Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 19 701
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, мами! Бременна съм във втори месец и въпросът ми е дали е опасен секса в този период. Гинеколожката ми каза, че карам нормална бременностби не е забранено, но аз пак се притеснявам да не стане нещо..

# 466
Както се чувстваш. Аз предпочетох да не рискувам и се въздържахме. С предишна бременност лежах в болница след това

# 467
Ние правим, но внимателно. Нямам проблем, нито кървене, всичко върви нормално.

# 468
  • Пловдив
Аз бях получила зацапване в началото и се въздържах, сега таткото го е страх и когато го правим е по-внимателно.

# 469
  • София
Ние пробвахме в началото веднъж, но и на двамата ни беше некомфортно и се притеснявахме да не прокървя и да стане някакъв проблем. Сега се въздържаме, но то повръщане ли не беше, гадене, крампи, придърпвания, контракции...Пък и като се размърда малкото и то се губи романтиката Grinning Иначе АГ си каза в началото, че може просто по-леко и да се внимава.

# 470
Аз карам леко /предполатам/. Само малко гадене и една гадна умора дето ме мъчат.

# 471
  • Велико Търново
С първата бременност беше много забавен секса Simple Smile
В началото ММ искаше, а мен ме беше страх. После аз исках, а ММ го беше страх от корема ми, накрая и двамата искахме ама не можеше... Суша голяма!

# 472
  • Варна
Аз пък се чудя за оргазма? Секса не ме притеснява толкова ако сме внимателни, но при оргазъм тези спазми в матката не са ли проблем? А пък секс без оргазъм си е чисто мъчение 😁
Това ми е първа бременност и съм още във втори месец, бебето е ин витро и като знам колко сме го чакали предпочитам да се въздържаме, иначе много ми се иска.... 😔

# 473
  • Велико Търново
Хахаха, оргазъм!?! То 8/9 месеца те е страх от партньора ти, ти оргазъм Simple Smile

# 474
Мислех, че само ние сме от страхливите и не правим нищо Grinning първо мен ме беше страх, после АГ каза само с презерватив, което тотално го отказа моя.. Сега и двамата ни е страх и то като не се отпуснеш няма смисъл Smiley

# 475
Още преди да видим двете чертички говорехме с моя партньор , че секс по време на бременността няма да има. Въпреки, че докторската каза че може но с презервативи, за мен това не е безопасно за бебето.

Мислех, че само ние сме от страхливите и не правим нищо Grinning първо мен ме беше страх, после АГ каза само с презерватив, което тотално го отказа моя.. Сега и двамата ни е страх и то като не се отпуснеш няма смисъл Smiley

# 476
Ние правим, но внимателно. Нямам проблем, нито кървене, всичко върви нормално.
И ние така,до края.В осмия месец не се получаваше много,ама като взех да преносвам и пак правихме.

# 477
И МП се притесняваше в началото, но лично говори с гинеколожката, която каза, че няма проблем, но внимателно. По добре сега да правим, че не се знае като напредне как ще е, ще може ли въобще. За оргазма - нямам чак толкова силно изразени спазми, че да ме притесняват.
И ние така,до края.В осмия месец не се получаваше много,ама като взех да преносвам и пак правихме.
Още едни смелчаци.

п.п. Не агитирам никого да прави, ако счете, че не е ОК.

# 478
Сексът при нормална бременност не е забранен. Оргазмът може да предизвика контракции, да, като подготвителните, т.е. нищо страшно. Бебето е "затворено" в матката и околоплодния мехур, така че чисто анатомично сексът няма как да му навреди. Друг е въпросът, ако не се чувствате комфортно и предпочитате да се въздържате.

Разбира се, най-правилно е да се направи консултация с лекаря. Но обикновено, ако има проблем и бременната не трябва да прави секс, лекарят ще й каже изрично. Аз лично съм имала две безпроблемни бременности и не съм виждала смисъл да се консултирам с лекарите за това. Знаех, че ако изникне проблем, те ще ми кажат. Но понеже повечето бременни са по-страхливи, най-добре да се коментира с лекаря.

# 479
Аз пък се чудя за оргазма? Секса не ме притеснява толкова ако сме внимателни, но при оргазъм тези спазми в матката не са ли проблем? А пък секс без оргазъм си е чисто мъчение 😁
Това ми е първа бременност и съм още във втори месец, бебето е ин витро и като знам колко сме го чакали предпочитам да се въздържаме, иначе много ми се иска.... 😔
Изрично питах Алексндров и той каза-може ,но внимателно и нежно.

Общи условия

Активация на акаунт