СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 283
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Този текст "Важно: Корекция на вече подадено заявление може да се прави само в РУО" на стр с желанията се е появил в последните 1-2 часа, аз имах отворен браузър от 11 ч сутринта и там го нямаше, при рефреш сега се появи. Явно много хора ходят в гнездата първо, днес е последен ден и става нервно.
А на страницата на РУО Бургас има следното съобщение относно корекции:

# 271
Минавам да кажа, че след вчерашните нерви и наводнението вкъщи, след едно велико саниране, днес успях да се завлека до РУО София и коригирах за 10 минутки. Много учтиви и търпеливи дами се занимават с това. И да знаете, че не бях единствената, но не се чака дълго. Спирам да се терзая и чакам класирането!

# 272
  • София
А какви са последиците, ако изобщо не запишеш детето в никое училище?
Само теоретично питам.

# 273
  • Пловдив
Няма основно образование и всички произтичащи от това последици? Разбира се, може и следващата година вероятно да се запише...

# 274
  • София
Няма основно образование и всички произтичащи от това последици? Разбира се, може и следващата година вероятно да се запише...
Основно образование се покрива при завършен 7ми клас.

# 275
Децата ни вече имат основно образование, нали по закон то се завършва в 7 клас, а и класната им честитила "вече имате образование за да карате шофьорски курсове и да имате книжка" Simple Smile
Най-много от РУО да търсят връзка с вас, защото има и много деца, заминаващи за чужбина щом завършат 7 клас.

# 276
А какво се случва,ако примерно от изброени 8 училища,детето не бъде прието никъде, дори на трето класиране?

Не забравяйте, че за трето класиране се подава ново заявление. И тогава е добре да се напишат повечко желания, за да не отлети човекът за по-натам.

Само теоретично питам.

Глоба. До 16 години е задължително да е ученик.

Скрит текст:
ЗПУО
Чл. 347. (1) Родители, които не запишат децата си, подлежащи на задължително предучилищно или училищно образование, в детска градина или училище, се наказват с глоба в размер от 50 до 150 лв.
(2) Родители, които не осигурят присъствието на децата си, подлежащи на задължително предучилищно образование, записани в целодневна, полудневна или почасова форма на организация в детска градина или училище, или подлежащи на задължително училищно образование, записани в дневна, вечерна, дистанционна или комбинирана форма на обучение в училище, се наказват с глоба в размер от 50 до 150 лв.
(3) Родители, които не осигуряват присъствието на децата си в допълнителното обучение по чл. 124, ал. 2, се наказват с глоба в размер от 50 до 150 лв.
(4) При повторно извършване на нарушението по ал. 1, 2 и 3 глобата е в размер от 100 до 500 лв.
(5) Актовете за установяване на нарушенията по ал. 1, 2, 3 и 4 се съставят от длъжностни лица, определени от кмета на общината.
(6) Наказателните постановления се издават от кмета на общината или от овластено от него длъжностно лице.
(7) Събраните средства от глоби постъпват в приход по бюджета на съответната община и се разходват само за дейности, свързани с подпомагане на равния достъп, както и за развитие на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 13:56 от Judy

# 277
Децата ни вече имат основно образование, нали по закон то се завършва в 7 клас, а и класната им честитила "вече имате образование за да карате шофьорски курсове и да имате книжка" Simple Smile
Най-много от РУО да търсят връзка с вас, защото има и много деца, заминаващи за чужбина щом завършат 7 клас.
Мисля, че за книжка вече искат дипломата от 10-ти.

# 278

Само теоретично питам.
              Теоретично не може да остане без у-ще,ако разбира се самото дете не иска.Винаги има места ,които обикновено не устройват по-претенциозните,но са си  в нормални у-ща.Практиката показва,че най-лесно такива деца се приемат от у-щата ,в които са учили до момента.Изключвам елитните и другите масово търсени.

Мисля, че за книжка вече искат дипломата от 10-ти.
              Все още се иска основно образование за шоф.книжка! Да не мислите ,че циганите с книжки са всички завършили средно.Извинявам се за грубия израз,но не ги понасям.Масовото разпространение на ковид първо избухна в техните махали.Изгониха ги от чуждите страни и с положителни проби ги пуснаха из страната.Rage

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 13:58 от Didia

# 279
Само теоретично питам.
При установяване на нарушението - административна санкция от 50 лв. до 150 лв. Училищното образование е задължително до навършване на 16 г.
Отделно са си последствията, ако детето остане без средно образование в чисто личностен и обществен план.
Дали може да пропусне една година и пак да се запише? Трябва повече ровене, за да се провери как точно става.

# 280
.. Най-големите отличнички в класа бяха преписвачките...
Човек много трябва да внимава, когато хвърля такива обвинения!  Познавам лично двете "най-големи" отличнички от вашия клас (ония двете най-смотаните, дето не слушат чалга и са по-особени, знаеш ги) и ти гарантирам, че си скъсаха задника от учене. Бял ден не видяха, но успяха със собствени сили и всяка една точица от тези 100 по математика и 94 и 96 по БЕЛ, която изкараха си е лично тяхна заслуга.
Радвам се много за тях, защото получиха изключително ценен урок.

# 281
  • София
Моля ви, успокойте ме, че при бал 476 момиче, е достатъчно "буферна" паралелка с прогнозен бал 444 т. Подадохме заявление онлайн, но в него няма желание с по-нисък от 444 т. (прогнозен) бал.
Да търча ли към РУО в последния момент?

# 282
  • София
Само теоретично питам.
Теоретично подлежите на административно наказание.
ЗПУО чл. 7 ал. 2 Училищното образование е задължително до навършване на16-годишна възраст и започва от учебната година, която е с начало в годината на навършване на 7-годишна възраст на детето.

Ще Ви потърсят не се безпокойте. Спомням си миналата година, септември мисля, се бяха обадили на една майка, че детето ѝ не е записано в никое училище (детето беше прието и записано в АК).

Здравейте, може ли в деня, в който излезе първо класиране, да се запишем/подадем за второ класиране или процедурата започва от следващия ден до 16.07? Пропуснала съм кога е обсъждано, съжалявам за което.

Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране до 16 юли 2020 г.
Това го пише в календара. Предполагам от 13.07 до 16.07.

Грешно предположение.
След първо класиране или се записвате, там където сте приети или подавате заявление за участие във второ класиране. Заявлението се подава в училището, в което е прието детето.
Нали не очаквате, че някой специално ще наруши определените сроковете и ще стои в училището предварително, за да приема заявления?

# 283
Не съм се задълбочавала до преди малко. Обадих се на познат, който е инструктор - те имат право да вземат курсист с минимум основно образование, но книжка в КАТ ще му дадат след 10 клас

# 284
  • Велико Търново
На мен днес ми се обадиха от старото вече училище, за да питат дали съм подала заявление за записване в ново. Явно водят някаква статистика и следят има ли незаписани деца.

Общи условия

Активация на акаунт