СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 214
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 390
Миналата година имаше трансфери в последните етапи към 1 АЕГ и 73 СУ, май и други имаше, но не съм запомнила. Най-нагласен прием за свои хора на 3 (или 4) класиране беше в 1НЕГ,  на същото класиране най-непрозрачно май беше във ФЕГ , в СМГ пък взимаха копия от дипломи при изискване за оригинал, общо взето в т нар елитни беше "Куче влачи, диря няма" Satisfied
Това означава ли че НЕГ не е обявила официално свободните места след второ класиране?  И това дали е практика в годините?

# 391
  • София
Не, НЕГ си обяви официално свободните места, но 1. Времето за подаване на документи беше хипер кратко-сутрин в 9.30 публикуват информацията за свободните места, приема на документи започва в 10 и свършва в 12. И второ-в 11.30 публикуват нова информация, че удължават срока за записване до 12.30. Официално регламента си е спазен, тоест има си официална инфо, има срок, има к класиране, но прочит между редовете е колкото се може по-малко кандидатури да се получат в този кратък срок, вътрешен човек да види какви са баловете на все пак успелите да кандидатстват деца и да подшушне дали си заслужава, а пък от ръководството да удължат срока за може да се осигури приема на документи за въпросната вип персона.
И сега да уточня изрично, че това е една интерпретация на фактите, която е възможно и да не е вярна 🙂

# 392
  • София
Това означава ли че НЕГ не е обявила официално свободните места след второ класиране?  И това дали е практика в годините?
Писах, писах, и звездица вече даде разяснения. Успех на децата!

# 393
Трето или четвърто е било това с НЕГ? Свободните места за 3-то не се ли публикуват от РУО?

# 394
Четвърто.
И при нас няма нито бал, нито балообразуващите оценки. Направила съм си един скрийн шот с желанията и това е.
И ние все още сме в очакване
И оценки ли нямате?

# 395
  • София
Трето или четвърто е било това с НЕГ? Свободните места за 3-то не се ли публикуват от РУО?
Четвърто, на трето действително класирането минава през системата.

# 396
Четвърто.
И при нас няма нито бал, нито балообразуващите оценки. Направила съм си един скрийн шот с желанията и това е.
И ние все още сме в очакване
И оценки ли нямате?
Вчера се появиха оценки, но все още няма бал

# 397
  • София
Не, НЕГ си обяви официално свободните места, но 1. Времето за подаване на документи беше хипер кратко-сутрин в 9.30 публикуват информацията за свободните места, приема на документи започва в 10 и свършва в 12. И второ-в 11.30 публикуват нова информация, че удължават срока за записване до 12.30. Официално регламента си е спазен, тоест има си официална инфо, има срок, има к класиране, но прочит между редовете е колкото се може по-малко кандидатури да се получат в този кратък срок, вътрешен човек да види какви са баловете на все пак успелите да кандидатстват деца и да подшушне дали си заслужава, а пък от ръководството да удължат срока за може да се осигури приема на документи за въпросната вип персона.
И сега да уточня изрично, че това е една интерпретация на фактите, която е възможно и да не е вярна 🙂

Това се случва на трето или на четвърто класиране? Повече прилича на четвърто, защото трето е през системата.

Мисля, че могат да се намерят обявените свободни места за 3то и  баловете. Аз гледах за миналата година- в НЕГ имаше 4 за момчета, но мин бал беше много близък до този от второ класиране.

За СМГ и 73то,  също. Имаше и паралелки на 3то с много по висок бал от мин на 2ро. А бе тото си е.

# 398
  • Sofia
Наистина е гадно чакането. Добре, че имам доста работни задачи тази седмица, както и тече основен ремонт в спалните и коридора вкъщи, та имам с какво да се занимавам, без да мисля само за класирането.
И при нас няма бал.

# 399
Да, бал няма още и при нас, ама нали някой писа, че просто не бил видим за потребителя, иначе рошавите го виждали. Аз все още твърдя, че ако си търсят бъгове в сметката на бала, по-лесно щеше да е видим и хората да реагират при грешка.
Бюлетините от изборите ги броят по-бързо от тоя софтуеър. Ужасно изтощаващо е това чакане, хем при мен не е тормоз ще стигне ли бала за мечтаната паралелка. Просто искам да се свърши и да не мисля за него. И в работата ще ми се вдигне кпд-то и ваканцията ще е по-пълноценна ако човек е спокоен.

# 400
maria77, после се започва с учебници  и  униформи (поне при нас трябва да се поръчат до края на юли)
Детето е нетърпеливо да разбере кои ще са му съученици,  ще има много познати деца около неговия бал в същото училище, но за сега никой познат не е писал първо желание  неговата паралелка

# 401
  • Sofia
Само да се запишем в желано училище, учебници и униформи ми изглеждат като най-малката грижа:)

# 402
Тук униформите са рядкост за гимназиален етап. Ния беше с униформа в начален етап, ужким по-лесно, но определено и за двете ни е предпочитан вариант без униформа.
За учебници ще е много хубаво да карат всяко училище до 10.08 да си е информирало учениците по кои учебници ще се работи. Да няма струпване по борси септември, или да се ползва панаир на книгата преди 15.09, или да се организират локални борси за стари учебници преди 15.09.

# 403
  • Отвъд алеята зад шкафа
Купуването на униформи ще е, ако не се чака 3 или 4 класиране, че тогава отиде работата до септември. Ама ако е ДО, за какво ще са униформите:))

# 404
  • Пловдив
Ок ли сте с обучението на смени? Май повечето, да не кажа всички езикови, техникуми и т.н са по тази схема...
На мен лично хич не ми допада.

Въобще ни мисля на този етап ни за униформа, ни за учебници...далеч ми е. А и не се знае ще стъпят ли в у-ще.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 08:36 от mystic woman

Общи условия

Активация на акаунт