Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

• 87 449
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Може би и аз ползвам Цептера от почти 20 г., предимства много имат, но пък чак да съм си променила навиците, вкуса, начина на готвенето - не.  Като готвя на вилата, където нямам Цептер, няма разлика.
За мен Цептер са просто тенджери, които са хубави, ползват се лесно, мият се лесно (стават за миялна).
С това си мнение втрещих едни ентусиазирани дилъри, които явно бяха решили ще съм подходяща да ми продадат още нещо ...не се обадиха повече Joy
Скрит текст:
Не ми допада и продажбата чрез директен маркетинг. Ще прочета е разгледам и ще платя, но някой да идва в къщата (или аз да ходя някъде) за демонстрации, не благодаря.

Не гледам като на инвестиция на тях. Спестиха ми само смяната на всекидневния тиган песто година.
В момента мога да купя подобен комплект на моя на ВМФ за около 200 лв. (вместо 600лв.), което е по-малко от цената на малкия ми тиган (от Амазон), при това гледайки цената след 30% отстъпка.

Моите са ми подарък - от "черните" (от по-старите черни, с гладките термостати). Сама си купих на преди 2-3 г. малък тиган от последната серия, с обещанието да не залепват палачинки. Не ми се получиха, но пък е сравнително лек и удобен (съвместим с капака на една от тенджерите). Големият "тиган" (направо е тава) с две дръжки и капак сигурно не съм го ползвала от години. Определено не бих дала пари за него.
Всичките ми термостати са сменени, пластмасата не издържа.

За мен би било интересно дали в тяхната стомана не полезни съставки.

# 151
  • София
Здравейте,
След като се порових и почетох тук в темата се спрях на чугунени тигани без тефлон или друго покритие. Взех си такива от Икеа. Имах една тяхна стоманена тенджера, закупих си още една касерола. Доволна съм от тях. Искам и чугунена тенджера, но не беше налична. Ще дебна и ще си закупя и нея.
Да споделя за чугунените тигани - реших, че ще пробвам направо с палачинки Simple Smile първите 2-3 полепнаха сериозно и като видях как лепи направи се отчаях. Реших, че нищо няма да може да се готви (или поне аз да сготвя) в тях. Незнайно как обаче, с интуиция ли как ли, лека полека започнах да му свиквам и палачинките станаха много добре. Сега ги правя с лекота. Същото се получи и с другия чугунен тиган, който реших да тествам с яйца - ужас беше, щом пържените яйца се залепиха здраво-не мога да ги отлепа. Сега стават перфектни, като на плоча. "Захранвам" с мазнина тиганите от време на време и като им свикнах не бих ги заменила с други.  Да, по-тежки са и това е минус, когато са пълни трудно се вдигат и човек може да пресипе в друг съд, но имайки предвид другите плюсове си засужава "мъката". Подръжката също е тегава, но не се драскат и могат да ти служат цял живот. Пробвах да задушавам зеленчуци, правя "запръжки", варя доматени сосове. Доволна съм.
За тави, кексови форми и подобни отдавна ползвам стъклени или керамични, взех си няколко нови от Икеа и от тях също съм много доволна. Сигурно, ще си взема и някоя от по-горе споменатите български тави.
В търсене съм на чугунен уок тиган. Ако можете да споделите къде мога да открия такъв ще съм ви благодарна.

# 152
Здравейте! Предполагам е коментирано и друг път, но съм нова в материята все още Blush. Какво мислите за тези тенджери в Лидл:

# 153
  • Варна
Здравейте! Влязох в темата с идеята да прочета и този път да направя правлиния избор, но се оказа, че има много повече неща отколкото мислех и в главата ми вече е каша.
Ще разкажя накратко. Ползвам посуда Berlinger Haus, която избрах заради мраморното покритие. Всичко ОК, но едната тенджера започна да става на дупки и сега искам да ги сменя като дилемата е аз ли я прецаках или не са качествени (всичко друго е добре), а са на 2.5 години. Определено ми харесват и отговарят на всички други мои очаквания, но този проблем...

Дайте ми конкретна насока и препоръча за добра марка или конкретен комплект като търся качество, а не цена.
Искам да не залепва, да може да се запържна или готви с никаква или минимална мазнина, да се мият в миялна, да може да се съхранява храната в тях(за това май не искам стоманени) да са наистина подходящи за индукция, а не само по описание, защото вече тествах такива, в които водата завира дори по-бавно отколкото на обиковен керамичен плот.

Благодаря на всеки, който ще се включи.

Едит: ако има видове тигани(уок, за палачинки...) и тави ще е голямо предимство, защото предпочитам да купувач всичко в една серия.

Адмирации за старанието и споделянето на опит!
И се извинявам на всички, на които поста ми ще досади, но определено се обърках и разтроих ама не и повече.

Какво е мнението ви за Infinity Chefs и Brabantia?

Хубава неделя!

