СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 103 893
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 740
  • София
А къде точно системата е изписала, че баловете им стигат за желаните паралелки?

# 1 741
Спя и сънувам - пуснали класирането. Отварям очи, 6 часа е, а не-рошавото ми IT вече е на компютъра. В просъница, давам команди за влизане в профила, не с надежда, а с увереност... И нищо... Тогава ще спя, на сън е по-хубав живота Simple Smile
3 часа по-късно. Отварям очи. "Добро утро! Три пъти проверявах, няма резултати!"
Е, това ли е "добро утро", но поне ще имам помощ за рефрешването Simple Smile

# 1 742
Явно гледайки собствените си балове решават, че това е бала за паралелката. Как пък не се усъмняват, че за всички паралерки, за които кандидатстват балът е точно равен на техния? Не спирам да се изумявам.

# 1 743
  • София
Така тълкуват изписването на балове срещу желаните паралелки. Не ме питай защо и от къде си правят такива изводи. И аз нямам обяснение.

Мария, да точно така си мислят. С една приятелка даже ми се наложи да поспоря, докато я убедя, че няма логика в това, което ми казва.

# 1 744
  • София
Добро утро  Simple Smile Мен ме събуди колега със 7класник. Вика, имаме балове. Това значи ли,  че този бал ни стига за тази паралелка?
Та явно хората наистина смятат така.
Аз съм се настроила, че ще ни приемат на второ класиране,  тъй или иначе.  Искаше ми се да попадем заявлението в понеделник,  че вторник пътуваме към морето, но явно ще трябва да тръгнем по-късно.

# 1 745
  • гр.София
Видели са,че изчисленият бал се вмества в минималния от миналата година,и така.... Пълна каша.
А защо досега не са си знаели бала-нямам обяснение-)   И аз като lilfi се чудя.
Ние тук сме свръхинформирани.

А,не прочетох и Мария. Още по-вероятно обяснение.

# 1 746
Идеален свят: Всяко дете с достатъчен бал за всяка една паралелка, която е решило да пише. Joy
А вие, всичко разваляте с вашите пояснения.

Mimi75, то срокът за записване нямаше да се мръдне напред. Но по-малко чакане и повече време за размисъл, за тези, за които резултатите ще означават избори някакви нямаше да е излишно.

# 1 747
Явно гледайки собствените си балове решават, че това е бала за паралелката. Как пък не се усъмняват, че за всички паралерки, за които кандидатстват балът е точно равен на техния? Не спирам да се изумявам.
                  Аз пък се изумявам от това,че още на първа страница всичко е обяснено ,като за 2-годишни. Yum След това милион пъти търпеливо и подробно е обяснявано в Х на брой теми.При това на всеки  попитал без да прочете предишно мнение,където вече е отговорено.
                  Явно "четенето с разбиране" не е понятно за  много хора,а ние се тръшкаме,че децата не са го усвоили.

# 1 748
  • Пловдив
Е, не съм очаквала, че хората са толкова... заблудени, да кажем, нека да не използвам друга дума. Понякога си трябва и малко мисъл, но, според мен, вероятно толкова много са искали нещо да се случи, както трябва, че им е било по_лесно да повярват в алогичното обяснение. А аз покрай вас така съм се сдухала с високите ви балове, че хората около мен не могат да повярват как е възможно да смятам, че бала ни ще стигне само за едно обикновено училище 🙂. Ама и там всеки е с предпочитания, аз смятам, че училището на сина ми е сравнително високобалово и той иска там да учи, но няма да успее, освен ако баловете не са близки до миналата година, а други хора смятат, че едни най-презряни от мен ПГ (например битова техника) са по-добри и е по-удачно там да се напъва. Но и това е добре, защото предпочитанията на децата са различни и всяка година се менят, това дава възможност за по-голям избор. Между другото, хубавото е, дадох съвет на моя приятелка, която е с шестокласник, да натиска българския повече. Оказва се, много важно. Ей моя син е доказателството, че цяла година натискаме повече с математиката, там се люшкаше, а българския беше бетон, накрая по математика направи това което очаквах, не по-малко, но по български се изложи. И сега ще трепери до последно. Неговите приятели по математика са се изложили, но по български са компенсирали и накрая не искаха да учат език, а ще ходят да учат език да не хабят бал, а той милия искаше език, а ще ходи да учи... трънки. Но информираността е важна и добре, че е темата, да се даде сметка за много неща. Иначе, доста по-на сляпо се действа. Много хора не им се "рискува" и с второ. Дава се шанс така и да върви нагоре бала. Понеже в София сте по-информирани и за това смятам, че толкова се местят нещата до последно, и с 3,и с 4,и с 5 класиране. Абе хортуваме си ние тука, на басейна, и релакс, хора,ще излезе все някога.

# 1 749
                  Аз пък се изумявам от това,че още на първа страница всичко е обяснено ,като за 2-годишни. Yum След това милион пъти търпеливо и подробно е обяснявано в Х на брой теми.При това на всеки  попитал без да прочете предишно мнение,където вече е отговорено.
                  Явно "четенето с разбиране" не е понятно за  много хора,а ние се тръшкаме,че децата не са го усвоили.
Не просто "четенето с разбиране", а изобщо четенето. Не ги е еня за нищо, включително и за образованието на собствените им деца. Чакат нещо някой да им каже...във форум. А ако ги излъже съвсем умишлено?!
Хора, четете, четете, четете и мислете със собствените си глави. На никой не му е излязъл цирей от четене и мислене.

# 1 750
Най-вероятно си правят проверки, няма начин да пускат класиране без контроли и т.н., поне така ми казва аналитичното мислене...
Понеделник наобяд ще си говорим. Ние отиваме на разКотка, както казваше наборката като беше мъничка.

# 1 751
Как беше онова, дето се върти по разни сайтове за психология - " Вашето дете е силно в тениса и слабо по математика. Повечето хора биха наели учител по математика, а аз по тенис " . За НВО обаче не върши съвсем работа:)

# 1 752
Ако наемеш учителя по тенис, поне премести детето в ЧУ. Иначе не се знае с кой ще се омеша.

# 1 753
  • София
И аз така мисля, че това са свободни интерпретации (за стигащите балове), но реших все пак да попитам Grinning Може пък хората да са открили нова функционалност на сайта (за която ние не знаем) Simple Smile

# 1 754
Това е ясно, казах го в контекста на написаното от Люба:) Никога не се знае на кой предмет в подготовката за НВО е по- удачно да наблягаме Трябва ни и тенис, и математика

Общи условия

Активация на акаунт