СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 283
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 300
  • София, Лагера
Момичета, има ли значение кой записва детето в училище? Планирам след първо класиране да се изстреляме директно към морето. С предишната подредба на желанията щеше да влезе директно на първо желание, затова така смело резервирах почивка. Сега с новото му първо желание, ако не се класира на първо класиране и отиде на второ, хич не ми се връща до София за 20 мин работа. Баща му не може, може ли "произволен" човек, който има необходимите документи? Трябва ли някакво пълномощно?

# 301
  • София
И наистина не знам как става тази работа с оставането в старото училище, преди резултатите от класирането. Нали уж има балове, класирания... Много странно.

Някои си живеят в собствените си представи и това правилата са неща, които няма нужда да се четат. Миналата година на РС, една майка се възмущаваше как така детето ѝ няма да има предимство в училището, в което е учило седем години.

А има и такива от училищата, които също заблуждават. Пак преди една година имаше майка с дете с нисък бал. От училището я уверили, че детето ще си остане при тях без проблем и в заявлението посочили само това училище. Резултата - детето остава некласирано и след второ класиране.

Аз все на спомени се отдавам, ще ме извините, но първите ми вълнения бяха преди година, а за вторите още събирам сили.

# 302
Хора, какво ви става?!
Защо е това напрежение между нас? ...
Нали пешем тук, за да се покрепяме, яхнали сме вълната, но всеки плува с различно темпо и стил, което не го прави добър или лош плувец.
Боже, темата придоби такъв облик, все едно сме смъртни врагове...
                   Затворени от вируса няколко месеца + кампания по прием - създават напрежение и от време на време изпускане на нервите,ноооооооо...... това си отминава и приятелите пак си остават приятели. Все пак от някъде трябва да освободиш парата и....се случва на всеки. Yum

# 303
Ние се отказахме да правим промени в заявлението. Изобщо не е наясно какво иска, ще разчитаме на късмет и относително добра преценка на възможностите му и училищата. Според мен има реален шанс да е в паралелка с пет момчета, но пък с доста желан език за последните три седмици Simple Smile
 П.П Не съм сигурна какво научи покрай това НВО- най- вероятно, че възрастните се вълнуват от неща, които му се струват маловажни:grinning:

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 20:28 от Amanda.D

# 304
  • София
                  Стискай палци САМО за първото желание! Yum С този бал няма да имате проблеми! Сипи си нещо и ...животът става по-спокоен ! Hands V
Смахнах се, честно...хем ми е за втори път тая кампания. Пък ми е рано да си сипя Laughing
Didia, благодаря за подкрепата Purple Heart

# 305
  • София
Аз вече не се тревожа къде точно ще учи. Вълнувам се, разбира се, но не се тревожа. Всичките варианти са добри и всеки си има предимство. Дори да остане в "кварталните" ни 7-мо и 127-мо, ще спечелим от време за придвижване, което също е много важно. А и не е като да са някакви училища в края на списъка, все някакво ниво държат.

А покрай разговорите ни с половинката за незаписването, той смята, че едва ли не служебно трябва да запишат ученика някъде, щом образованието е задължително. Ясно, че не става така, но може би е добър вариант за някои членове на обществото.

# 306
Абе не е вариант за тия "членове на обществото", щото и да ги записваха "служебно", пак не биха ходили. Та затуй - глоба, като не го запишеш, глоба - като не ходи. След седмица - проверка и пак глоба при липса на промяна. Спиране на всякакви социални плащания, както и спиране на границата за неплатени глоби.
И свидетелства и дипломи не следва да се раздават на кило, както у нас сеправи от години. Не знаеш - повтаряш. Докато не научиш. Като не научиш - няма диплома и толкоз.
Само да се отчитаха както трябва истински бройките на непосещаващите и да се пишеха реално двойките на незнаещите ... Ама не, за жалост. Понеже ми се водят училищни, пари вървят за тая работа, отделно - пари взимат бюджетни за щяло и нещяло същите тия членове и членки и накрая - пак на обществен гръб неграмотни и недопринасящи.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 14:56 от Judy

# 307
И аз много не се тревожа, а ММ съвсем .. В началото пита знам ли колко места има училищата и колко са децата. Извадихме някакви цифри за града и областта, стана ясно, че местата са около 200 повече от децата. Тогава ММ въздъхна и рече "А спокойно няма да е като местата за детските градини и яслите, все ще учи някъде" от тогава той терзания няма

