Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 87 447
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 604
Поръчах си съдове на EMILE HENRY. Нямам търпение да сготвя в тях. Дано се почистват лесно. Никога не съм готвила в тажин. Освен другите качества са в много приятни цветове.
Освен това си почистих основно двата чугунени тигана. Единия го изпекох във фурната с мазнина, светна. Другия обаче е от Икея с дървена дръжка и не мога да приложа същото.
Съвсем скоро ми попадна темата, не бях обръщала внимание на съдовете толкова,  мислех да ги метна всички в коша и да подменя с нови. Днес обаче установих, че три от тенджерите ми са стомана 18/10, а също и приборите за хранене.😆
Подмених всички съдове с Дуралекс тези дни, дали са вредни?

# 136
  • Мнения: 7 369
В Цептер няма даде вместиш, но
- чугун - Лава, лодж
- инокс - Бека, ВМФ
http://shop.gamaelit.bg/product/tiganskara-chef-265h265sm-7xljruv#ad-image-0 - имам този
Благодаря ти .
Сега ходих до един магазин и ми препоръчват този
https://uk.zwilling-shop.com/Kitchen-World/Offers/28cm-Aluminium … -75002-825-0.html
Пресован алуминий ,6 слоя хубаво покритие -129 лв.
За чугуна собственика ми каза ,че си е трудоемка подръжката

# 137
  • София
  • Мнения: 9 086
Алуминият не е на почит в темата.
Аз преди да почна да я следя се бях сдобила с един на АТМ (не мога да отворя линка който си пуснала предполагам е нещо подобно) от този порядък. Ползвам го, но понеже е специфичен може би 2 пъти месечно - за американски палачинки е.

# 138
  • Мнения: 1 604
Да попитам за тавите на EMILE HENRY, задължително ли е да се слагат в студена фурна или може и да е загрята предварително?

# 139
  • Мнения: 1 379
Какво е предимството на Emile Henry?


За мен най голямото предимство е, че са доказано безвредни и доста красиви. За керамичните съдове е важно и какви оцветители се ползват, предполагам, че има и български, които са ок

# 140
  • Мнения: 901
Някакви впечатления за Икеа съдовете. Гледам това:
https://www.ikea.bg/rooms/kitchen/cookware/pots-pans/pots/ikea-3 … a-s-kapak/1025675
Това изглежда функционално, но има тефлон :/
https://www.ikea.bg/rooms/kitchen/cookware/pots-pans/pots/hemlag … apak-5-l/00462213

Имам спомен, че и емайлираната стомана не беше вредна :
https://www.ikea.bg/rooms/kitchen/cookware/pots-pans/pots/vardag … -stomana/70391123

И за алуминия се чудя.. Май по-добре 1та само от стомана.
https://www.ikea.bg/products/cookware/pots-pans/pots/oumbarlig-t … dd764a5b587cf3d69

Някакви насоки?

# 141
  • Мнения: 344
Здравейте! Какво мислите за кухненските съдове на Zepter? Може ли да се приеме, че са безвредни? Благодаря предварително!

# 142
  • София
  • Мнения: 9 086
Здравейте! Какво мислите за кухненските съдове на Zepter? Може ли да се приеме, че са безвредни? Благодаря предварително!
Така разправят.

Помагайте.
Имам чугунен тиган двойно емайлиран за палачинки (че е и втори за последния месец, #1 се оказа, че не става за миялна и ще пътува към вилата)
Реших да го тествам #2 с яйца. Измих го с топла вода, нагрях го като сложих мазнина (според инструкцията), но яйцата залепнаха. Къде бъркам?

# 143
  • Мнения: 1 124
Да попитам за тавите на EMILE HENRY, задължително ли е да се слагат в студена фурна или може и да е загрята предварително?

# 144
  • Мнения: 1 604
M_Oliviya, благодаря!
Днес пристигна тажина, направих процедурата описана с прясното мляко. Утре възнамерявам да сготвя в него.
В сайта на фирмата и в инструкцията пише, че е добре да се регистрира продукта, но няма опция за избор на нашата държава. Тези от вас, които имат тези съдове регистрирали ли сте ги?
Аз съм много доволна след обработването на чгугунените тигани. Значи хубаво изтъргване, измиване и после с чисто парче плат намазвам отвсякъде с мазнина. Загрявам фурната и пека около два часа, че и повече след което изстива вътре. Стана нещо като филм.  Запържих наденица, после и чушки панирани без да залепнат. Съвсем леко ако има остатъци изтъргвам със стъргало, измивам с гореща вода и малко веро, подсушавам и резултата е отличен. Твоят има ли такъв филм от изпичане?

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 21:11 от valeriq.k

# 145
  • Мнения: 747
Здравейте,някой може ли да каже за тенджерите на Мастър шеф в Метро ,никъде не можах да намеря информация от каква стомана са изработени,което е доста странно,изглеждат добре,но това не значи ,че са от качествени материали(най-много ме притеснява факта,че въобще не е упоменато).Търся и грил тиган,не ми се иска да е чугун ,малко сложна ми се струва поддържката,а по назад в темата видях като стоманен,но не залепват ли месата,керамичен дали може да предложите?

# 146
  • София
  • Мнения: 9 086
valeriq.k, предполагам въпросът е към мен. Не съм го "пекла" тигана, няма такова в инструкцията само това: "Махнете етикетите, измийте, задължително да има мазнина/вода, тъй като не са подходящи за сухо готвене".
Емайлиран е, също е Лава.
https://shop.lavabg.eu/plosk-tigan/310-o-26cm-chugunen-lava-tiga … eco-y-krp-26.html

# 147
# 148
  • Варна
  • Мнения: 488
Здравейте! Какво мислите за кухненските съдове на Zepter? Може ли да се приеме, че са безвредни? Благодаря предварително!

Имам Цептер от 20 години, удоволствие е да се готви с тях, променяш си навиците, начина на готвене и вкуса за храната. Имам чувството че ще се затрудня да сготвя нещо в друга тенджера. За тиганите, имам още два-три но основно ползвам Цептера. Инвестицията е сериозна, но се изплати многократно. За безвредността - храната се приготвя по здравословен начин (контрол на температурата), не се разваля, не се променя вкуса при продължително оставяне вътре, остава свежа (ако затворя в купата зелена неовкусена салата, може да издържи 2 дена на стайна температура без да се промени!)

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 09:40 от mario.d.k

# 149
  • Мнения: X
Здравейте!  Предстои ни закупуване на кухненски  съдове - всичко основно като тенджери, тави, тигани и тн. Щеше ми се да е комплект направо. Може ли да ми препоръчате нещо безвредно и добро. Бюджетно ни знам има ли с тези изисквания , защото не сме били много избирателни преди, но надявам се да има. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт