Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 25 096
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Ми то и аз ще раждам в Англия ама не мога да си представя да ям кексчета ,бисквити,сандвичи и други сухи неща след раждане независимо дали съм с нормално раждане или секцио.. после да взема да се запека и как се напъва в тоалетната особено със секцио много ми е чудно ? 🤔 На свещички ли само ще го караш няколко дена? И пак не е сигурно дали ще размекнат напълно съдържанието..
Щом дават да ям,ще ям ,но определено ще е нещо наистина леко като овес, плодове,кисело мляко и други храни богати на фибри.

# 436
Пакетче с 2 бисквити едва ли ще ти докара запек, или пък чаша с чай/ кафе.
Овесени ядки предполагам, че имат в отделението, но в реанимация е само бисквити, някакъв плод, сандвич и нещо за пиене. В отделението нямам представа какво дават за ядене.
Иначе теб те знам Stuck Out Tongue, важното е да сме в опозиция Satisfied

# 437
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Peacock, а как обличат бебето в момента - с къс или дълъг ръкав, босичко, или с чорапки. Защото се чудя какви дрешки за изписване да нагласям в багажа?
Да си побутна питането Grinning

# 438
Peacock, а как обличат бебето в момента - с къс или дълъг ръкав, босичко, или с чорапки. Защото се чудя какви дрешки за изписване да нагласям в багажа?
Да си побутна питането Grinning
Прощавай, че не съм отговорила!
Моето дете е повито. Не са облечени с дрехи, а са повити в пелени.

# 439
Аз не знам защо си мислите, че овесът е лека храна. Усвоява се бавно от организма и се раздува в стомаха, струва ми се крайно неподоходящ след коремна операция.

# 440
Peacock ти в коя болница ражда?

# 441
Peacock ти в коя болница ражда?
Тутракан

# 442
Аз не знам защо си мислите, че овесът е лека храна. Усвоява се бавно от организма и се раздува в стомаха, струва ми се крайно неподоходящ след коремна операция.

Зависи под каква форма го приемаш.. аз лично ако го разбия на шейк го усвоявам веднага, веднага си отивам до тоалетна и нищо не ми издува..

Не мисля,че името на темата е раждане в България през август , ние дето ще раждаме в чужбина да си ходим😁. Само да напомня ,че администратора на групата също е в чужбина .. Не смятам ,че всички налагаме мнения и спорим кои лекари какво практикуват. Какво значение има къде ще раждаш ...??

# 443
  • Denmark
Нека спазваме добрия тон, момичета Simple Smile Не всички в групата ще раждаме в България, на мен никой не ми е правил забележка, че споделям как е в Дания, както и аз не правя коментари за българската практика. Всяка информация ми е полезна. Само моята акушерка не се кефи, че имам въпроси от рода на "ама в България правят така, защо тук не го правите" 😅.

Последното нещо, което мисля за болницата е храна 😅😅😅 май ще си взема нещо за енергия като шоколад или бисквити, защото сииилно се надявам да сме добре и да се приберем вкъщи същия ден. Ако не, не мисля, че някой ще остави родилка да умре от глад. 😅 А и да кажа, че в Дания хич не се хранят здравословно, та нямам големи очаквания за болничната храна. 😢

# 444
Стига. Да не сте на по 13г. В моя град имаме четири болници и във всяка изискванията, практиките и методите са различни. Цените също. А докторите ни работят на всякъде Joy Дай боже да родим бързо и всичко да е наред. Пък тия 3-5 дена в болницата ще ги забравим. Днес се оплаквам на майка ми, че глада едни пелени за повиване Joy Тя ми разправя едно време по 18пъти на ден ги е изпирала на ръка, изварявала, сушила, гладила и повивала. Всеки ден. Сега памперса и айдеее Joy

# 445
А, то и сега някои перат памперси.

# 446
Чета...чета и не мога да не се включа вече. Изключително  много ме дразнят изказвания от рода колко напреднала е медицината в Англия и как в България едва ли не всичко е супер изостанало.
Ами нека ви кажа от личен опит,без да се опитвам да налагам мнението си. Родих първото си дете в България преди 12год. и съм изключително доволна. От Пловдив съм и родих при др. Йончев в Окръжна болница. Платих си за екип и нямам никакви оплаквания,а беше трудно раждане.
В момента съм в Англия и живот и здраве ще раждам тук. Честно казано много ме е страх. Не съм и предполагала колко е зле здравната система. Получих кръвоизлив  в 13 седмица и в спешното им отне 3ч. докато ме изпратят при гинеколозите за преглед,при което след като ме видяха на скан ми казаха,че детето мърда и мога да си отида в къщи без абсолютно  никакво обяснение на какво се дължи кръвоизлива. Наложи се да платя 200 паунда на частно за да ми обяснат,че имам хематом и да вземат мерки за кръвоизлива. Две седмица по-късно пак кървене,този път слабо и кафеникаво и разбера се в спешното отново 2часа без обяснение на какво се дължи. От там пак на частно за да ми кажат,че хематома се резорбира.
 В 20та седмица установяват,че плацентата ми е ниско,но ми назначават час за скан чак в 34та седмица! Е това вече е безумно!
Може би ако бременността  ти върви без проблем системата тук е ок,но ако не-казвам ви с ръка на сърцето,че е ходене по мъките.
Ако имах възможност щях да се прибера в България и там да родя. Но няма как да оставя дъщеря си за дълго време.
Пожелавам на всички здрави бебета и леко раждане! ❤

# 447
Аз си мушнах три корнита в багажа за болницата, да имам за всеки случай. Кой знае на какво ще станат в тези жеги Grinning

# 448
Аз много се чудя дали да си купя от тези еднократни гащи,в списъка от болницата ги искат, ама понеже аз ще съм секцио ще ми трябват ли? Пък и ми казааха че изобщо не са удобни и по добре да си нося мое бельо пък и ги гледах в лили дрогерия и  нещо не ми харесаха а и не знам кой номер да взема Laughing
Изпрахме на бебчо малките дрешки и пелени ,изгладено е всичко.Тия дни и багажа за болницата трябва да го приготвя . Ох нямам търпение да си го гушна вече малкото човече  Blush  а и като знам че съвсем малко остава Heart Eyes

# 449
Всъщност след секцио не държат ли после на системи? Чух, че повечето жени не усещат глад след това заради системите. А това за лигнина и памперса... След секцио ли е било? И всъщност при секцио не се ли слага катетър?
Лигнин и памперс след нормално раждане бях 😅 не дай си боже да им изцапам леглото и прозрачният чаршаф.
След раждането ми дадоха ориз със спанак, най-вкусната храна в живота ми, изведнъж усетих зверски глад след 18часа раждане.
Била съм и в частна болница. Голяма разлика има с държавната (изисквания какво да носиш). Но и в двете персоналът беше на ниво.

Общи условия

Активация на акаунт