Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 44 088
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз накрая на бременността само в палските биех, защото корема беше много опънат. Пробвах в краката, много ме болеше. След раждането в болницата ми биеха в ръцете и ме изписаха посинена, все едно някой ме е пребил, така че според мен и ръцете не са опция.

# 466
Здравейте, да се запиша и аз. Бременна съм за втори път след ин витро.За съжаление първата бременност завърши с мисед след 20г.с.Оказа се, че имам тромбофилия. Сега съм на фракси 0.6 и ацетизал кардио 150mg.Ужаса,който изпитвам преди всеки преглед е неописуем.Сега съм в 17+4,но за моя радост отговарям на 18+1.Моята малка победа 😉. Въпроса ми е има ли момичета с нормално протекла бременност след мисед. Тромбофилия та ми е 4g/4g

# 467
Момичета, къде освен в корема мога да си бия фраксито и да не ме боли? Един месец слагам в корема, ама вчера явно улучих нешо, че кървях после и посинях за 2мин., а от другата страна на корема ме сърби и имам леко петно от преди два дена. Искам малко да си почине. Палавките добре ли са? В ръката и крака не е страх. Уж гледах клипчета, ама нещо не мога да се престраша. Благодаря!

На мен АГто ми каза да не се пробвам в корема още в началото, понеже съм (бях) доста слаба и ще е доста трудно.
Слагам си фракси само в паласките, хващам хубава гънка и рядко усещам болка. При мен се виждат венички, понеже съм светла и просто гледам да не директно на нея.
Кръв е имало веднъж, посиняване не повече от 2-3 пъти, вече 3,5-4 месеца ежедневно прилагане.
Кожата на места е малко по-дебела при мен, но пак - не боли, въпреки че иглата влиза по-трудно.
В краката пробвах в последната седмица, за да си починат малко паласките. От 2 опита имам две малки синини, явно по-лесно се образуват там. Боли, но е умерено, не от иглата, а от инжектирането на лекарството.
При мен лично е психологическо - знам, че няма как да нацеля нещо в крака и дори и леко да боли, не ме притеснява.

# 468
Трябва да се свържа с RPetrova911, но и е пълна входящата кутия и не мога да и изпратя съобщение.
Ако види този пост нека ми пише.
Благодаря!

# 469
Здравей, MiE. И аз  съм хомозигот 4G/4G,но и MTHFR С677Т - хетерозигот. След ЗЕТ съм на 5 дневен ембрион. Първа бременност.18 г.с.  Въпросът ми е как ти смятат седмиците/терминът докторите. По ПРМ или по ден на трансфера и възрастта на ембриона? Защото аз по ПРМ съм в една седмица, а по развитие на плода съм в друга- т.е. и при мен казват, че се развива с 5 дена напред, но това е по изчисление по ПРМ. Все си мисля( доколкото рових и четох), че ние с трансферите не трябва да ни изчисляват по ПРМ, защото така има разлика в седмиците и развитието - т.е. плодът да не се развива със седмица напред. ако има някой друг с такъв казус - нека пише/сподели. Усешна бременност и щастлив финал!

Здравейте, да се запиша и аз. Бременна съм за втори път след ин витро.За съжаление първата бременност завърши с мисед след 20г.с.Оказа се, че имам тромбофилия. Сега съм на фракси 0.6 и ацетизал кардио 150mg.Ужаса,който изпитвам преди всеки преглед е неописуем.Сега съм в 17+4,но за моя радост отговарям на 18+1.Моята малка победа 😉. Въпроса ми е има ли момичета с нормално протекла бременност след мисед. Тромбофилия та ми е 4g/4g

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 17:12 от fia37

# 470
Фиа, въпросът ти не е за тази тема, но да, при инвитро се седмиците се смятат по различен начин, не по ПРМ.

# 471
Здравей, MiE. И аз  съм хомозигот 4G/4G,но и MTHFR С677Т - хетерозигот. След ЗЕТ съм на 5 дневен ембрион. Първа бременност.18 г.с.  Въпросът ми е как ти смятат седмиците/терминът докторите. По ПРМ или по ден на трансфера и възрастта на ембриона? Защото аз по ПРМ съм в една седмица, а по развитие на плода съм в друга- т.е. и при мен казват, че се развива с 5 дена напред, но това е по изчисление по ПРМ. Все си мисля( доколкото рових и четох), че ние с трансферите не трябва да ни изчисляват по ПРМ, защото така има разлика в седмиците и развитието - т.е. плодът да не се развива със седмица напред. ако има някой друг с такъв казус - нека пише/сподели. Усешна бременност и щастлив финал!

И при двете ми процедури се взема датата на последния месечен цикъл, без значение дали е инвитро, Икси или друго. Предполагам, че и при теб е така 😉

# 472
M i E, писах на лични, за да не размиваме темата!

# 473
Момичета помагайте.Пуснах си Анти Ха и ми е 0,46,на клексан о,6 съм.Не мога да ходя при Паскалева,някакъв друг вариант? 27 седмица съм с Pai 4G/4G съм.Последно преди 2 мес.бях на 0,4 ,и ми беше 0,10 и затова ми вдигна дозата.Сега ми идва май много?

# 474
Здравейте,
Имате ли идея или контакти за поръчка на оксапар от Турция?
Видях по-назад в темата, че дори и човек да се вдигне до там сам да си купи има лимит на бройката.
Също така, се чудя ако свекър ми купи повече бройки – той е лекар -  и каже че са за неговите пациенти дали пак биха му направили проблем на границата?

# 475
Няма клексан 0.4 около мен, хем ми заделят. Моля ако някой намери в софийска аптека, да каже,че имам 4 инжекции само😐

# 476
Ако намериш 0.6, те са една цена почти, махаш 0.2 от количеството и слагаш 0.4. Това, докато намериш 0.4 може да те спаси.

# 477
Мерси,Верче. Ще звъння утре по аптеки🤞

# 478
Какъв е лимитът за бройката за Оксапар в Турция?
Когато искате да си поставите 0.4 мл от инжекция 0.6 знам, че течността не се изпръсква, а се поставя с 0.2 мл по-малко. Но това със сигурност трябва да го каже лекар.

Здравейте,
Имате ли идея или контакти за поръчка на оксапар от Турция?
Видях по-назад в темата, че дори и човек да се вдигне до там сам да си купи има лимит на бройката.
Също така, се чудя ако свекър ми купи повече бройки – той е лекар -  и каже че са за неговите пациенти дали пак биха му направили проблем на границата?

# 479
Преди една седмица бях в Истанбул. Търсех Клексан но ми предлагаха Enox или Oksapar. Никой не спомена, че има ограничение на бройката.

Общи условия

Активация на акаунт