СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 057
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ето тази диплома за първи етап беше постната в друга тема. Ясно се вижда кои предмети са на чужд език. Ако има някой да постне и от ФЕГ, ще стане ясно:
Скрит текст:

# 646
  • София
Че то и във Втора АЕГ уж имаха учебници на английски по определени предмети, но преподаваха на български, защото децата така предпочитали. Явно навсякъде се случва.

# 647
  • sofia
Ето тази диплома за първи етап беше постната в друга тема. Ясно се вижда кои предмети са на чужд език. Ако има някой да постне и от ФЕГ, ще стане ясно:
Скрит текст:
  Bazel, това инфо за 1 АЕГ или за 2 АЕГ е?

# 648
  • София
А дадената по-горе диплома за коя АЕГ е?
За ФЕГ знам само, че имаха проблем с липсата на учебници по френски по предметите, но поне в девети клас си ги учеха. Кои точно и дали всички - не знам.
Казаха ми също, че в 11ти и 12ти клас се очаква въпросните предмети да са на български, понеже матурите и изпитите няма да са на съответния чужд език.
Което го разбрах, че може да е валидно за повечето ЕГ.
Би трябвало това да се компенсира с допълнителни часове само по езика.

# 649
  • Бургас
Скрит текст:
Аз продължавам да се изумявам на разликата в часовете между първи и втори чужд език. Направо ми се струва нереално, че втория се учи толкова малко. Във всички ЕГ ли е така?

# 650
В нашата диплома не пише, че предметите са изучавани на френски език
Имаха предмети, в момента сме малко в конфликт и не ми се пита бившата ученичка, но да, без учебници учат. Химия на френски помня, имаха и часове с французойка (нейтив дет му викате). Проблем обаче с учители на предмети на френски има огромен и това е факт! Разбира се всеки може да вдигне телефона и да попита госпожа Богданова за това.

# 651
  • София
googlish, 2АЕГ.

# 652
  • софия
Дипломите не са ли по общ формат? Как за една ЕГ пише език, а за друга не?

# 653
  • Пловдив
momosho, в началото на темата, в 1 пост, Има учебен план ИИЧЕ, погледни го, точно толкова трябва да са часовете по план. Явно толкова е преценено, че е достатъчно.

# 654
  • София
Сегашните дванадесетокласници са по старата система, а тази десетокласна диплома е по новата. Може би това е причината.

Сега, ако бяхме като на борсата, акциите на ФЕГ рЕзко спаднаха Joy

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 20:51 от bazel

# 655
  • Бургас
momosho, в началото на темата, в 1 пост, Има учебен план ИИЧЕ, погледни го, точно толкова трябва да са часовете по план. Явно толкова е преценено, че е достатъчно.
Гледала съм ги и точно затова писах, че продължавам да се изумявам. Все си мисля, че часовете за втори език са недостатъчно, макар че да си призная, не помня по наше време колко са били.

# 656
  • София
Три сценария за началото на учебната година. Решението ще бъде взето малко преди 15 . септември.
1. Нормално присъствено
2. Изцяло онлайн
3. Смесено - ще се редуват присъствени и онлайн часове, в момента разработват модели как точно да бъде осъществено.

Благодаря ти, Дидева. Това внася лъч надежда. Очевидно хората се подготвят и умуват варианти. Дано се разминем с вариант 2.

В НЕГ в 9 и 10 клас се учиха историята, химията, биологията, а в 10-ти и георгафията /даже не съм сигурна дали и физиката не се учеше на немски/- това по старата програма. Доколкото разбрах обаче сега в 9 клас се учи само биология и химия на немски, което ми е непонятно, тъй като знам, че имат учител по история с немски език. Имаха и учебници на немски.

# 657
  • София
По мое време (завърших през 1994-та) имахме два часа седмично втори чужд език, така че нищо не се получи в крайна сметка.
Доучих го на частна школа.
Допълвам се: на английски учехме химия, биология и география. В 11-ти клас - културология. Последното беше висш пилотаж - най-прекрасната преподавателка евър! Дълги години беше в АК след това, наскоро се пенсионира.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 20:57 от Red

# 658
  • София
Дипломите не са ли по общ формат? Как за една ЕГ пише език, а за друга не?
Това е снимка на свидетелство за завършен първи гимназиален етап. Хепи говори за диплома за завършване на средно образование. Не знам, дали някой знае, как точно ще изглеждат дипломите след 2 години.

ПП: Мисля, че в темата за ФЕГ научиха новина от вас. JoyJoy
Или да ви изкарват ккасирането, или изкарвайте запасите!

# 659
Искам да ви пожелая успех и здрави нерви! Ако някой иска да учи френски 9 ФЕГ е най-доброто място в България. Вижте резултатите от олимпиадите! Децата наистина научават, моята девойка е доволна от учителката си по френски.На моя приятелка сина започна уроци онлайн по френски в 8 клас да упражнява езика с французин, момчето е с 4 или 5 като срочна оценка. Учителят по френски е бил приятно изненадан от нивото на момчето, за него е знаел много за изучаване 1 срок и половина. Който иска ще научи. Явно има забележки в администрацията и управлението на училището, но средата и учителите в мнозинство са много добри. Успех на всички деца, какъвто и да е избора им.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 21:02 от Rady

Общи условия

Активация на акаунт