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 12:13 от eli70o0

# 154
  • Пловдив
M_Oliviya, благодаря!
Днес пристигна тажина, направих процедурата описана с прясното мляко. Утре възнамерявам да сготвя в него.
Скрит текст:
В сайта на фирмата и в инструкцията пише, че е добре да се регистрира продукта, но няма опция за избор на нашата държава. Тези от вас, които имат тези съдове регистрирали ли сте ги?
Аз съм много доволна след обработването на чгугунените тигани. Значи хубаво изтъргване, измиване и после с чисто парче плат намазвам отвсякъде с мазнина. Загрявам фурната и пека около два часа, че и повече след което изстива вътре. Стана нещо като филм.  Запържих наденица, после и чушки панирани без да залепнат. Съвсем леко ако има остатъци изтъргвам със стъргало, измивам с гореща вода и малко веро, подсушавам и резултата е отличен. Твоят има ли такъв филм от изпичане?

valeriq.k , може ли отзиви за тажина, че и аз съм му хвърлила око.

# 155
Тези съдове са уникални! Мъжът ми така криво ме гледаше, че купувам скъпи неща за кухнята, но после храната му беше страшно вкусна и бързо си смени мнението Grinning Смятам да си набавя още няколко.

# 156
  • Варна
В тези
"Материал: Cromargan® висококачествена, благородна неръждаема стомана 18/10 -"
може ли да се съхранява храна или са само за готвене?

# 157
Ако на даден съд пише неръждаема стомана,то задължително ли значи,че тя е 18/10?

# 158
В тези
"Материал: Cromargan® висококачествена, благородна неръждаема стомана 18/10 -"
може ли да се съхранява храна или са само за готвене?
Може, но да не е домати или нещо кисело. Аз по принцип не се съобразявам с това 😜

# 159
Моят опит с  WMF  от по-скъпите серии е, че нищо не им става от кисело и солено, но на свеки евтината тенджера, която е тънка като ламаринка се държи по друг начин. Купувано от пазара беше. Там и винтовене на дръжките сложени от вътрешната страна заминаха. Уж беше стомана ама.... И въпреки всичко, аз премествам яденето в йени, а после директно в тях го топля обикновено във фурната.

# 160
  • Варна
Точно към wmf се насочих.
От кои серии имаш впечатления? Какви негативи откри?
Ценовият диапазон е голям и сега тепърва ще търся разликите.
В технополис в момента има голяма промоция на едната серия.

# 161
Точно към wmf се насочих.
От кои серии имаш впечатления? Какви негативи откри?
Ценовият диапазон е голям и сега тепърва ще търся разликите.
В технополис в момента има голяма промоция на едната серия.
Имам тази серия купувана от фирмен магазин. Нямам никакви забележки. Ползвам я поне от 6 години, може и повече да минаха...
https://wmf.bg/komplekt-tendzheri-quality-one-4-chasti

Имам и такъв уок
https://www.wmf.com/en/catalog/product/view/id/19628/s/213726375 … han/category/468/
  И това
https://www.amazon.de/-/en/Servierschmorpfanne-m-Deckel-28cm-Pro … 615572&sr=8-4

Имам и една от друг комплект,  мисля  Provence беше. Няма дупки на капака. Пак е добра и без забележки, но има разлика в тенджерите в зависимост от цената. По-скъпите са по-масивни, което в никакъв случай НЕ означава, че другите са лоши и тънки като тенекия, просто обяснава защо има разлика в цената Simple Smile

Виж и в немския Амазон ако искаш.  Пускат много добри намаления. Моят тиган и големият съд са купувани от там преди няколко години.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 00:35 от drago_2008

# 162
  • Варна
Благодаря!

https://www.technopolis.bg/bg/search/?query=Wmf+%D1%82%D0%B5%D0% … main_category=ALL

Това открих вчера като промоция и ще отида да ги видя.
Ще погледна и амазон.
Това ще е, определено.
Стига с чуденето.

Дали има започнати със серията FUSIONTEC?
Чудя се отвън покритието боя ли е, която да може да се надере.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 08:03 от eli70o0

# 163
  • Пловдив
Нима ще дадете толкова пари за съдове и после ще бързате да пресипвате в иена? Не разбирам...

# 164
От няколко години наблюдавам WMF като миналия месец на ЧП най-после ви взех един комплект тенджери. В крайна сметка се спрях на по-нискобюджетна серия, да за видя как ще се представят и във времето ще допълвам. За сега впечатленията са ми добри, но е минало прекалено малко време. Всъщност сега се сещам, че имам една малка тенджера от преди година, която не е мръднала.
Цените са им добри на официалния сайт. Като на ЧП петък правят най-хубавите намаления 20% дори и на намалени артикули. Ако сте регистрирани за бюлетина им получавате код за 25%. Погледнах в амазоните, но честно казано не бяха толкова добри цените. В пазарувай лесно също имат редовно намаления. Но в Технополис определено не виждам никакви намаления поне сега.

Общи условия

Активация на акаунт