Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 821
  • 264
  •   1
Отговори
# 240
Уф, нямате понятие от ипотека.
Нямат! То затова се изписаха 20 страници с ала-бала. И с тръшкане за една кола от 2000 лв Simple Smile

На банката й е все тая дали Иванчо+Марийка или Гошо+Пена ще плащат ипотеката за имота, стига да имат доходи за това. Нито ще им диктува цената на имота. Ако щат и на половин цена могат да го продадат, ако намерят мераклии и на двойна, пак й е все тая Simple Smile За банката в случая е важно да си върне парите по кредита, без значение дали кеш или с нов кредит. Дори с всичките нови такси и таксички за прехвърляне, заличаване, преразглеждане, погакяване или каквото правят там, ще е на печалба Simple Smile Че май има и някакви наказателни при предсрочно погасяване на кредит.
И да, те пари няма да видят, борбата наистина е да се отърват от кредитите и да не се увътрят. Или ако се увътрят, поне да не е с много.
Затова съвета за един добър адвокат хич не е неуместен!

# 241
Не мисля.

Преди и аз мислих така, но сега младежът иска отмъщение и ще загуби много.

Птицата ли каза за мъжа колата и жената Simple Smile.

Да си опича ума и да действа трезво, а не с нараненото его.

# 242
Пак да кажа, че такова мятане в крайностите от "аз ще купя апартамента" до "не искам никакъв апартамент, трябва да се продаде дори на ниска цена" за някакви 2-3 седмици, е показателно за характера на човека, с когото тази жена се опитва да скъса.

# 243
Аз съм на мнение, че трябва да пробвате да го продадете максимално на печалба, ако не можете, поемете вие ипотеката изцяло.
Иначе ще изплащате дълго време нещо, което след 2/3 години даже ще забравите как е изглеждало отвътре.
Не действайте импулсивно и воден от емоции, много пари са това. Как си го представяте, да хвърлите на вятъра пари за половин жилище? Не се отказвайте от настоящия град с установената вече работа и кръг от приятели. Вашата бивша не е единствената жена там.

# 244
И да, те пари няма да видят, борбата наистина е да се отърват от кредитите и да не се увътрят. Или ако се увътрят, поне да не е с много.
Така е, но изглежда, че Тя се смята за хитра и е решила, че Тя ще е на нула или даже на печалба, а Той трябва да е прецакан - за наказание и защото е по-глупав (според Нея - може би и новият приятел налива масло в огъня на принципа "мани го тоя мухльо, нека плаща"). И докато мечтае колко е хитра накрая ще се чуди, защо не е прибрала някаква реална цена няколко години по-рано и без дълги драми. Като нищо докато продаде апартамента и новият ще й бие шута.

# 245
Хайде пак Joy
Ако продадат на добра цена и се отърват от кредитите (и двамата!), както тя иска, в какво точно ще се състои неговото прецакване?

# 246
Хайде пак Joy
Ако продадат на добра цена и се отърват от кредитите (и двамата!), както тя иска, в какво точно ще се състои неговото прецакване?

Ам прецакала го един вид, че станало на нейното... Пълни глупости. Да си събира акъла автора, че туй не са 100/200 лв. Да упълномощи някой негов близък, който ще е с достатъчно ясна мисъл и ще му следи интереса, щом сам не може.

# 247
  • София
Като иска купувачът да разбива и сменя, да го прави. Те са в правото да си търсят купувач, който ще им покрие разходите.
Вие пък сте много интересни. Купили нещо за х лв., вкарали още n на брой, но ще продават за х или под него, щото в бг-мама така са решили... Simple Smile
Жената много разумно се стреми към сумата х+n. Нищо чудно да е с икономическо образование Joy

Нищо не знае той Simple Smile В началото искаше да вземе той апартамента, после искаше да се отървава от него, да не била само тя на чисто, сега мисли ток и вода да не плаща, за да й ги спрат... Човекът иска да отмъщава - ти така на мен, аз пък така на теб!  Разбираемо е, много му е прясно още, ама от фасони полза няма.
Като е завишена цената, ще постои апартаментът на пазара, ще видят, че не става, ще я намалят.
Дай пък сега даром да го връчим на някого, само за да стане по-бързо!? И после, като се усети, че е вътре с едно 10000 поне, той пръв ще писне.

