Десетокласници 2020/2021

• 38 550
  • 780
  •   4
Отговори
# 225
  • София
Добре, че ми напомни за Тютюн. Ще я дръпна и аз от Читанката. Няма нужда да си мъти главата с глупости.

# 226
  • В светлината на слънцето
Колкото по-гаден е тестът, толкова по-сигурно е, че е взет правилно. Уви, точно такова трябва да е усещането - все едно ти бъркат в мозъка през носа. Иначе резултатът не е сигурен. На майка ми й правиха, тъй като се наложи да влезе в болница по спешност (не ковид, но достатъчно сериозно, за щастие отхвърлиха най-тежката диагноза).
Ние по ред причини се отказахме тази година от морето. Наборката е на море де, на лагер.

# 227
  • Варна
Купувам. Някои от нещата не си спомням да сме ги учили - Нежната спирала на Радичков и Дърво без корен на Хайтов. И Тютюн съм купила, защото ще изучават нецензурираната версия. Отделно, някои от нещата имат много хубави нови издания - например поемата Септемврий на Гео Милев и Моторни песни на Вапцаров имат нови фонотипни издания с художествена стойност, които са истинска наслада, а други - като Вазовата епопея - са събрани в нови юбилейни бройки със същите художествени качества.

# 228
  • София
И ние си взехме такова юбилейно издание на Вазов. Наистина е красиво и удоволствие да го разлистваш.
Иначе в Гърция за сега ми се струва по-безопасно да се почива. Ние сме с кемпер и сме независими от хотели и ресторанти.

# 229
Благодаря ви за поздравленията!Но айде да не го хвалим чак толкова.Днес ми е сърдит,че не го пускаме на море с приятели.
  Представяте ли си?!Чак пък и се сърди.
   Аз също предлагам от моите книги, ако нямам купувам,но не всички.Утре ще си ходя до Плевен да взема мама малко да ни гостува,а тя има уникална библиотека.Мисля да наема някои неща,докато се прочетат,после връщаме.

# 230
  • София
И девойката имаше мераци за море с приятели, била почти на 17. Казах й, че ще говорим, когато стане почти на 18. Joy

# 231
Оф,начи не съм сама!

# 232
  • София
Моят е почти на 16... Joy
Казах му, че ще преразглеждаме някои условия, когато ги навърши, които разбира се ще влязат в сила другото лято, щото това ще е свършило. Satisfied
Самостоятелно море не по-рано от 18!

# 233
  • София
Скиорче, кога смятате да тръгвате за Гърция? Защото сега чета това https://www.standartnews.com/svyat/grtsiya-zatvori-tsyalata-si-g … nitsa-431182.html
Ох, редактирам се, журналята пак недоразбрали и недопорчели https://mfa.bg/bg/situationcenter/26064

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 19:54 от sanaka

# 234
  • София
Sanaka, трябваше да тръгнем днес, но вчера и ние прочетохме това и без да разсъждаваме се натоварихме за 30 мин. като за евакуация и в 10:30 бяхме на границата. Някак не си представихме след десетина дни да правим пак изследвания за още 400 лв. Още по пътя стана ясно, че някой изрод реши да се изгаври с и без това обтегнатите нерви на хората и ни “пуснаха по пързалката”, но решихме да не се връщаме. Успяхме да минем и без кюар код, който трябваше да се генерира в полунощ. От пср- тестовете погледнаха само най-горния, но казаха, че искат 4 бр. отрицателни. Така, че не трябва да се рискува. Сега сме се паркирали на плажа на Неа Ираклица. Тук е около 40 градуса. За съжаление за днешния ферибот няма места и ще висим до утре. Тръгнали сме за Лимнос, че моите са кайтисти. (Аз момиче за всичко:))))

# 235
  • София
Страшни малоумници има сред журналистите! Чели на сайта на Външно, видели "сензация" и айде копи-пейст с гръмко заглавие с удивителна. Що да се морят да дочитат съобщението до края? Smirk
Нищо, важното е, че сте вече там и ще си изкарате супер. Simple Smile

# 236
  • София
И ние отказахме резервацията за Гърция Sad
Семейството, с което щяхме да ходим са с 3 деца и сумата за тестове изглежда ужасяваща!
Толкова ме е яд на гърците, че направо си мисля, че и догодина няма да искам да отида там.

# 237
  • София
Гърците се тупат в гърдите,че имат малко заболели,но аз не им вярвам. Мисля,че съзнателно го укриват, за да си спасят сезона. Няма да им е за първи да лъжат в цифрите.

# 238
Тази година, каквото и да съм планирала/предплатила дългосрочно - греда. Laughing
Резервацията на Евия, направена окт.2019 - отмених, годишна карта за градския транспорт купена края 2019  - сега съм хоум офис; карта за театрите от февруари  - затвориха ги, школи за децата от мин. година - минаха онлайн...Колко планове отпаднаха още.
Понеже обичам да се организирам отрано - на ти тЕ:  2020!. JoySmiling Imp
Сега най-далечният ми план е за август. Laughing

# 239
  • В светлината на слънцето
Вижте сега, нали се сещате, че с тези 70 милиарда, които ще получат, гърците вече са си спасили сезона. Така че хич не им пука в момента дали ще имат или не туристи. Дъщеря ми беше на лагер в Равда. Едната вечер са се организирали и с учител са ходили на дискотека в Слънчев бряг. Вход - 40 лв. Само вход, консумацията вътре си е отделно. Грубо им е излязло около 60 лв на човек (като не са пили нещо кой знае какво, а безалкохолни коктейли). Тоест - 30 евро. За около 60 евро в Гърция 5 души се “освинваме” с качествена храна и пиене, като даже не успяваме и да изядем всичко. Да не говорим за разликата в отношението и обслужването. Та ще си има опашки за влизане в Гърция, независимо от PSR и другите изисквания. Ентеровирусните екстри на нашето море даже не ги слагам в сметката. За толкова години в Гърция, как пък веднъж не ни се случиха. Та колкото и да съм патриот по отношение на родната природа и красоти, в това число не включвам почивка на родното море.

Общи условия

Активация на акаунт