На пазар във Варна - тема 58

• 29 151
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
На тротоар май няма вариант да стане.

# 256
Супер просто.Така и предполагах. Хем подлежа на глоба, ако паркирам така, хем не мога да наема. На пътното платно няма кака да паркирам, било то и в плътно дясно, ще пречим, нищо че е двупосочна. Просто улицата ще се задръсти, ако го направим.

Оптимиста в мен се надяваше, че може нещо да се направи, нямам и паркинг на близо.
Чу-д-ни-ч-ко

Излиза, че могат да ме глобяват всеки ден. Хахахаххаха

# 257
Цитат
Излиза, че могат да ме глобяват всеки ден. Хахахаххаха
Ами аз живея в Трошево, а и ние сме така. Пред нашата портичка не можем да паркираме, нито на тротоар, нито на платното (то едно платно), комшията пред гаража си не може да спре. Получаваме бележки по за двайсет лева всеки от нас вече по два пъти.

# 258
За място на тротоар може,ако като паркираш има два метра отстояние и собственика на тротоара(общината демек) разреши.Вижте пак в ЗДвП,сигурна съм на 99%.
При нас откакто е зона,места винаги има,преди обикаляхме по 30 мин понякога да намерим.

# 259
  • Варна
Сега се сетих. В Трошево, близо до училището Чинтулов, единия тротоар го наредиха с редица колчета. Откъм платното има места за коли, една след друга да се наредят, а откъм оградата на градината има около метър и нещо за пешеходци. Помежду им има редица колчета. Като излизам по-късно може да снимам да видиш за какво става дума. Общината го направи. Евентуално, ако вашият тротоар е достатъчно широк, да подадете молба да го направят по този начин, но не знам дали дори тогава има вариант да си запазиш свое място.

# 260
За място на тротоар може,ако като паркираш има два метра отстояние и собственика на тротоара(общината демек) разреши.Вижте пак в ЗДвП,сигурна съм на 99%.

Да, разбира се, така е. Тази част от закона я знам, но няма как да се оставят 2 метра отстояние (сега също оставам, но по-малко, колкото за детска количка примерно), понеже те старите тротоари не знам дали изобщо са широки общо толкова. Мога да оставя толкова място(2м) само, ако спра с двете гуми на пътното платно. И какво излиза? За да не ме глобят, ще преча на движението и разминаването на автомобилите по улицата. + бонус, риска някой да ме надере или да ми отнесе огледалото.
Ами чудно са го измислили, какво да кажа.

Хай, знам я улицата, това е супер решение наистина, но тя е доста широка. При нас това е невъзможно да се осъществи.

Само да се допълня. Привърженик съм на синята зона, на мен ми е по-удобна. Нямам проблем да си плащам, както за паркиране в центъра, така и пред домът ми.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 12:23 от deede

# 261
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Няма опция за наемане на паркомясто пред дома. То дори и Синя зона не ти гарантират място пред дома, а имаш обхват от съседни улички, на които може да паркираш безороблемно. Това, че си платил, не ти дава право да вършееш безплатно Simple Smile из цялата Синя зона.

# 262
  • Варна
То дори и Синя зона не ти гарантират място пред дома, а имаш обхват от съседни улички, на които може да паркираш безороблемно. Това, че си платил, не ти дава право да вършееш безплатно Simple Smile из цялата Синя зона.
Не са съседни улички, а право за паркиране в границите на конкретна подзона, което е доста обширна територия, особено 9-та, вкл. Генералите.

# 263
Няма опция за наемане на паркомясто пред дома. То дори и Синя зона не ти гарантират място пред дома, а имаш обхват от съседни улички, на които може да паркираш безороблемно. Това, че си платил, не ти дава право да вършееш безплатно Simple Smile из цялата Синя зона.
Само в твойта ди подзона вършееш,ние дори изрично питахме за границата,понеже е паркинт там,и ние и съседите от долната подзона имаме право.

# 264
  • Варна
deede, аз я чаках с голямо нетърпение, но от работещи в синя зона не е чакана.
Винаги има доволни и недоволни.
За мен също сега се намират места, много по-организирано е, добре е, но има зони, в които местата не стигат, а въпреки всичко кооперации никнат като гъби с гаражи и паркоместа само по документи. Един голям паркинг няма в този град.
Сбъркана работа..

# 265
Сбъркани са тия, дето дават разрешение за строеж, без да има подсигурени по две паркоместа на апартамент, както знам от позната, че е в Испания, сигурно и навсякъде по света.

# 266
  • Варна
Те ги имат на документи, но неизплозваеми част от тях.
Така са разчертани и на такова място, че кола няма как да влезе.
Познати строители строиха кооперация до нас, искахме да вземем паркомясто, но беше невъзможно, защото имаха 6, а реално използваеми е.
Друга съседва кооперация пък е с такива гаражи, че само кола от най-малките влиза и то на ръба. Не знам точната дължина, но са само за минитата на всяка марка.

# 267
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте.
Дайте идеи къде да търся евтина входна врата,до 300 лева с монтажа.

# 268
  • Варна
Здравейте.
Миналата година бях купила от Практикер за 180 от китайските. Бяха на промоция.

# 269
Здравейте.
Миналата година бях купила от Практикер за 180 от китайските. Бяха на промоция.
Ако не сте си купували скоро врати, обърнете внимание с каква широчина я вземате и дали може да влезе мебел през нея. И 5 см са от значение.

Общи условия

Активация на акаунт