Ама какви точно са според вас интересите на момичето? Да си държи там едни кредити и една ипотека, по които да внася всеки месец някаква сериозна сума, изплащаното жилище да стои празно или обитавано от бившия, а тя да живее някъде другаде. Мнооого й е в интереса, няма що.
А, да, кола имала!? Кой знае каква лимузина на старо са купили Simple Smile

Съмнява ме да е с икономическо образование, иначе ако имаше поне малко такива познания, точно в тоя момент не би го пуснала на тая цена, а би взела ипотеката и би изчакала по-светъл момент в който да го пусне на исканата от нея цена. Като постои няколко месеца, то и пазарната му цена няма да е сегашната, а най-веоятно ще е по ниска.
Интересите на момичето са ясни - да излезе без дългове, но вместо да постигне това, ще затъне в по-големи с тие си действия. Няма разумен поглед на нещата. И да - меркантилна е за мен. Няма как да не е, след като иска да си запази дивидентите(колата), без да даде и стотинка и да излезе начисто.
Той пък също има други полезни ходове, които вече ги казах, но заради разбираема обида, не желае да ги приложи. Аз като цяло изобщо не разбирам този тип сделки за закупуване на имот, но това не е въпроса на автора и затова не го коментирам.

# 248
... точно в тоя момент не би го пуснала на тая цена, а би взела ипотеката и би изчакала по-светъл момент
Как да вземе ипотеката? И къде да си я носи Simple Smile
Подразбра се, че всеки от тях поотделно не може да получи одобрение от банката за ипотечен кредит. Явно, и двамата не са с достатъчно големи заплати за кандидатстване и получаване на такъв. Одобрили са ги, когато са били заедно. Сега са разделени, с един имот на двамата, както и 2 общи кредита за над 70000.
Продажбата на имота е единственото решение. Разумно е да се търси най-добрата цена.

И стига с тази пършива кола за 2000 лв. При това тя половината е платила с половината от общия кредит. За него остават 1000! Да си ги иска!
Ега ти и аритметиката! За да не би случайно да се минеш с едни 1000 лв., сам се натискаш да се увътриш с 10 000 Rolling Eyes

# 249
Ох, моля ви. Кола, която струва 2500 лв. не е актив, а жив пасив.

# 250
Ох, моля ви. Кола, която струва 2500 лв. не е актив, а жив пасив.

Абе недейте така, има си попадения. Моята я взех за 4 бона преди 4г,  изглежда фрапантно, ако някой не е познавач не би предположил че е 2003.
Отвреме на време бутам биалетки, а и гори масло, но въпреки всичко смятам, че си е заслужавала. (Аз и съдрах кожата от миткане насам натам) 
Сори за офтопика.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 14:01 от Анонимен

# 251
  • София
Актив или пасив е колата е все тая, в случая . Ипотеката той писа няколко пъти, че може да я поеме изцяло без проблем и го е коментирал и с банката. Аритметиката си е аритметика, тя не иска да остава с дългове - добре, ама защо ако той поеме ипотеката, трябва да и плати и колата? Защо тя трябва да прибере техниката от общото жилище, в случай на продажба, защото и това го има като информация по-напред в темата? Айде колата е 2000 лв, 1000лв ги е дал той в случая, ама телевизор, пералня, хладилник и печка и те са още 2000 в добрия случай, може и повече да са и станаха 3000, при положение че само това е техниката у тях. Колата е 2000, ама има и гуми, консумативи и други, които за 1 година и те са да ги сложим 500 лв, та 3500, а то сигурно са и доста повече. Айде да оставим тая сметка, ама защо той трябва да се загроби с ипотека за 74 хиляди, ако не се лъжа, за да остане тя без заеми? Я да помислим и от тая гледна точка, а? Много е удобно да се твърди, че той е еди си какъв, щото видиш ли придиря за 1000 лева за колата и не иска да и ги подари, ама тя не е меркантилна, щото иска да остане начисто, без да губи нищо. Разбирам да има дете от тая връзка и тя да има претенции към него - добре, ама не е така. Свързва ги една ипотека и един заем, ами ако не е меркантилна, да си изтеглят отделни заеми и да погасят общия и толкова. А апартамента да го продадат на разумна цена, ама не, мацката иска да е начисто, ако може и на печалба, но не е меркантилна, тя е разумна, а той е глупав че не иска да и играе по свирката. Накрая и двамата ще затънат още повече, то това е ясно, но не мога да разбера защо толкова се защитава тая жена, да не би и птица да е била в същото положение?

