На пазар във Варна - тема 58

• 29 136
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Да запитам майките с малки дечица, които пътуват с градския транспорт: трябва ли задължително  да имам документ/карта за детето (на 1 год.), или мога да й платя билет, за да пътувам с нея в автобуса? Извинявам се , че въпросът не е съвсем по темата.

# 361
Децата до 7 год се возят безплатно. Не разбирам много въпроса.

# 362
  • Deutschland/HE
Преди десетина години имаше кампания и вадих специарна карта за пътуване на сина ми, трябваше снимка и акта за раждане, ходих в пункта за продажби до училище Димчо Дебелянов, но никога никой не ми я поиска. Това е документ да удостоверява застраховката на детето при пътуване.

# 363
  • Варна
Децата до 7 год се возят безплатно. Не разбирам много въпроса.

Ако нямам такъв документ, мога ли просто да платя на детето билет и да се возим ,без да ни правят проблем?
Осъзнавам, че малко глупав ми е въпросът, но не знам на какъв служител ще попадна.

# 364
  • Deutschland/HE
Отиди и попитай в пунктовете за продажба на карти и там ще ти кажат, аз съм вадила на сина ми.

# 365
Моите деца вече са големи, но съм се качвала и с двамата,никой никога не е поставял въпроса, точно преди десет години са били в тази възраст.Пътувала съм и до Кранево в частните маршрутки,никога не са ме карали да плащам или удостоверявам. Ако ще ползвате редовно транспорта, си извадете карта. Ако е инцидентно не зная дали си заслужава.

# 366
Аз издадох такава карта на сина ми, когато беше на 4 месеца, макар че вече за цяла година да сме пътували 4-5 пъти. Издаването ѝ отнема по-малко от 5 минути, нямаше и опашка на пункта на Д. Дебелянов. Не мисля, че някой би ви продал билет за детенце на 1 Simple Smile Просто са освободени до 6 години...

# 367
  • Под Слънцето
Момичета, спешно издирвам човек от орифлейм. Нещото ми е на свършване, а трябва да запася.
Ще чакам зад ъгъла на лс.

# 368
  • Варна
Да, за деца до 7 г. се вади карта само от пункта на Д. Дебелянов, с акт за раждане, без снимка (поне миналата година беше така). Важи 1 година. В автобусите я искат много рядко. Ако не пътувате често няма смисъл от нея. И аз ще ходя за карта на детето тези дни, че неговата изтече.

# 369
Извинявам се, че връщам темата на Синя зона , но Сега минах през Централна поща и зад нея табелата е все още покрита ,  а и не е разчертано .
В такъв случай активна ли е Зоната там или все още не ?

# 370
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Активна е. Не се заблуждавайте, че не е разчертано. Пример мога да дам за паркинга срещу Айсберга на Пирин. Не е разчертано, но редовно слагат скоби и служителите се въртят
Разчертаването не е гаранция.
Относно картите за деца са задължителни или билет. Те се издават на гърба на сградата за издаване на пенсионерските карти. Аз доста време се скатавах, но изкарах на детето, че много мрънкаха. Даже изкарах две, че като пътуваш с дядо си да не разменям карти. Казахме, че сме я загубили и изкарахме втора след време.

# 371
Активна е. Не се заблуждавайте, че не е разчертано. Пример мога да дам за паркинга срещу Айсберга на Пирин. Не е разчертано, но редовно слагат скоби и служителите се въртят
Разчертаването не е гаранция.
Относно картите за деца са задължителни или билет. Те се издават на гърба на сградата за издаване на пенсионерските карти. Аз доста време се скатавах, но изкарах на детето, че много мрънкаха. Даже изкарах две, че като пътуваш с дядо си да не разменям карти. Казахме, че сме я загубили и изкарахме втора след време.

Ама табелата е покрита с чувал още , нали само когато е открита е наистина активна. ....
Оттам идва и заблуждението ми в момента.

# 372
  • Варна
Е то остана при скрита табела да те глобят и това вече ще бъде върхът на безочието! Снимай обстоятелствата, ако трябва се разправяй после - няма как при положение, че липсва информация (защото е скрита под чувала) , да знаеш дали има някакво ограничение или не. Когато знакът е закрит, презумпцията е, че не е валиден.

# 373
  • Варна
Ама всички табели в околността ли са закрити? Щото, ако е само една, може някой разсеян да е забравил да махне найлона. И тогава ще й праснат скобата като стой та гледай, пък после разправии... С дебили не се излиза на глава. Аз бих платила. 1-2-3 лв на са от значение в сравнение с алтернативата, която е кофти.

# 374
  • Варна
Здравейте!

Някой знаели как вървят цените на тортите (на парче) в сладкарницата "Cherry by Mary" ?

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 11:59 от Velina_p

Общи условия

Активация на акаунт