# 308
  • София
Хрумна ми една разумна причина да не може по всяко време да си сменяш желанията - тези бележки с номера и паролата за priem.mon.bg ги виждат твърде много хора - всеки, който е пожелал в старото училище; в училищата с отделен прием, за да заявиш участие в класирането, обичайно искат бележката с точките от НВО (не стига че точките ги има в дипломата, ами и незнайно защо, на тази хвърчаща бележка пак има номер И парола на ученика). Та не е напълно изключено някой злонамерено да пренареди желанията ви след вас. Друг е въпросът, че това лесно се решава с втори фактор за установяване на самоличността - код, пратен на телефона или мейла на родителя. Може пък скоро да доживеем и това.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 15:12 от marmotche

# 309
И аз не се тревожа къде ще учи, но вече ще се спукам от любопитство. От един месец чакам някакви резултати, а преди това една година чаках нво. Това е голям бич за моята нетърпелива натура.

# 310
  • София
Това на истина не ми беше хрумнало, но е напълно възможно. Тези кодове за достъп се развяват навсякъде. Мойта си беше оставила бележката у приятелка.

# 311
https://www.sba.bg/snews/v/976/SHofiorska-knizhka-%E2%80%93-samo … rshen-10-ti-klas/
По предишната дискусия за книжките, намерих го.

# 312
Аз също мисля, че този начин на подаване на корекции е именно с цел защита интересите на ученика - за да няма неправомерно посегателство от негативно настроени лица. Даже още по време на учебната година някъде из тия теми си говорихме за нещо такова. Точно във връзка с електронното подаване.
Ако някой успее да влезе в системата и да подаде от името на ученик заявление, той ще го установи рано или късно, когато подава своето, независимо дали в електронен вариант или на място. И тогава, легитимирайки се с документ за самоличност, може да си го коригира, което е най-добре да стане именно на място, в присъствие на служител, който ще направи проверка на документа за самоличност - на ученика и на родителя.
Затова и именно електронното заявление подлежи на корекция. И то корекция на място. Докато при ръчното подаване е налице служител, който следва да се е убедил в личността на заявителя.
Ако можеше системата в ел. вариант на подаване на заявленията да се врътка до 24.00 часа на 7.07, то всеки злонамерен индивид, снабден с нужната информация, която не е трудно да се намери, би могъл да пусне заявления на няколко ученика дори /конкуренти, несимпатични или просто за кеф/. И те нямат после полезен ход. После няма поправки никакви. Минава си класирането и човечето остава навън. Или в Бузема. Дано не е във вашата къща.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 16:11 от Judy

# 313
  • София
На много места, където се правят масови служебни регистрации при първо влизане в системата те приканва да смениш паролата. Та и в системата на МОН може да се направи това и никой да не се притеснява от неправомерен достъп.
Ставам досадна със спомените, но се подвизаваше и един възмутен татко, който при влизане в системата бил неприятно изненадан от подадено заявление за детето му с паралелки, които въобще не са в полезрението им. Там май се оказа грешка от служител в училище-гнездо (където се въвежда само номера, без парола). Една сбъркана цифра в номера и... Та затова не е добре да се чака последният момент.

# 314
  • София
Аз също мисля, че този начин на подаване на корекции е именно с цел защита интересите на ученика - за да няма неправомерно посегателство от негативно настроени лица. Даже още по време на учебната година някъде из тия теми си говорихме за нещо такова. Точно във връзка с електронното подаване.
Ако някой успее да влезе в системата и да подаде от името на ученик заявление, той ще го установи рано или късно, когато подава своето, независимо дали в електронен вариант или на място. И тогава, легитимирайки се с документ за самоличност, може да си го коригира, което е най-добре да стане именно на място, в присъствие на служител, който ще направи проверка на документа за самоличност - на ученика и на родителя.
Затова и именно електронното заявление подлежи на корекция. И то корекция на място. Докато при ръчното подаване е налице служител, който следва да се е убедил в личността на заявителя.
Ако можеше системата в ел. вариант на подаване на заявленията да се врътка до 24.00 часа на 7.07, то всеки злонамерен индивид, снабден с нужната информация, която не е трудно да се намери, би могъл да пусне заявления на няколко ученика дори /конкуренти, несимпатични или просто за кеф/. И те нямат после полезен ход.

Общи условия

Активация на акаунт