НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 4

• 45 699
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, искам да ви попитам дали според вас това са контракции? Цял ден ме боли кръста и ми е некомфортно, то и вчера ме болеше като в ПМС. Но от преди 20 минути както си лежах и си търсех поза за кръста изведнъж целият ми корем се стегна много силно, сякаш е в колан. Нямах болка, отпусна ме бързо. След известно време пак се повтори същото. После ми омеква коремът и усещането изчезва.

# 631
Дух, според мен са контракции.
Точно така ми ги описа момичето, с което лежах заедно в болницата.

# 632
Дух, това стягане и втвърдяване на корема са контракции, т.нар. подготвителни, но това че те боли корема като пмс + кръста не би трябвало. Да не си се пренатоварила вчера или днес или пък ядосвала. Лягай и си почивай, всичко ще бъде наред Simple Smile

# 633
Благодаря ви Heartbeat

# 634
Не че съм лекар, но съм го преживяла същото, та няма да е зле да пиеш Магнерот 3×1, за да облекчиш положението. Това е профилактична доза. Аз при първата бременност и в болница лежах и ми го вливаха четири дни на системи заедно с Папаверин. Сега пак имам същите усещания и директно си го започнах. Като го пих няколко дни и ме отпусна.
Разбира се, консултирай се с лекар, но не отлагай. Тези контракции са доста често срещани след 20 г.с.

# 635
Аз пия Алеракт, който включва магнезий. Бях питала за магнерот, защото като спортувах пиех него, лекарката каза, че за мен е по-добре Алеракт

# 636
Добре, щом пиеш. Аз лично този медикамент не съм го чувала, не съм го пила.
По-скоро ми стана интересно защо е казала, че за теб той е по-добрия вариант, но тя си знае.
За болките аз пиех нош-па.
Дано отминат, че не е добре с тях.

# 637
  • София
На мен АГ ми изписа 2х2 магнерот още в 18-19гс, преди да зная изобщо какво е контракция. Каза че е добре да се запълнят магнезиевите депа. Аз реших и да пусна изследвания - еми магнезият беше под долна граница. Въпреки това пия само по 2 вечер.

# 638
И аз имам няколко краткотрайни стягания на корема от снощи досега, без болки. От 9-та седмица ми замениха но-шпа с алеракт 2х1 ( в 1 табл. има магнезий 225 мг, В6 и алфа липоева киселина, която е антиоксидант). Мисля си, че вече може да е недостатъчна тази доза магнезий, ще питам на следващия преглед. Иначе съм активна, нямам оплаквания, движа се доста. Не знам доколко са опасни подобни контракции в 22 г.с. и как точно да ги следя.

# 639
Малага, в Магнерота, който аз пия в момента има 500 мг., а аз пия по 3 на ден.  Преди съм пила максималната доза от 3×2. Сега пия по-малко, но не съм съвсем без никакви стягания. Може би ще я увелича, но ще изчакам и аз да се консултирам. Всъщност и да я увелича няма да има проблем. Предният път я пих от 21 г.с. до 37-38 г.с.

# 640
Малага, в Магнерота, който аз пия в момента има 500 мг., а аз пия по 3 на ден.  Преди съм пила максималната доза от 3×2. Сега пия по-малко, но не съм съвсем без никакви стягания. Може би ще я увелича, но ще изчакам и аз да се консултирам. Всъщност и да я увелича няма да има проблем. Предният път я пих от 21 г.с. до 37-38 г.с.

Виж листовката на магнерота, съдържанието на магнезия в 1 т. е ок 37 мг. (по спомен). Малко е объркващо , и аз в началото си мислех, че са 500 и че е ужасно много.

# 641
Аз питах на предната консултация има ли максимална бройка контракции за деня, понеже по едно време доста често ме стягаше и не знам кое е нормално. Лекарката ми каза, че това с контракциите не е съвсем точна наука, примерно не може да се каже до 5 броя е нормално или не. Каза да ги броя и да им меря секундите, които ме държат. Също да засека кога ме стяга- когато се разхождам, лежа, готвя и т.н  и вече с един такъв  готов профил може да питате докторите си кое е нормално и кое не и да ви кажат какво да пиете и какво да не правите. На мен ми увеличиха Магнезия с Магнерот 3 х 2 + 3 х1 но шпа, казаха че организма, което не може да усвои го изхвърля, няма опасност от предозиране. Но с болки и крампи в краката осъзнах че явно не го усвоявам магнезия, та го намалих и спрях но шпа и сега нито имам крампи, нито контракции Joy  не знам как стана
А забравих да кажа- контракции на пълен пикочен мехур не се броят , просто матката се дразни и свива Simple Smile

# 642

Виж листовката на магнерота, съдържанието на магнезия в 1 т. е ок 37 мг. (по спомен). Малко е объркващо , и аз в началото си мислех, че са 500 и че е ужасно много.
Сега прочетох, че 500мг е активното вещество магнизиев оротат дехидрат, което е равно на 32,8 мг. магнезии. Благодаря за корекцията. Сега научавам тази подробност.

# 643
Аз съм на магнезиев диаспорал 300, в който има около 295мг чист магнезий. Но понеже въпреки него имах силни крампи в краката, особено вечер сега пия по две прахчета. Контракции си имам по 5-6 на ден, но са неболезнени. Корема често ме боли, но по-скоро от колита. Предимно ми се стяга като седя, но на няколко пъти и легнала.
Бъбли питах моя АГ и той каза, че не е страшно щом са неболезнени и са малко на брой. Каза да не си давам зор много, много и да пия но-шпа. Пия и все още утрогестан. Не знам ама май на последния преглед не ми измери правилно шийката. Стартирах с шийка 37мм, след това 3-ма АГ-та я измериха 32-33, а сега той я измери 38. Била ми затворена, но се видя един тъмен кръг, който според него е жлеза. Не ми се връзва нещо и дано не се е объркал. Абе трябва си стриктно следене на шийката. Сега съм чак на 17.08 на преглед.

# 644
На мен досега не са ми я мерили шийката и започвам да се притеснявам, а и аз не си почивам изобщо. По цял ден съм на крак и все нещо върша. Може би трябва да намаля темпото, ама с малко дете е доста по-трудно. Факт е, че по време на предишната бременност си почивах повече.

Общи условия

Активация на акаунт