# 252
Ама кой го кара да се загробва с ипотека за 70 000 Simple Smile Напоследък само ти Joy

Цитат
Ипотеката той писа няколко пъти, че може да я поеме изцяло без проблем и го е коментирал и с банката.
Нищо такова не е писал. Обмисляше го, но явно са го резнали от банката. Още преди няколко седмици каза, че вече И ТОЙ НЕ иска имота и обсъждането на този вариант приключи. Тук поне. Там двамата помежду си какво си говорят, не ги знаем и не е наша работа. Само разбрахме, че на нея й е писнало безкрайно много от него и мрънканиците му.

Птица не е била в такова положение и няма и да бъде. Взимам заеми, които сама мога да върна, и давам заеми, колкото мога да прежаля Simple Smile
Те взели ипотечен върху 100% цената на имота и отгоре (!!!), че и с още 1 кредит се надурлили допълнително. И нямат нищо в загащника! Що ли си мисля, че не ще да е било по нейна инициатива...

# 253
  • София
Аз никого и нищо не карам да прави, казвал съм аз как бих постъпил. На кой и от кого му е писнало, също не искам да гадая. Нямам и икономическо образование, всичко което знам по темата го знам, тъй като съм участвал в разработката на банков софтуер - толкова. Не разбирам защо трябва да се гадае кой крив и кой прав в ситуацията. Лично мнение изказвам за нея, след твоите постове в които се опитваш да я изкараш светица. Всичките ми мнения преди това са на база неговите въпроси и моите познания, които признава, а и преди съм казвал, не са основани на образование в сферата. Кой е дал идеята за заемите и подобни, не е работа на никой във форума според мен. И двамата са взели заема, последиците са и за двамата. Докато единия е на полюса, не искам никакви последици за мен, независимо кой, няма да стане номера.
Както казах, аз не го разбирам това - аз съм си купил също жилище с ипотека, но не на 100% от сумата и си я плащам. Жилището по документи е мое,  придобито много преди брака, без чуждо участие в неговата покупка. Не са мислили разумно като са го купували - добре, ама и в момента нито един от тях не мисли разумно и не мога да се съглася с теб, че претенциите на жената са основателни.

# 254
А апартамента да го продадат на разумна цена, ама не, мацката иска да е начисто, ако може и на печалба, но не е меркантилна, тя е разумна, а той е глупав че не иска да и играе по свирката. Накрая и двамата ще затънат още повече, то това е ясно, но не мога да разбера защо толкова се защитава тая жена, да не би и птица да е била в същото положение?

Като гледам поведението на някои коментиращи тук, си обяснявам и поведението на бившата на автора. Явно не са продавали никога нищо, да не говорим за имот. За това си мислят, че цената се определя единствено от желанието на продавача. В този смисъл могат да си искат и милион, обаче съвсем друг е въпросът дали ще се намери такъв купувач да им даде исканата цена.
След като автора е написал, че е попаднал на 3 аналогични имота на цена от 55 к, за да бъде продаден техния на цена от 74 к са нужни едно от двете неща-  да се вдигне цената на имотите, нещо което е доста несигурно в бъдещето, отделно пазара на имоти в малкия град е съвсем друга бира и дори тогава пак няма гаранция. Второто нещо е имотът им да има нещо уникално, което да го направи привлекателен за евентуален купувач- ключово местоположение, красива гледка или нещо друго- нещо, което не се споменава и едва ли е налично.
При това положение просто ще си остане непродаваем в продължение на години, вноските им ще се текът, а  булката дали и кога ще си промени мнението е доста неясно.
За това бих подходил по съвсем друг начин. След като много знае и се опитва да ме изнудва, ще направя същото. Или се съгласява да се обяви на по-ниска цена, или спирам да плащам и да се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт