СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 338
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 225
Вероятно зависи от училището:

Необходими документи за записване на ученици приети след VII клас:

СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА С РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ НВО – ОРИГИНАЛ;
Свидетелството за основно образование – ОРИГИНАЛ;
Молба за записване – бланка на 127. СУ – предоставя се при записването

# 226
Да потвърдя думите на Слънчевата с цитат от РУО София от м.г.:
"Класираните ученици се записват в 8 клас в съответното училище, като подават следните документи:  
1. заявление до директора;
2. оригинал на свидетелство за основно образование или на удостоверението за признато основно образование – за учениците от училища на чужди държави ;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища."

Всяка година има неразбрали училища...

# 227
И аз да задам един от тъпите  въпроси но не ми стана ясно. Заявлението което попълваме за кандидатстване в училищата трябва ли да го разпечатаме и да го представимп при записване или ни трябва само входящият му номер. Защото в нашето училище ми казаха само да си запиша входящия номер

# 228
И аз да задам един от тъпите  въпроси но не ми стана ясно. Заявлението което попълваме за кандидатстване в училищата трябва ли да го разпечатаме и да го представимп при записване или ни трябва само входящият му номер. Защото в нашето училище ми казаха само да си запиша входящия номер
                   Заявлението за записване получаваш на място в у-щето,където е прието детето.Това,което е в профила на детето се подава за участие във второ класиране в случаите ,когато детето е прието и иска да продължи.
!

# 229
                   Заявлението за записване получаваш на място в у-щето,където е прието детето.Това,което е в профила на детето се подава за участие във второ класиране в случаите ,когато детето е прието и иска да продължи.
!
Благодаря

# 230
  • Варна
По повод грешки в заявленията - на родителската среща ни казаха, че може само в РУО да се нанасят корекции, не в училищата -гнезда. Но може и аз да не съм го разбрала, защото съм малко отнесена тия дни и бавно вдявам информация. Седмокласникът иска немски, малко е съмнително дали ще му стигне балът. Аз пък се навих за френски и се опитах да го убедя, че 4ЕГ Варна ще бъде неговото място, но нещо не ми повярва. Той също е от тия, дето иска училище без домашни, ако може изобщо да не учи, най-добре. Поне не беше твърде настоятелен в мераците си да ходи в спортното. За ДО не ми се мисли, този срок изкарах 5ти и 7 ми клас, доста неща си припомних, плюс един човек в градина предучилищна група, с който се занимаваше баба му. От различни места идва различна информация - че подготвят училищата да се започне само ДО, че ще започнат реално, но от октомври ще продължат ДО. В нашето училище се оказаха изключително некомпетентни и не се случиха нещата така, както аз си ги представям.

# 231
  • гр.Пловдив
По повод корекция в заявлението. Инфо от преди малко, от Пловдив. Подадох за корекция и директора ми каза, че първо от София трябва да анулират сгрешеното, да освободят профила и тогава да се подаде новото. Каза, че следобед ще звънне да отида да подпиша новото заявление. Имаше много хора, които подаваха за корекция. Дано не се обърка нещо.

# 232
В профила на детето в МОН си го пише, с удебелен шрифт:

Важно! Корекция на вече подадено заявление може да се прави само в РУО

# 233
По повод корекция в заявлението. Инфо от преди малко, от Пловдив. Подадох за корекция и директора ми каза, че първо от София трябва да анулират сгрешеното, да освободят профила и тогава да се подаде новото. Каза, че следобед ще звънне да отида да подпиша новото заявление. Имаше много хора, които подаваха за корекция. Дано не се обърка нещо.
С тези безумни корекции само в РУО неволно правя паралел със софтуера за ДГ в София.
Там можеш до последно да редиш кандидатури, да си ги местиш нагоре-надолу или да махаш. Заключват системата в 18 часа на последния ден и на следващата сутрин имаш класиране.
Защо не може и тук това да стане? Риторичен въпрос, разбира се. Вероятно това подпомага някаква стъкмистика в класиранията, друго обяснение нямам.

# 234
С тези безумни корекции само в РУО неволно правя паралел със софтуера за ДГ в София.
Там можеш до последно да редиш кандидатури, да си ги местиш нагоре-надолу или да махаш. Заключват системата в 18 часа на последния ден и на следващата сутрин имаш класиране.
Защо не може и тук това да стане? Риторичен въпрос, разбира се. Вероятно това подпомага някаква стъкмистика в класиранията, друго обяснение нямам.

И аз като програмист се чудя защо е така. Според мен трябва да можеш да подреждаш до крайния срок. Не виждам на пръв поглед техническо предизвикателство.

# 235
  • София
В сайта на СУ пише, че последно можеш да подаваш документи за участие в кандидатстудетската кампания на 3,07 в 17 ч. и днес е класирането. Само за гимназия им трябват 5 дни.

# 236

Само не забърквайте подаването на документи и класирането в ДЗ ,че ако знаете там какъв е батак.Приети деца по 4 години стоят ,като не приети въпреки подадено ,че посещават.
                     Хич не ми се иска точно тази система да се "внедри".Имате достатъчно време да мислите и подреждате.Това може да стане още когато излезе ДПП - на листче с моливче. Yum Тогава няма да има пропуснати паралелки.И ние сме пропуснали ,но от това драма няма да правим , а и въпреки щателно обмислените кандидатури вчера малката заяви,че ако я приемат в паралелка Х не иска да участва във второ класиране.Майка и ,като и казах, ме заплаши с линч,ако угодя на девойката! Smiling Imp

# 237
И за мен би трябвало да можеш да си коригираш през системата до крайния срок. Последното останало е валидно и това е. Смятам, че занапред ще се оправи и това

# 238
На нас още ни излиза: Все още няма оценки от свидетелство

Има ли някой друг с такъв проблем? Това нормално ли е или да отида направо на Антим I?

# 239
Според мен трябват две функционалности:
1. да мога да влизам да подреждам без да изпращам, а не да се налага да набирам всичко накуп , облян в пот от притеснение, и като не го изпратя после всичко от начало.
2. Да мога да оттеглям заявлението и да подам наново. Като тази дейност може да се верифицира с индивидуален код, изпратен по мейл или телефон, които са въведени в заявлението

Лично аз съм ОК, че се дава входящ номер и се затваря РУО-то за повторен избор, но да е така докато не го оттегля това заявление и то през сайта! Ако няма окончателно подаване и генериране на входящ номер, може в базата от данни да си поиграят и иди доказвай, че на първо място си бил сложил ФЕГ, а не Бузема . Не е зле и входящият номер да се изпраща на SMS или e-mail, с оглед да ти е доставено от самата система
За сега обаче само стискаме палци да няма гафове с класирането, баообразуването и т.н Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт