На пазар във Варна - тема 58

• 29 160
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Наемателите регистрират наемодателя, като ползвател на колата.
За всяко нещо има вратичка 🙄

# 241
  • Варна
Ние купихме жилище точно на генералите, което отдаваме под наем.
Наистина не е просто една декларация...
Трябва на регистрираш наемателите, те да сменят талоните на колата заради адреса...
Не всеки наемодател го прави, а и не всички наематели имат желание.
Там няма празно жилище, така че и напускане на наемателя няма да стресне наемодателя.
Науспорим факт е, че местата там няма как да стигнат. Има и други такива зони в града.
Дано един ден се сетят за буферни паркинги.

# 242
Няма вариант за наемателите .
Особено за тези хазяи, които не отдават легално под наем .

# 243
  • Варна
Въпросът изобщо не е само за легалното отдаване.
Категорично отказвам да се регистрирам като ползвател на автомобила им и ако стане нещо мен да търсят.
Това няма връзка с легалността.
Че има много нелегално отдавани, има, но дори при тях има вариант за абонамент за синя зона, така че и това не е оправдание, а въпрос на договорка.

Едит:тези живущи, които се ядосват на работещите в районите с автомобили винаги са ме изумявали.
Всички те ли не работят и не са в същата ситуация?

# 244
Какъв е този вариант , че ми стана интересно ?

# 245
  • Варна
Просто регистрираш наемателя с постоянен адрес. Ти имаш право да регистрираш всеки в имота си с едно ходене в общината за 5 минути. Той вече си сменя документите на автомобила заради адреса, но той си остава ползвател и реално промяна нямаш.
Това обаче също не всеки го прави, а иначе се ползва и от работещи с близки или роднини в района.
Много новодомци има покрай синята зона.

# 246
Е да, ама този вариант е много кофти защото после всички писма от институции и т.н  ще идват в съответната квартира, а въпросния наемател вече може да не е в апартамента.
 А и тази смяна на Н-брой документи си е тегава процедура.  Талон на кола, лична карта. ..
Общинските паркинги поне сега ще се напълнят с ползватели .

# 247
  • Варна
Няма как без смяна в никой от вариантите.
Но символичната цена за синя зона спрямо гаражи и паркинги ги оправдава.

# 248
Или наемодателя (с постоянен адрес в синя зона) се вписва като ползващо лице в талона на наемателя/или което и да е друго лице, което иска да паркира в синя зона. Мои близки направиха така.

# 249
  • Варна
Инвестицията в смяна на документи си струва като се има предвид алтернативата.

# 250
  • Варна
За мен това със синята зона за живущите си е чист рекет от страна на държавната администрация. Никаква алтернатива не е предоставена, само пари се друсат.

# 251
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Или наемодателя (с постоянен адрес в синя зона) се вписва като ползващо лице в талона на наемателя/или което и да е друго лице, което иска да паркира в синя зона. Мои близки направиха така.
Дори и да се пише, че ползва автомобила трябва и смяна на талон. Сложна схема. Познавам хазяи, които вече. 10 години на тяхния адрес се водят други хора и по никакъв доброволен начин не могат да ги накарат да се от пишат от адреса,на който са живеели. Веднъж позволи да се регистрира някой при вас и после чакай да се разкара. Мисия сложна. Другото, което е на един адрес имаш право на 2 автомобила за Синя зона.

# 252
  • ВАРНА
На нашия адрес продължават да идват призовки и писма за човек бил наемател през 80-те.И в Общината се жалвахме-нищо.

# 253
  • Варна
Всичко това за наемателите не е необходимо, не е лошо да се прочете преди да се измислят подобни"гимнастики" : "На улици, булеварди и площади - общинска собственост, с въведен режим на почасово платено паркиране, се въвежда режим на локално платено паркиране на ППС, чийто ползуватели са от домакинството (по смисъла на §1, т. 2 от ДР на ДОПК) на собственици или наематели на обособени жилищни имоти". Когато си подаваш документите, прилагаш или нот.акт(собственик), или договор за наем(наемател).

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 10:28 от Dahlia

# 254
Малко я сменихме темата от "на пазар", но и мен ме вълнува този въпрос с паркирането. Не сме в синя зона, но не е изключено да се случи по-натам(близо сме до центъра). По-скоро ме вълнува сегашното положение запознатите, или някой ако е минавал през тази процедура да сподели. Как мога да закупя или наема паркомясто пред къщата ми (по особено е от блок), на тротоара  естествено, то няма къде другаде, не всяка къща има гараж.
Търсих в гугъл информация, но стигнах до задънена улица май. Оказва се, че не мога да го купя, понеже това е общинска земя, а за да го наема (което пак не е май 100%, че е възможно) трябва да представя съгласие от всички съсобственици, че нямат претенции да ползват паркомястото и те, което си е абсурд, (има къщи примерно с по 10 съсобственика, да не кажа и повече).

Някой купувал/наемал ли е паркомясто пред къща?

Общи условия

Активация на акаунт