъщност. Не съм с бебе на ръце, още по-малко финно момиче Simple Smile

Черпя ви с едно мое любимо преживяване, случило се малко преди Сарти, в Сикия. От онези завинаги променящи те моменти Heart
Скрит текст:
редактирах. Който прочел, прочел. Благодаря ви Heart

Страхотна ваканция на плажуващите от мен! Да се заредите на макс с положителни емоции!

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 09:45 от Амели

# 218
По ред на номерата.
Лейди - да, с детето бяхме. Там има избор как да се почива. В хотела ни имаше семейства с по две - три деца. Основно австралийци. Освен това цената на хотелите е смешна на фона на качеството и аналогични хотели в Европа. Ако се запътите - свиркай. Има някои особености. Ние обиколихме повечето забележителности.

Привлякохте ми любопитството да прочета темата за СМГ.

Да, Фран, островите са съвсем друга тема за Гърция. Отдавна вече Гърция за нас не е Халкидики. Там ходим само за уикенда. Но истината е, че Пелопонес за мен и мъжа ми си остава мястото на което чувстваме духа на тази държава.
Нот, не знам къде си ходил, но според мен, трябва да пробваш пак.
Ние минахме етапа, но преди години моят мъж приличаше на магаре, когато си тръгвахме от плаж. Но и до ден днешен предпочитаме да пътуваме дори и по островите с нашата кола, за да можем да си помъкнем цялата къща с необходимите удобства.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 10:53 от Fancy

# 219
  • София
Чичо Хенри седеше на прага и тревожно гледаше небето, което бе посивяло този ден повече от обикновено. Дороти стоеше пред вратата с Тото в ръце и също гледаше към небето. Леля Ем миеше чиниите.

Те чуха как вятърът от далечния север надаваше глух вой, и чичо Хенри и Дороти видяха високата трева да се привежда вълнообразно пред настъпващата буря. Сега пък се чу остро свирене откъм юг и като се обърнаха на тази страна, забелязаха, че и там тревата се люлее на вълни.

Да ви изглежда познато Sad

# 220
  • софия
ама Аш, мина вече бурята. Усмихни се Simple Smile

# 221
  • София
ама Аш, мина вече бурята. Усмихни се Simple Smile
В Бояна тепърва ще вали. Прибрах кротко остатъците от бегониите, петуниите, калдаръмчетата, китайските ми рози, мушкатата и синята ми хортензия, която свекърва ми ми подари за рождения ден на малкия Sad

# 222
Стига де, 20 кофи вода изхвърлих от гаража снощи.

Амели, това си е незабравимо, но и разказът ти е за първо място на конкурс👋

# 223
  • София
Ще излезе, че само на нашия баир сме минали метър, нито имаше реки по улиците, нито ни е наводнявало гаражите, нито тока спира...

# 224
  • София
Аз също мисля, че в решението на Елица да премести детето няма нищо странно. За СМГ съм чувала възторжени отзиви само от хора, чиито деца преди това са били в ДУ. Не виждам как след като детето ти е било в ЧУ, където се е учило много по всички предмети и да се занимавали с него /почти/ персонално, след това ще се възхищаваш на СМГ, където математиката е на пиедестал за сметка на всичко останало. За прословутата паралелка А пък не ми се говори - подобно разделяне на децата ми се струва абсурдно.

Целите ни тераси са леш след снощния порой, а цветята ми не знам дали изобщо ще се съвземат. А така хубаво бяха нацъфтяли... Токът не успя да спре, но имаше смущения на няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт