Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 814
  • 264
  •   1
Отговори
# 60
При неадекватна цена имотът може да се продава и години наред. Питай я колко време иска да имате вземане-даване макар и косвено и не е ли по-добре всичко да приключи възможно по-скоро и с по-малко загуби и разтакаване.

Питах я и не я интересува иска да е на чисто продължава да мисли че скоро ще се продаде. Мога само да се надявам до края на годината да  и дойде малко акъл в главата и да се усети за да не се стига до там банката да го вземе.
То до края на годината е времето да го продадете. Бавно, но сигурно се върви към рецесия и цените на имотите ще тръгнат надолу най-вероятно. Аз така си купих апартамента в края на 2010 на половин цена спрямо сегашната му и спрямо 2008. Може наистина да е по-добре да поемеш дълговете, ако не иска допълнителни дивиденти тя и да го продадеш после за колкото прецениш, без да се занимаваш с нейните капризи.

Да вариант е но по този начин аз ще съм се завлякъл с кредити защото знам че няма как да се вземе толкова много за апартамента а тя ще е на чисто

# 61
Провери ли, колко и дължиш, ако вземеш ти имота? Може да ти е по-изгодно да и изплатиш каквото е дала и после сам да го продаваш.

Съгласна е да го прехвърли на мен само и единствено ако взема всички кредити а тя остане на чисто

Аз така се разведах. Взех всички дългове, че и платих от горе. Към момента не съжалявам, но беше тежко чисто финансово.

Ако не иска да и платиш вноските, направо си на +. Вземи изцяло собствеността с дължимото и тогава сам ще си решаваш дали да го запазиш или продадеш.

Да го запазя неискам а за продажба знам че немога да взема цялата сума и така аз ще остана с кредити а тя на чисто. Малко няма логика

# 62
Провери ли, колко и дължиш, ако вземеш ти имота? Може да ти е по-изгодно да и изплатиш каквото е дала и после сам да го продаваш.

Съгласна е да го прехвърли на мен само и единствено ако взема всички кредити а тя остане на чисто

Аз така се разведах. Взех всички дългове, че и платих от горе. Към момента не съжалявам, но беше тежко чисто финансово.

Ако не иска да и платиш вноските, направо си на +. Вземи изцяло собствеността с дължимото и тогава сам ще си решаваш дали да го запазиш или продадеш.

Да го запазя неискам а за продажба знам че немога да взема цялата сума и така аз ще остана с кредити а тя на чисто. Малко няма логика

Без да дадеш някакви цифри е трудно да те съветваме, но не бих ти препоръчала да влизаш в такива детайли.

Посъветвай се с адвокат и финансов съветник. Понякога се налага да си купиш свободата. Не обвързвай чисто финансово решение с емоционално. Дори и да ти се иска и тя да понесе дискомфорт, най-важното е ти да си оплетеш кошницата, а това, с обида и емоция няма да стане.

# 63
За щалост е така опитах се да и обесня това даже и предложих да отиде и до адвокат за консултация за да разбере за какво става на въпрос но неиска да ме чуе. По важен в момента и е новия приятел който се оказа че не е много нов ако ме разбирате
Ами говори с приятеля й - може той да схване каква е ситуацията и накрая да понесе и той последици (ако смята да се застоява с нея). Другият вариант да кажеш на нея или на него, че заминаваш за чужбина, спираш да плащаш и тя да се оправя както иска. Заемът е на двама ви и ако не могат да открият теб, ще търсят всичко от нея. Това дето иска да е на чисто е поредното доказателство, че е нагла сметкаджийка. Може да се каже, че си се отървал - да му мисли новият, че и той ще бъде натоварен с фантазиите й.

# 64
  • София
Авторе, нали ти също си харесал апартамента и си имал желание да го направиш свой дом?
Не разбирам, защо сега решаваш, че не го искаш, дори това да е изход от ситуацията?

Ако поемеш кредитите и станеш ти собственик, ще бъде на цената, на която е теглен заема.

# 65
Очеизвадно не са се разбрали с прехвърлянето, момата иска да си избие И колата и още някакви разходи , а не само ипотеката. А авторът не е съгласен да й прави такъв подарък, след като му е бивша, че и май му е кръшкала.

# 66
И двамата съвсем без загуба не могат да излязат от тази ситуация.
Разбирам защо не иска вече апартамента. Ако се е преместил заради нея, от какъв зор да остава там и изплаща години наред някакъв апартамент, който не иска и не му трябва. От друга, не разбирам какво се мрънка и обсъжда още. Нормалните стъпки за решаване на проблема се дадоха още в първите страници. Или се предоговаря кредита и ипотеката, взимаш апартамента и после правиш каквото искаш с него, или и двамата се отказвате и го продавате. Щом тя иска второто, пробвайте с продажба. От философстване каква е лоша и как искала да излезе на чисто, пък той оставал с дългове, полза няма, а времето (предполагам и вноските) си вървят...
Зорът май е, че тя прибира колата, купена с част от някакъв друг кредит Wink Т.е., тя си я кара "на чисто", той я изплаща. Ама то затова се мисли, когато се взимат пари и купуват скъпи неща.

# 67
Купили са го за 55 000, сега тя иска да го продадат за 74 000. Това е много голяма разлика. Естествено, че е зор. И аз да съм, нямаше да искам да придобивам имот, плащайки чуждите дългове. Той затова и авторът се е навил на продажба, обаче момата си държи на високата сума.
Това жилище няма да се продаде за 74 бона.

# 68
Здравей 7iSh0, първо трябваше да пуснеш тема във раздел Финанси, Кредит и лизинг.Второ,  банката кредитор си има сайт, там е написан и-мейлът за клиенти, похвали, оплаквания , въпроси. Този и-мейл задължително се чете , разглеждат проблема в централата и няма начин да не го отразят, както примерно да се оплачеш на кредитната инспекторка в твоя офис, която може и да не те вземе на сериозно.
Описваш проблема стегнато, без излишни емоции и "тя каза", пък " аз ѝ казах". Вземи решение какво искаш да правиш с апартамента и го напиши, така ще имаш кореспонденция с банката, която ще ти послужи при възникване на бъдещи проблеми.
Най-най глупавото е да спрете да плащате вноските.Докато се стигне до продажба на ипотекираното жилище, ще ви звънят, ще ви привикват на срещи, ще има сериозни начислени лихви, накрая ще дължите след продажбата суми на ЧСИ.Предполагам договорът е сключен така, че отговаряте с цялото си имущество, ако нямате запор на заплати .

# 69
Булката иска да продаде апартамента със солидна печалба, която да покрие другите разходи- завършване, кола, вероятно и похарчени за други цели пари. Което естествено няма как да стане, при сегашното положение. Оставаш заложник на нейните мераци, за момента това е положението.
Адекватен съвет могат да ти дадат в банката, при това безплатно. Отиваш както ти казаха в горния коментар, обясняваш каква е ситуацията и от там ще ти кажат какви са възможните варианти. Би трябвало да има решение, но казуса определено е за хора с опит в такива отношения. Също можеш да поискаш съвет в lex.bg аз съм ползвал сайта и до известна степен можеш да получиш някакви адекватни коментари.

# 70
Казусът не е нито юридически, нито финансов, нито банков, това е проблемът. Те съвет ще дадат... ама после пак опира до булята.

# 71
Аз не разбрах, сега и двамата ли си делят вноските или само той плаща (или никой не плаща) по кредита? Ако е само той, да си пази вн. бележки, за да доказва после, че тя не е участвала финансово от еди колко си месеца.
Странна е цялата ситуация. Самоучастието колко е било и кой от двамата го е осигурил?

# 72
Аз не разбрах, сега и двамата ли си делят вноските или само той плаща (или никой не плаща) по кредита? Ако е само той, да си пази вн. бележки, за да доказва после, че тя не е участвала финансово от еди колко си месеца.
Странна е цялата ситуация. Самоучастието колко е било и кой от двамата го е осигурил?

Аз превеждам на нея половината вноски а от банката ги дърпат автоматично от нея пазя си бележките. Самоучастието беше мое но само за таксите по банката агенцията и нотариуса. Цялата сума за апартамента и отгоре е от банката.

# 73
Имам още едно питане за което на някой може и да не му хареса но пак казвам неискам да правя мръсно а просто да се подсигуря по някакъв начин. Та аз съм все още в апартамента докато ми изтече предизвестието но след това би трябвало да остане празен но имам странното предчуствие че тя ще се върне тук да живее с новия. Ако неплатя сметките за ток и вода от енергото ще дойдат и ще го отрежат но са на нейно име и незнам дали няма да и направят някакъв проблем заради тези сметки. Неискам да и правя мръсно заделил съм парите за сметките и ще ги платя при продажба или ако се стигне до там банката да го вземе просто искам да се подсигуря че няма да живеят тук а аз да плащам вноски за апартамента. А и другото което е че дори и някой да дойде на оглед и иска да го купи но за по ниска цена от тази която тя иска ще ги изгони и така може да се протака с години а аз няма как и да разбера даже.

# 74
Водата никой няма да отреже, тока и да го спрат, срещу определена такса се пуска отново.

Не разбрах за какво предизвестие говориш?
Ако в нотариалния акт и двамата сте собственици, никой не може да те помести оттам. Тя щом не иска да е там, да си живее където ще. Но пък може наем да ти поиска. Както и ти на нея, ако тя с новия се нанесе там!

Апартаментът пуснат ли е вече за продажба?
Опитайте да го продадете с мебелите. Тя е права да иска по-висока цена от покупната. Май не си споменавал дали старо или нова строителство сте купували, но при всяко положение е имало довършване/ремонт и обзавеждане. Ако сте прави кухня и баня, слагали/сменяли настилки, дограма + боядисване и пр., нормално е цената на апартамента да се вдигне и дори да намерите купувачи за новата сума.
Пуснете го на пазара и вижте какво ще излезе.
Каквото и да излезе обаче, щом колата е купена с общите пари, редно е да ти върне парите за нея. Както и внесеното за агенции, банки и пр. покрай покупката.

Общи условия

Активация на акаунт